1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Arcade problem z napędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nowykrzyztof, Luty 5, 2014.

  1. Nowykrzyztof

    Nowykrzyztof Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z napędem w Xboxie. Przy próbie przeróbki komputer dostał zwisa po czym samoczynnie się zrestartował. Po podłączeniu napędu do konsoli nie wysuwa tacki. Czy da się to jakoś naprawić? Komputer po włączeniu JungleFlasher-a dostaje zwisa podczas próby sczytania klucza bądź wybierania pliku. Raz na 100 razy udawało się sczytać klucz napędu, przeważnie przy próbie wyskakują same siódemki. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Agrafką, poszukaj na yt
     
  4. Nowykrzyztof

    Nowykrzyztof Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, po otworzeniu go agrafką napęd nie wysuwa się i wsuwa za pomocą przycisku :(
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przeczytaj ten temat http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/faq-flashowanie-napedow-dla-zielonych-161534/

    Czy w konsoli miga/błyska zielona dioda na środku podczas otwierania zamykania czy też próby otwarcia zamknięcia ? a może miga nonstop od włączenia konsoli.
    Czy napęd nie został w trybie VENDOR ? albo zrobiłeś ERASE i teraz nie masz klucza albo ogólnie coś zepsułeś najprościej oddać na serwis skoro Twój komp się resetuje przy JF to nie zrobisz nic sam ew poczytaj jak zrobić w DOSFLASH.
     
  6. Nowykrzyztof

    Nowykrzyztof Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy włączę konsolę środkowy led miga cały czas. Już zabieram się do lektury :)
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli Xbox nie widzi napędu skoro miga non stop. W JF zapewne napędu nie wykrywa ale to nie problem na tym samym porcie ( co widział wcześniej ) kliknij INTRO reset zasialnia do skutku aż zobaczy napęd a później kliknij OUTRO i test w klocku, z jakiego źródła bierzesz zasilanie ?
     
  8. Nowykrzyztof

    Nowykrzyztof Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za chwilę postaram się to ogarnąć. Zasilanie pochodzi z konsoli. Gdzieś po szufladach powinien walać się kabel od zasilania z mojej starej konsoli,która dostała RROD-A. Jeżeli da się
    go przerobić mogę ciągnąc prąd z zasilaczy stabilizowanych lub komputera.
    Niestety,nic to nie dało Co dalej ?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
Wczytywanie...

Poleć forum