1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Dysk 250 GB

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PawlaQ, Październik 30, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Witam mam w konsoli oryginalny dysk 20 GB ale oczywiscie miejsca zbyt mało i kusi mnie kupno dysku 250 GB : Dysk 250 GB do XBOX 360 NISKA CENA 250GB EXPRESS (797520667) - Aukcje internetowe Allegro

    I tu nachodzi moje pytanie :confused: Czy jesli poprostu rozkrece obudowe ze starego dysku i podmienie stary na nowy to bedzie on uwazany jako podróbka czy poprostu microsoft nie czepia sie o nie oryginalne dyski ?? Czytałem ostatnio, że microsoft przy nowej aktualizacji mial wyłączyć nieautoryzowane dyski ale była to tylko plotka i chodziło tylko o karty pamieci wiec zastanawiam sie czy za jakis czas moze to jakos wykryc i wylaczyc moj dysk 250 gb.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No pomyśl ;) Wiadomo, że tak ;)
     
  4. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mi wyłonczyli własnie po tej ostatniej aktualizacjii... moge tylko zapisywac savy
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mojemu znajomemu działa a też ma nieoryginalny..
     
  6. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    gebe14 dysk na tej aukcji to też bevs, więc jak Ci zablokowało dysk jak dalej sprzedają i wszystko wszystkim działa ? Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeśli jest nowy soft i wykrywa dyski bevs 250Gb i są sprzedawane na allegro to bierz bo blokowane będą karty pamięci nie dyski. Artykuł z gram.pl jest stary a koleś z m$ sprecyzował na swoim blogu że blokowane będą karty pamięci. Sam dysk w prolinie możesz kupić za 159zł więc faktycznie tani jest nie musisz się bawić w przeróbkę a i partycję masz porobione.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Było już te info tutaj a potem było sprostowanie że chodzi o karty pamięci...
    Mam 3 znajomych z takimi dyskami i wszystkim działa...

    Co do tematu to został wyczerpany: będzie to dysk podróbka, ale mają wyłączyć tylko karty...
     
  9. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nikt nikogo nie wprowadza w błąd...
    dzwoniłem do tego goscia..zobacz od kiedy jest ta ukcja...
    sam sie tym zdziwił i powiedział że słyszał o tym...poczekaj jeszcze kilka dni i bedzie wysyp..
    mi zablokowała aktualizacja wczoraj... ta z 28 tego miesiąca , a wymagana jest do nowych gier od taken 6 w góre więc...

    no to panowie...dlaczego mi w ten spsób zablokowali dysk?
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Moi znajomi zrobili aktualkę i im dalej działa to raz

    A dwa to Major Nelson potwierdził, że chodzi tylko o karty...
     
  11. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no to sie stał cud... dlaczego nikt mi nie wierzy..co zablokowałem sobie sam...?
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Można by zamknąć ten temat?

    @gebe14:

    Tylko Tobie nie działa a wiele ludzi robiło aktualkę. Jakby coś z tym było to by ludzie wypowiadali się na ten temat, a póki co jesteś tylko Ty. Aha i masz już swój temat i tam o tym pisz...
     
  13. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dziękuje za fantastyczną pomoc...jakos poradze sobie sam
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dostałeś tam odpowiedzi. Może format albo czyszczenie cache dysku pomoże...

    I nie obrażaj się. Po prostu nie ma co pisać o tym samym problemie w dwóch tematach
     
  15. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Czyli bez obawy bede mogl kupic ten dysk 250 gb?
     
  16. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    gwarancji nigdy nie masz...tym bardzie ze takiego dysku w ofercie nigdy nie było..tz majkrosoftu...
     
  17. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Teraz jest ;P (Cod Modern Warfare 2 2x Pady Elitka 250 GB)
     
  18. maly_szusz

    maly_szusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    gebe nie martw się ja też nie mogę instalować gierek na dysk a próbowałem już wszystkiego (choć ma oryginalny i u mnie to raczej wina wynika z tego że mam bana ;p)
     
  19. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8

    no i co kolego teraz powiesz... tu masz nastepny temat : http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/opcja-instalacji-gier-na-dysku-zablokowana-28904.html

    tylko dlaczego tez orginalne i dlaczego teraz no i przedewszystki ..dlaczego nie wszystkim którzy mają bana....
    i jak to odblokować
     
  20. kasa11

    kasa11 Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    siema czy ten dysk bedzie działał na xboxie ?

    [​IMG]
     
  21. Qrczak81

    Qrczak81 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 29, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gliwice
    własnie sam sie zastanawiem czy ten dysk sie nadaje,moze sie ktos wypowie?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum