1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 brak sygnału

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Grzybol, Styczeń 25, 2011.

  1. Grzybol

    Grzybol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam,
    Mam problem, mianowicie gdy podpinam konsole do telewizora kablem HDMI nie ma sygnału w TV(HD ready-42") ale gdy podpinam ta sama konsole tym samym kablem do monitora(hd ready-20") obraz jest
    dodam także, że u kolegi na TV(Full HD-40") również nie ma sygnału z portu HDMI.
    Moje pytanie: Co mam zrobić/przełączyć/włączyć aby był sygnał na telewizorach??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zmień rozdzielczość w konsoli. ewentualnie zaczyna się bład układu GPU- ana(hana)
     
  4. Grzybol

    Grzybol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Ustawianie rozdzielczości nic nie pomogło.
    Moja wersja Xboxa to jasper, kupowałem w sierpniu ur. w Media Markt, jeśli konsole mam przerobioną to naprawią mi ją czy mam sobie to odpuścić i naprawiać za własne pieniądze??
     
  5. blazej25

    blazej25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    okolice Ostrowa Wlkp
    Miałem ten sam problem, rozwiązaniem u mnie była wymiana kabla hdmi.
    Ten stary kabel hdmi 3 metrowy działał prawidłowo z laptopem i dekoderem hd ale nie z xboxem więc zalecam to sprawdzić.
     
  6. cysio999222

    cysio999222 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    prawdopodobnie cos masz z grafik aw konsoli a nie wyskakuje ci jakis błąd lub jakies czerwone diody na konsoli ?
     
  7. Grzybol

    Grzybol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Zmiana kabli nie działa próbowałem już na 3(2 tandetnych i 1 dobrym za ok 100zł)
    Żadnego błędu mi nie wyświetla, żadnych czerwonych diod i komuników.
    Jak myślicie mogę xboxa oddać w ramach gwarancji do naprawy? weźcie pod uwagę to że jest przerobiony.
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mogą zorientować się że masz przerobioną, ale nie jestem do końca pewien. Chyba dobrze ją "od przerobić" i dopiero na gwarancji dać.
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    zmień port hdmi w tv pod który podłączasz konsole albo przedmuchaj wtyczki po obu stronach kabla hdmi
     
  10. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Unflash i do serwisu M$ ;)
    może coś poradzą
     
  11. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    A może poprostu port hdmi w tv ci padł? Możesz to jakoś sprawdzić , bo troche dizwna sprawa żeby ci na mon itroze dizałało a na tv nie ... jak sparawdzisz to napisz.
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj na innym porcie w TV jeżeli masz i napisz czy hula
     
  13. Grzybol

    Grzybol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Sprawdziłem już co kazaliście i port w TV jest całkowicie w porządku ponieważ zmieniałem wtyczki i nadal to samo nawet jechałem specjalnie do wuja podpiąć moją konsolkę i nadal brak sygnału więc Xbox jest zepsuty, a nie TV. Jak myślicie gdy otworze konsole i przeczyszczę ją od środka to coś da? Wiem że plomba jest gdzieś w pobliżu napędu wiec będę uważać.
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Co ma wnętrze konsoli do portu HDMI ? :D Nic. Ale pisałeś że podłączałeś konsolę do monitora i hula? Spróbuj jeszcze na innym kablu może?
     
  15. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tylko serwis (autoryzowany bądź nie) cię uratuje. lepiej odfleszuj napęd i do MS wyślij.
     
  16. tomekcom

    tomekcom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdz w ustawieniach moze masz ustawione na pal-50. jesli tak to przestaw na pal-60
     
Wczytywanie...

Poleć forum