1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Arcade

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DarkEvil, Grudzień 13, 2011.

  1. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Mam pytanie do tych bardziej zaawansowanych graczy, może i też dla tych którzy po prostu się na tym znają - w przeciwieństwie do mnie.
    Więc mam zamiar zakupić Xbox 360 Arcade, lecz kompletnie nie mam pojęcia co i jak. Rodzi się tu pierwsza sprawa. Mógłby mi ktoś podać link, do taniego (bo niby są ~500, ale ja nie mam zielonego pojęcia czy one są "dobre", a nie mam zamiaru się na tym przejechać) i dobrego Xbox 360 Arcade? A drugie pytanie to czy na tym Xboxie z dyskiem 20GB zmieszczą mi się dwie gry? mianowicie WWE 12 i FIFA 12? Bo szczególnie mam zamiar zakupić konsolę aby móc grać w te gry. Więc proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobry xbox to taki ktory ma plyte JASPER - z taka plyta szukaj.. (polecam czarnego elite z dyskiem 120GB)

    Gier nie da sie zgrac na dysk, mozna ja jedynie zainstalowac lecz plytta itak musi byc w napedzie.. (oszczedzasz laser)
     
  4. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Ja bym Ci radzil kupic xbox360 ELITE 120GB (to jasper), dysk 20gb to malo a z pewnoscia w przyszlosci bedziesz miec jeszcze inne gry wiec przyda Ci sie wiekszy dysk.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli chcesz już brać konsole to bierz Elite z płytą główną Jasper są one produkowane po listopadzie 2008 jak się nie mylę lub xbox360 slim. Arcade to bym nie brał bo jest stara płyta główna z którą często są problemy typu rrod, jeśli już brać to lepiej coś lepszego i się nie martwić że za chwile wysiądzie. Co do dysku 20gb to do dyspozycji masz 13gb więc może dwie gry wejdą.
     
  6. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @uszyneq -
    Dobra, a jeśli chodzi o dysk, to nie ma znaczenia jaki będę miał, te gry tak czy tak pójdą i będę mógł zapisywać np. w Fifie tryb menadżera, wszystko się zmieści?
    @Vegeto -
    Dzięki, może nawet na taki się zdecyduję, bo ceny są podobne do Arcade.
     
  7. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dysk do xboxa musi byc orginalny lub jest kilka modeli WD ktore dzialaja - inne sie nie nadaja..
    co do zapisywania save, trybu menadzerskiego itp itd to 20GB styknie (minus taki ze jak nie zainstalujesz gry na dysku to blaszak bedzie chodzil jak traktor :p)


    Osobiscie polecam xboxy uzywane 4GB - mozna je kupic za taka sama cene jak elite tylko ze fat ma dysk 120gb a slim tylko 4gb lecz jed owiele ladniejszy, cichszy (ogolnie poprawiony xbox fat)
     
  8. Petek

    Petek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeśli chodzi o gry to będą one działały bez instalacji i do tego nie jest ci potrzebny dysk, a wersja arcade posiada 256 lub 512 Mb pamieci wiec starczy ci to na save z gier
     
  9. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podalibyście kilka linków do tanich i dobrych xboxów? Takich jakie polecacie. Najlepiej tak do 750zł.
    @edit - Oczywiście mogą być też używane, nie przeszkadza mi to w niczym.
     
  10. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. Petek

    Petek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. Po zakupie obojętnej konsoli Xbox po prostu biorę kabel, podłączam do telewizora i mogę grać, czy trzeba coś zrobić jeszcze?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Podłączasz zasilacz, kabel do telewizora, tak i jeszcze jest potrzebna płytka z grą :)
     
  14. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy jest możliwe coś takiego, że zgrywam z internetu grę na płytkę i po prostu mogę w nią grać? Tak jak jest w przypadku PC?
     
  15. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Tak jak przerobisz napęd na LT gry z plyt, ewentualnie zrobisz RGH (czip w konsoli) i bedziesz uruchamial gry z dysku bez plyt.
     
  16. DarkEvil

    DarkEvil Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, to by było na tyle. Jak mi się coś przypomni o co chciałem zapytać to zeedytuję posta. Dzięki wielkie za odpowiedzi, pomogliście mi bardzo.
     
  17. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak juz kupisz xboxa pozostanie CI kupowanie gier uzywanych 60-120zl lub nowych 150-200zl
    albo przerobic konsole i sciagac gry z netu nagrywajac je na plytki i grac prawie za free.. (koszt przerobienia fata to okolo 40-60zl, slima to 100-150zl ... plytki kupisz od 2 do 5 zl)

    co do podlaczenia to bedziesz mial wszystko w zestawie - sasilacz i kable do tv ... niestety jak chce poogladac cos w HD to musisz dokupic kabel HDMI (to do nowszysch tv)
    przyda ci sie zakup paluszkow do pada - najlepiej kupic specjalny akumulatorek lub paluszki ktore mozna ładowac



    P.S. Vegeto sory ze sie wtrace w Twoje zdanie ale po co mu mowisz o RGH i proponujesz jak on chce kupic konsole bez dysku a jak juz z dyskiem to 4GB lub 20GB - to bezsens mowienie o RGH
     
Wczytywanie...

Poleć forum