1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Arcade - podpięcie pod TV LCD z wejściem DVI

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez darshan12, Grudzień 25, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. darshan12

    darshan12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Witam.

    Dokonałem zakupu telewizora marki Philips model 26PF3320/10

    link do aukcji: ---> Philips 26PF3320/10 IDEAŁ GWARANCJA TANIO !! (864272819) - Aukcje internetowe Allegro

    Synowi zaś kupiłem konsolę Xbox 360 w wersji Arcade wraz z trzema grami: Lego Batman, Pure oraz Banjio [zakupiona 23 grudnia 2009 roku w MediaMarkt].

    Telewizor nie ma wejścia HDMI, Ma jednak wejście DVI. Interesuje mnie kupno kabla z przejściem z HDMI (z konsoli) na DVI (na telewizor). Rozumiem, że tym sposobem puszczę jedynie sygnał wizualny, dźwięk jednak wciąż będzie nie działał. I teraz mam pytanie:

    1 - Czy aby podłączyć do tego telewizora (powyżej w linku do aukcji gdzie go kupiłem są zdjęcia z wejściami do niego) potrzebuję jakiś kabel umożliwiający puszczenie dźwięku na TV?

    2 - Czy wystarczy sam kabel który otrzymałem w wersji Arcade?

    3 - Czy konieczne jest zdjęcie obudowy z kabla otrzymanego w wersji arcade aby zmieściły się dwa wejścia zarówno kabla HDMI - DVI jak i dźwięku na raz wpięte w konsolę? Nie chcę za bardzo niszczyć czegoś co jako nowe ledwo wyjąłem z konsoli.

    4 - Czy są jakieś inne rozwiązania dla mnie, mojej konsolki jak i danego modelu telewizora dostępne?

    Proszę o radę. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc - próbowałem szukać odpowiedzi na necie ale wszędzie znajdywałem tylko skrawki odpowiedzi na me pytania i nigdy w pełni mnie zadawalające.
    Proszę o szczegółową radę. :D :rolleyes:

    Serdecznie dzięki.
    Pozdrawiam.
    darshan12 :DD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    z tego co tam widze telewizor ma Wejscie VGA kup[ baleek do xboxa w angli kosztowal 20 fontow w polsce gfdziesz kolo 100 zl Grafika nie bedzie w HD ale cos podponego ja tak mam i nie nzaekam :)
     
  4. darshan12

    darshan12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    No tak, ale ja tam ze zdjęć nie widzę żadnego D-Sub'a czyli VGA odpada. Musiałbym sprawdzić przy odbiorze czy se czasem sprzedający w ciula ze mną nie pojechał bo z opisu jest inaczej (jest 1x15pin D-Sub connector) a ze zdjęć wynika, że ma conajmniej dwa SCARTy, 1xHDMI, Euro oraz wejście na antenę TV. :mad: :(

    Zależy mi na HDMI a podejrzewam, że różnica między VGA a HDMI jest znacząca przy obrazie rzędu 26 cali. Nie jest to mega dużo ale rozdzielczość 1366 x 768p bedzie na pewno pikselozą z bliska straszyć tak więc zależy mi aby obraz był jak najbardziej ostry i żywy.

    Proszę o pomoc. :( :whistle:
     
  5. ramsonX360

    ramsonX360 Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Nie wiem gdzie ty to widzisz ale, ten telewizor na 10000% nie ma HDMI.
    Nie chce być chamski ale 650zł za to bym nie dał.
    Nie lepiej było parę złociszy dołożyć i kupić coś wiele lepszego(no chyba że ktoś ma akurat taką kwotę do przeznaczenia no to go rozumie), np.
    http://allegro.pl/item862901771_lcd_lg_26_jak_nowy_gwarancja.html
     
  6. darshan12

    darshan12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Wielkie dzięki neqiu i ramsonx360

    Ostatecznie zrezygnowałem z nadania paczki z telewizorem który kupiłem na allegro.pl (na szczęście w porę jeszcze przed wysyłką) i kupiłem takie cacko
    TV LCD LG 32LH3000 Media Markt

    W Mediamarkt'cie stoi po 1499,00zł tak więc wydaje mi się, że to super okazja. Polecam. :yeye:
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum