1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 arcade

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tyskaczcz, Styczeń 25, 2009.

  1. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Witam!mam zamiar kupic konsole xbox 360 zrcade.pierwsze zasadnicze pytanie:do ilu gier jest w stanie sie zapisac save na pamieci 256 mb?
    Pytalem sprzedawcy o gwarancje:On mi powiedzial ze konsole sa przerabiane i dalej jest gwarancja microsoftu jak to jest mozliwe ze nie zerwali plomb przy przerabianiu?Prosze o odp.:p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Save'y zajmują różnie, w zależności od gry. Nie można jednoznacznie określić ilości zapisów stanu gry, jednak duuużo save'ów wejdzie na MC ;)

    Jeśli pomba jest nie naruszona, to teoretycznie jest gwarancja MS. Od Ciebie tylko zależy, czy w przypadku (odpukać) awarii konsoli zaryzykujesz i wyślesz przerobioną konsolę do MS. Gdy się zorientują, że napęd jest sflashowany, poniesiesz koszty transportu paczki (do Czech i z powrotem), no i konsola przyjedzie oczywiście nie naprawiona. Jednak rzadko się zdarza taka sytuacja.
    Plombę łatwo zdjąć bez jej uszkadzania, wystraszy trochę podmuchać suszarką i czymś cienkim, śliskim powoli podchaczać, aż zejdzie cała z konsoli.

    Pamiętaj jeszcze, że gdy jesteś podpięty do neta i masz przerobioną konsolę możesz dostać bana. Ban=utrata gwarancji!
     
  4. szczyl7

    szczyl7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnów
    Każda gra musi miec po około 4 Mb + miejsce na save czyli miejsca powinno ci nie zabraknąć. Co do tej plomby to normalnie suszarą
     
  5. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Ja nie zamierzam grac przez neta i podlanczac konsoli do intenetu.
    a czemu do czech trzeba odsylac?i ile taki transport kosztuje mniejwiecej?
     
  6. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Ja nie zamierzam grac przez neta i podlanczac konsoli do intenetu.
    a czemu do czech trzeba odsylac?i ile taki transport kosztuje mniejwiecej?
    a te konsole robione w tym roku z zasilaczem 175 wat,plyta falcon 65 mm rzeczywiscie sa mniej awaryjne?
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W Czechach jest najbliższy serwis MS.
    Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, więc nie będę pisał o kosztach transportu, bo nie jestem zorientowany w tym temacie.


    Falcon - 65nm, 175W
    Jasper - 65nm, 150W
    Falcon jest dużo mniej awaryjny, od swoich poprzedniczek. Na rynek wyszedł niedawno nowy model Jasper, który ma jeszcze mniej się przegrzewać, a co za tym idzie być bardziej odpornym na awarie. Dość ciężko jest dostać Jaspera w Polsce, jednak jest to możliwe ;)


    Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.
     
  8. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    o jasperze tez slyszalem ale na allegro jeszcze nigdy nie widzialem.
    a warto dokupowac jakies dodatkow wiatraki na allegro widizlaem pare modeli?
     
  9. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    i jeszcze jedno pytanie z poza tematu czy na telewizorze 21 cali mozna z wmiare dobej jakosci pograc?
     
  10. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po pierwsze to nie pisz posta pod postem! Używaj opcji edytuj, jeśli chcesz coś dodać do poprzedniej wypowiedzi.


    Jest już Jasper na Allegro [aukcje]

    Te coolery, tylko pogarszają sprawę. Nie polecam ich kupować.

    Możesz pograć i na 17' telewizorze w jakości HD. Nie pisz ile masz cali, tylko podaj model telewizora, to coś się będzie dało o nim powiedzieć.
     
  11. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    telewizor mam zwykly kineskop ;/ 21 cali
     
  12. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to rewelacji nie będzie. Obraz będzie jak podczas oglądania filmu DVD.
     
  13. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    ale mysle ze zle tez nie bedzie ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum