1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360, brak obrazu, zielona dioda.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez jabs13, Luty 2, 2011.

  1. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam do naprawy konsolę Xbox 360, na której po podłączeniu do TV nie ma obrazu i nie świecą się czerwone diody, więc o kodzie błędu nie ma mowy. Moje pytanie. Od czego zacząć ? Co jest najprawdopodobniej przyczyną usterki ? Zimne luty pod GPU ? Błąd z chipem HANA ? Proszę o porady.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zapewne niedługo rod ci wyskoczy pewnie 100% 0020 coś z lutami albo GPU tak samo u ciebie pewnie jest
     
  4. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie odświeżaj dostałeś już konkretną odpowiedz.
    coś z gpu jest padnięte ewentualnie możesz sprawdzić układ Hana/ana
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jesli sie nie kreca.diody dookola to wina zlacza albo kabla. Jesli sie kreca zielone przy wlaczaniu to tak, to blad gpu lub hana.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  7. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki za info.
     
  8. FRUNEK1

    FRUNEK1 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubsko
    sprawdź na innym kablu czy jest rezultat
     
  9. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wątpie żeby to była wina kabla, ale na pewno sprawdzę. Jeśli nie to reflow GPU albo reballing i konsolka powinna wstać :)
     
  10. PUMBA-20

    PUMBA-20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak wyzej pisali kreca sie zielone diody jak wlaczasz konsole? Jak nie , spróbuj podlaczyc kablem hdmi a nie zwyklym, mialem tak i po podlaczeniu hdmi konsola ruszyla.
     
  11. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze małe pytanko, czy można zrobić reflow chipu HANA ?
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na 90% to wina GPU a nie HANA, reballing GPU i konsola wstanie.
     
  13. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od GPU zacznę, ale ponawiam pytanie, czy można zrobić reflow HANA ?
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Można zrobić a dlaczego nie... Pamiętaj tylko że reflow nie sprawdza się na dłuższą metę i usterka znów powróci, zrób reballing jeżeli chcesz mieć spokój.
     
  15. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, wiem pytam tylko, bo nigdu jeszcze tego chipu nie ruszałem. Ok dzięki jak na razie za info, w weekend sie za ta konsole zabiore, dam znac jak poszlo.

    Pozdrawiam
     
  16. xbox360maniak

    xbox360maniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a zdradż swoją tajemnice i powiedz mi czym zamiezasz tej opreracji dokonać?
     
  17. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Pisałem wcześniej, że mam profesjonalną stację lutownicza na podczerwień.

    Dla zainteresowanych. Reflow GPU i konsola śmiga :]
     
  18. xbox360maniak

    xbox360maniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz ile razy słyszałem takie bajki o profesjonalnej stacji na podczerwień? Nie twierdze że takiej nie masz ale jeśli mówisz prawde to umieść jakieś fotki z naprawy konsoli to zobaczymy ten profesjonalizm chyba że masz coś do ukrycia ....?
     
  19. jabs13

    jabs13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapraszam do lektury moich innych postów, w których piszę, że zdjęcia będa niedługo na forum.

    Pozdrawiam.
     
  20. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To był "profesjonalny" reflow GPU :) i chętnie bym zobaczył zdjęcia z podgrzewania płyty... muszą być ciekawe...
     
  21. xbox360maniak

    xbox360maniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czytałem inne Twoje posty i nie robią na mnie najmniejszego wrażenia a wręcz przeciwnie z niechęcają do oddania w Twoje ręce konsoli.Pytasz tu na forum o totalne podstawy serwisu konsol i twierdzisz że masz profesjonalną stacje lutowniczą tyle że wiedzy Ci brak.Skoro ją masz to pokaż foto a nie piszesz że niebawem pokażesz.Jak byś nie miał nic do ukrycia to foto już dawno by tu było,ale pewnie akurat aparatu nie masz.Zresztą nie ważne w sumie,to tylko moje osobiste odczucie i źle Ci nie życzę a wręcz wszystkiego najlepszego.

    ps.
    Jak chcesz na prawde się czegoś nauczyć to czytaj,czytaj i jeszcze raz czytaj a nie o każdą drobną naprawę pytasz na forum.Wiem że po to ono jest ale nie dla kogoś kto oferuje za pieniądze swoje usługi innym ludzikom z tego forum wciskając kit że ma się profesjonalną stacje lutowniczą. Czytajac twoje posty przypomina mi się kolega bonzo którego wszyscy ze sceny doskonale znają i jego patenty.Piekarniki z allegro i inne cuda......z jedna małą różnicą on nie maił sprzętu i tego nie ukrywał ale miał za to wielką wiedzę w temacie x360. Tyle z moich wypocin.
    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum