1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 bez hdmi problem z HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez manski, Grudzień 12, 2013.

  1. manski

    manski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam xboxa 360 werjsa bez hdmi, kabel z jedej strony zakonczony koncowka od xboxa, z drugiej strony jest 6 koncowek chinch. TV do którego podłączam konsole nie ma wejscia chinch tylko euro a wiec poszczam sygnal przez przejsciowke chinch do euro, koncowka nie jest oryginalna tylko chyba mam ja od nintendo. jak chce ustawic na konsoli wyzsze rozdzielczosci to nie ma obrazu na tv, jak przelacze na kablu z TV na HDTV konsola sie resetuje i ciemnosc, dodam ze do przejscowki mam podlaczona zolta czerwona i biala koncowke z tego samego pakietu. Ktoś moze mi doradzic co robie zle.

    Dziekuje i pozdrawiam

    manski
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thomas2549

    thomas2549 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podłączając xboxa przez kabel AV nie włączysz HD bo ten kabel obsługuje rozdzielczość 640 x 480, jedynym wyjściem jest albo podłączenie kablem Component skoro nie masz wyjścia HDMI w konsoli. A jeżeli masz stary telewizor bez takiego wejścia to niestety jesteś zmuszony grać w takiej jakości jaką masz.
     
  4. manski

    manski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedz, ale nie do końca sie zrozumielismy. Kabel mam taki: http://konsolowniapl.shoper.pl/userdata/gfx/c98c59ca29452f284ce61db630979fc8.jpg tv mam philipsa 40 cali hd, ale nie ma wejscia na chinche tylko na euro, a ja nie mam tej przejsciowki co jest na zdjeciu po lewej stronie, wiec podlaczam za pomoca innej przejsciowki z 3 wejsciami od nintendo, ale za zadne skarby nie moge przelaczyc konsoli na hd
     
  5. thomas2549

    thomas2549 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To jest właśnie kabel Component, ale żeby odpalić na nim HD musisz podłączyć chinche, jeżeli masz tylko wejście euro to niestety nie odpalisz na tym TV obrazu w jakości HD.

    http://xboxforum.pl/images/imported/2009/01/114.jpg

    Ty masz pewnie coś takiego jak po lewej, a musisz podłączyć te 3 chinche które są trzymane po prawej.
     
  6. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. thomas2549

    thomas2549 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pisał, że ma i że przełączał na HD, więc z tego co rozumiem on chce na TV bez wejścia component ustawić obraz w wysokiej rozdzielczości, a tak się nie da.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A to musiałem przeoczyć, najlepiej jak by podał model TV
     
  9. manski

    manski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK już wszystko rozumiem thomas ma rację, nie mam wejścia component w tv, tylko euro i hdmi, a więc nici z grania w hd.
    Dziekuje za zaangażowanie.
    Pozdrawiam
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A nie masz vga w tv?

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokładnie. Podaj typ odbiornika tv.
     
  12. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Na tym kablu nie dasz rady odpalic wyzszej rozdzialki niz 640x480...jedynym rozwiazaniem jest zakup kabla VGA (jezeli masz takie wejscie w TV).
     
Wczytywanie...

Poleć forum