1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360, dwa dyski przenośne

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawidoscxz, Czerwiec 12, 2014.

  1. dawidoscxz

    dawidoscxz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Czy można do konsoli xbox 360 slim z pamięcią flash 4gb, podpiąć dwa dyski zewnętrzne (jeden 60gb, drugi 2tb) tak żeby obydwa były widziane przez konsole? Bo mógłbym zgrać FSD i wszystkie pliki z RGH, na ten dysk 60gb i używać go jako główny, ale czy trzeba coś tam zmieniać? Bo gdzieś czytałem, że trzeba coś w launch.ini zmienić, ale nie wiem co dokładnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Możesz używać dwóch dysków, tylko żeby nie było żadnego konfliktu ten drugi podłączać dopiero po włączeniu konsoli.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  4. dawidoscxz

    dawidoscxz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.
    Pozdrawiam!
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak jak Dexter pisze, 2TB podpinasz chwilę puźniej jak się odpali FSD, ponieważ może być taka sytuacja że dyski zamienią się miejscami, a właśnie w launch.ini jest ścieżka do FSD i dokładnym dysku i musisz ją zmienić z, gdyby konsola wykryła 2TB jako pierwszy nie znalazła by na nim FSD i by się ono nie odpaliło, zaś ścieżka w launch.ini musiała by być inna

    [Paths]
    Default = IntMu:\.....................

    na [Paths]
    Default = USB:\

    Pamiętaj że oba dyski muszą być sformatowane w systemie plików Fat32, inaczej konsola ich nie zobaczy.
    A tak szczerze masz 2 dyski w tym jedne 2TB, ja bym się nie bawił w 2 dyski tylko wszystko (FSD i gry miał na dysku 2TB) a dysk 60GB zostawił sobie na półce czy coś.

    Mając dysk 2TB to i tak jest mega mega wielka pojemnośc, sam FSD z skórkami (Zależy ile ich masz) może z 2-3GB waży, bo samo FSD to 200-500 mb, do tego po czasie dochodzą okładki gier więc przy mega zapełnionym dysku gier 2TB, FSD w całości może mieć z max 15GB, do tego przydzielasz jeszcze 32GB z 2TBna dane do savów i innych, więc z 2TB jak uszczypnie ci (32GB + 15GB) to i tak śmieszna ilość, a mega dużo ci zostanie na gry (na 2TB wejść powinno nie mniej niż około 250 obrazów gier, licząc że nie które mają 2DVD, spokojnie 200 tytułów powinno zmieścić się), a tak za każdym włączeniem trzeba kombinować z wpinaniem 2giego dysku po czacie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. dawidoscxz

    dawidoscxz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale dwupłytowe gry potrzebuja by DVD 1 byl na dysku głownym (tam gdzie FSD). Czy na jednym dysku tez będe mogl grac w te gry? (GTA V, BF4 itd)
    Dodam ze jest to dysk zewnetrzny.
     
  7. dawidoscxz

    dawidoscxz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponawiam pytanie.
    Czy wystarczyłby dysk tylko 2TB (na który wrzuciłbym po prostu gry), by odpalić gry które potrzebują dwóch DVD i więcej? (GTA V, BF4, Forza 4, Call of Duty Ghost, Wolfenstein itd).
    Bo gdzieś czytałem, że tak można robić tylko na dysku wewnętrznym konsoli, czyli dedykowanym dla konsol.

    edit:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/dysk-na-usb-jako-glowny-hdd-konsoli-przy-rgh-186591/ w tym miejscu tak pisze
    zacytuje:
    - "A to nie mogę zrobić tak, że podłącze go sobie do konsoli przez usb i TYLKO I WYŁĄCZNIE na nim będę miał gry i nigdzie indziej nie bede musiał wrzucac?"
    - "Jeżeli tylko gry to tak, ale przykładowo będziesz miał jakąś grę, w której będziesz musiał wrzucić content i niestety z dysku zew ci nie odpali."
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Da radę to zrobić na każdej grze

    GTA5 pierwszy DVD przerabiasz na XEX, po przekonwertowaniu na XEX masz folder CONTENT i ten folder kopiujesz na pamięć przydzieloną pod dane konsoli (np pisałem wcześniej o 32GB) w ten czas ten CONTENT 7,7GB widoczny jest jako TEXTURY

    W przypadku Battlefield 4 obie płyty konwertujesz na XEX i robisz całość jak w punkcie #1 tego poradnika http://xboxforum.pl/gry-238/battlefield-4-bez-dysku-wewnetrznego-179811/

    Forza 4 chyba nie wymaga instalacji textur na dysku więc oba obrazy walisz do XEX lub GOD

    Wolfestein nie wiem bo jeszcze nie miałem w rękach ale płyty są 4, na pewno coś znajdziesz na forum

    Sytuacja z opisu jest prosta otóż jeśli masz grę, a ona wymaga instalacji textur na dysku, musisz obrazy przerobić na XEX, a w którymś DVD będzie katalog CONTENT i jego trzeba zaś skopiować w odpowiednie miejsce.

    Sprawa dość trudna trochę dotyczy gry Battlefield4 i NFS Rivals, bo niedość że gra wymaga instalacji textur na dysku w dodatku musi to być oryginalny wewnętrzny dysk twardy, ale mając RGH właśnie można to zrobić nawet i na zewnętrznym dysku ale trzeba zrobić FIX według tego linka wyżej.

    Gdyby cię interesowało NFS Rivals jest na jednej DVD ale tez trzeba zastosować Fix plików opis jak w linku http://xboxforum.pl/gry-238/nfs-rivals-z-dysku-zewnetrznego-181823/


    Jest też dość ważna sprawa kiedy mamy grę wielopłytową, w pliku konfiguracyjnym launch.ini warto dodać ścieżkę, która pomoże zrobić automatyczny swap (automatyczne przejście z płyty DVD1 na DVD2)
    autoswap=true
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum