1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Bład podczas aktualizacji dasha

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jasiu1414, Kwiecień 13, 2011.

  1. jasiu1414

    jasiu1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Podczas aktualizacji dashboardu z płyty NFS HP konsola zawiesiła sie i wyświetla komunikat :
    Nie mozna odczytać aktualizacji z płyty. Aby kontynuować aktualizacje włóż płytę

    Jesli problem będzie się powtarzać odwiedź stronę
    Microsoft Xbox Support | Help for Xbox 360, Xbox LIVE, and Kinect

    Kod statusu 3134-3151-B200-0700-C000-0013

    Próbowałem na innych płytach, z USB i próbowałem też nagrac sam update na płyte. Nic nie pomaga. Konsola przerobiona LT+. Na drugim napedzie to samo się wyświetla. Na oryginalnym flashu tak samo. Pomysły mi sie skończyły:D

    Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bambosh22

    bambosh22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja miałem taki problem z AC:B otóż Ja mam 1.6 przeróbke i musiałem najpierw Active iso. Potem AC:B i jak włożyłem od Ac:b to poprosiło o akutalizacje poczym wziołem nie i sie pojawiło głowne menu a juz myslalem ze bede mógłb wywalić konsole teoretycznie próbuj jak ja inaczej mozesz sobie konsole .....
     
  4. jasiu1414

    jasiu1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem już z płyta z ACB i to nic nie dało. Konsola nie wchodzi w menu. Pokazuje tylko ten komunikat przy próbie włączenia z płytą bądz bez płyty
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    usun aktualiacje dashboarda (taki reset ustawien) jest jakis skrot przyciskow wyggoglaj sobie bo juz nie pamietam

    cos takiego wyszukalem
    Console Reset Codes cd..
    Aby skasować błędne aktualizacje(przydatne gdy konsola pokazuje błąd E71) należy:
    Przy wyłączonej konsoli naciśnij i przytrzymaj przycisk SYNC BUTTON(mały biały) po czym nadal trzymając włącz konsolę i nie puszczaj aż do momentu zalogowania profilu. Po tej operacji błędne aktualizacje powinny zostać usunięte.

    sprobuj
     
  6. jasiu1414

    jasiu1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazłem i stosowałem ale nie działa. Naciskałem przycisk od połaczenia pada i power. To niby miało usunać aktualizacje ale nic nie dało>

    !krisr77 właśnie to robiłem wcześniej.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zaraz po włączeniu konsoli Ci sie pokazuje ten komunikat czy przy próbie uruchomienia gry.

    i czy masz gwarancje MS, jak tak to wysyłaj do MS
     
  8. jasiu1414

    jasiu1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaraz po włączeniu. Nawet nie widac animacji która pojawia się podczas włączania konsoli
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    no to masz uwalony dashboard i nie da rady tego cofnąć tak po prostu. Trzeba zgrać pamięć NAND i próbować odbudować kernel. Sprawa jest dość skomplikowana, pracochłonna i nie zawsze daje się to zrobić.
     
  10. bambosh22

    bambosh22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakieś pół godziny temu z kumplem naprawiliśmy taki sam błąd tyle ze z Crysis 2. Wzieliśmy tą płytke z której miała byc aktualizacja położyliśmy Xboxa, wrzucilismy płytke i zrobilismy myk co pisał KRIS ale kumpel docisnął miejsce gdzie znajdował sie napęd w konsoli i w tym momencie pojawiło sie czytanie płyty odczytał i pytał sie czy zrobic aktualizacje wzięliśmy niet i konsola powróciła do menu
     
  11. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    miałem podobną sytuację z aktualizacją z crysis 2 - próbowałem do skutku aż w końcu chwycił płytę i zainstalował aktualizacje pomyślnie
     
  12. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak odprawisz wszystkie "woodoo" to napisz PW albo gg
     
  13. jasiu1414

    jasiu1414 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic nie poogło. Ładowanie wyzszego i nizszego dasha tez. Słabe te wasze podpowiedzi
     
  14. pnwelo

    pnwelo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TarnĂłw, Poland
    witam niewiedzialem gdzie napisac wiec pisze tutaj, dzisiaj wyskoczyło mi okienko o aktualizacjii, sciagneło sie elegancko i przy instalacjii dokladnie przy koncowce wyskakuje mi błąd aktualizacji, i miga mi te male kolko z kreską na zielono (tak jakbym otwieral dvdrom) poczym zapal sie jeden czerwony okrąg i na ekranie pokazuje bład E64 :/

    Mial ktos cos takiego ? da sie cos z tym zrobic ? doda ze jak odlacze konsole od neta to normalnie smiga. pozdrawiam
     
  15. damian_zet

    damian_zet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak po zrzuceniu nand sprawdzić jaką wersje kernelu się posiada?
     
  16. pssgruby

    pssgruby Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam podobny problem z aktualizacja co inni otóż odpalałem grę Dead Island "Kopia" i wyskoczyło mi żeby zaktualizować konsolę więc wcisnąłem tak zaczęło się instalować po chwili wyskoczył napis że nie można dokończyć instalacji,że niby błąd dysku i włożyć jeszcze raz dysk z aktualizacją robię tak jak pisze na ekranie konsoli i dalej to samo nawet oryginały mi nie chodzą bo ciągle jest ten napis żeby dokończyć aktualizację nawet nie pojawia się główne menu xbox-a.Próbowałem wszystkiego co znalazłem na forach i nic.Pomużcie
     
  17. snowie2005

    snowie2005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bartoszyce
    Prawdopodobnie nie masz nagranej "kopii" IHAS'em z LT MAX BURNER. Jest możliwość, że w sektorach pominiętych przy nagrywaniu była część aktualizacji dashboarda i dlatego nie działa.
     
  18. neon

    neon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ehhh szkoda slow wystarczy dokonczyc update ale musi byc taki jaki juz zaczol sie wgrywac lub mozna przerobic naped i dokonczyc z plyty. Mialem ten sam blad na kilku konsolach podczas aktualizowania z gry fifa 12 dash 599


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jak koncowka 0013 a pena update 2.
    0.13146.0 jesli inny sprawdzic czy naped nie wymieniony na innej marki

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum