1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 E - podłączenie do TV i nagrywanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ranoz, Styczeń 1, 2014.

  1. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Niedawno kupiłem xbox 360 E. W pudełku znalozłem kabel AV. I gdy podłączam nim xboxa do telewizora (TV HD), to nie ma obrazu ani dźwięku. TV w ogóle nie reaguje. Wtedy zacząłem szukać po internecie i znalazłem gdzieś, że xboxa 360 E nie można podłączyć do telewizora HD kablem Av, tylko trzeba mieć kabel HDMI. Więc moje pytanie : czy jest to prawda, czy ja coś źle podłączam ?
    A kolejny problem, wynikający z poprzedniego jest taki, że chciałem nagrywać z xboxa gameplaye na youtube, lecz nie mam zbyt dużo kasy i planowałem kupić EasyCap. Ale żeby nagrywać easycapem, musi być on połączony kablem AV z xboxem. Więc jeśli Xboxa nie mógłbym podłączyć kablem AV do telewizora, to czy jest jakiś sposob, żeby nagrywać gameplaye przy użyciu EasyCap ?
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ten kabel to kabeo sd grwfika bedzie na nim wygladac gorzej niz zle. Kup hdmi, dlaczego on nie dziala wina kabla lub zke podlqczony

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Jeśli był kabel w pudełku to znaczy że działa może masz po prostu uszkodzony egzemplarz.

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  5. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przecież Xbox 360 E nie posiada wyjścia AV ?


    [​IMG]

    Jakim cudem żeś go tam podłączył ?
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Teoretycznie posiada, bo ten kabel właśnie podłączasz niby pod to wejście "jack". Niektórzy pisali, że niby działa.
     
    1 osoba to lubi.
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wersja E ma wyjście AV! Z jednej strony jest jack a z drugiej chinch.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  8. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak jak Dexter napisał ma złącze AV w innym kształcie jest to jack 3.5 cala na trzy wyjścia czyli 2 do dźwięku (stereo) i 1 do obrazu , sam podłączałem do tego zwykły jack audio z chinczami żeby osobno mieć dźwięk na amplitunerze i obraz osobno na HDMI działa pasuje jak ktoś ciekawy - zwyczajnie obcinanie kosztów produkcji
    swoją drogą najładniejszy wygląd/design konsoli z wszystkich aktualnie dostępnych
     
  9. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok... A czy mógłby wypowiedzieć się ktoś kto ma xbox 360 E i próbował go podłączać kablem AV (na stronie xbox.com pisze, że jest to kabel AV)?
    Początkowa konfiguracja konsoli Xbox 360 E | Konfiguracja konsoli Xbox | Konfigurowanie konsoli Xbox - Xbox.com

    Zobaczcie w tym linku "Podłączanie konsoli do telewizora" pierwszą kropkę w uwagach.
    "Ten kabel audio/wideo Composite AV nie obsługuje wyświetlaczy o wysokiej rozdzielczości (HD)."

    Chciałbym aby ktoś to potwierdził, ponieważ nie wiem czy mój kabel jest zepsuty, czy telewizor, czy co ....
    Pozdrawiam
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiscie ze dziala. Tylko na jaki3go grzyba uzywac kabel z epoki kamienia lupanego

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. michalb77

    michalb77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Potwierdzam, działa, ale jakość mizerna w porównaniu do HDMI (musiałem sprawdzić, bo nie miałem sygnału po HDMI).
     
  12. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Dzięki za odpowiedzi. Idę spróbować jeszcze raz...

    Nie zamierzam grać z tym kablem, chodzi mi tylko o nagrywanie. Nie stać mnie na jakąś drogą nagrywarkę, dlatego kupuję na początek EasyCap. Dla siebie mam kabel HDMI.

    No to jeszcze raz dzięki za odpowiedzi...
     
  13. jaruso13

    jaruso13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Prawdopodobnie mimo, iż świeżak jestem to wiem w czym problem...
    Skoro używasz konsoli również na kablu hdmi to masz ustawioną wysoką rozdzielczość w konsoli.
    W takim wypadku po podpięciu konsoli do TV przez kabel AV nie będzie sygnału, bo te złącze nie obsługuje wysokiej rozdzielczości.
    Zanim przepniesz konsole z hdmi na AV to zmniejsz rozdzielczość - powinno zadziałać. Ja już to przerabiałem u siebie.
    Z jakością wideo jest tak jak pisano powyżej - znaczne pogorszenie, zwłaszcza czcionki stają się mało czytelne.
     
  14. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Można tak zrobić, ale też można zresetować ustawiania wyświetlacza odpowiednia kombinacją przycisków na padzie.
     
  15. zoltan1980

    zoltan1980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Y + RT z tego co pamiętam...
     
Wczytywanie...

Poleć forum