1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 e74

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RudolFo, Listopad 14, 2009.

  1. RudolFo

    RudolFo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    O.Ś
    Witam.
    W moim x-klocku wyskoczył błąd e74 i stąd moje pytania.
    1. Czy da się to naprawić tak aby to nie wyskoczyło więcej?
    2. Czy jest możliwość wymiany w jakimś serwisie na takiego samego xboxa tylko, że działającego (ewentualnie za niewielką dopłatą)?
    3. Czy ktoś kupi x-a w takim stanie ?

    Dodam, że wysyłka do serwisu MS odpada.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Naprawić się da ale na to że E74 się więcej nie pokaże nikt ci dożywotniej gwarancji nie da. Usterka lubi wracać...
    2. Tak. Widziałem dużo ofert skupu Xboxów z błędem E74. Nawet na forum się ktoś ogłaszał. Wystaczy poszukać.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeżeli tylko masz całą plombę i jest na gwarancji to jednak wysyłaj do M$
    tam wymienią ci płytę gł. i po problemie (to jedyna 100% naprawa)
    na E74 jest 3-lata gwarancji !!!
    wymiana w innym serwisie to 200-300zł
     
  5. RudolFo

    RudolFo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    O.Ś
    Tak jak mówiłem wysyłka do MS odpada, ponieważ są ślady na plombach i obawiam się, że się kapną (zresztą nie wiem czy się tak temu szegółowo przyglądają).
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kup nową plombę na alle... są po 15-25 zł lub nówki na ebayu
     
  7. RudolFo

    RudolFo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    O.Ś
    A MS nie przyczepi się, że konsolka jest przerobiona (żeby nie było tak, że będę musiał bulić np. za kuriera)?
    Dodam jeszcze, że nie posiadam oryginalnego oprogramowania do napędu ;/
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    lepiej żeby w środku i na obudowie wyglądało wszystko dobrze tzn. bez uszkodzeń mechanicznych i dodatkowych wiatraków w środku ,najwyżej ci nie naprawią i odeślą spowrotem
    niektórzy wysyłali przerobione i wracały naprawione z przeróbką :D
     
  9. RudolFo

    RudolFo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    O.Ś
    żadnych śladów nie ma naszczęście, będzie trzeba plomb poszukać i spróbować szczęścia czyli wysłać do MS

    Jeszcze takie pytanie jak mam taką plombe srebrna z napisem microsoft, i jak zamiast niej przykleje papierową to coś będzie nie tak? Musi być identyczna?
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    plomby srebrne wychodzą z fabryki xboxów ,a papierowe z serwisu xboxa
    więc jak nie był jeszcze w naprawie to srebrna powinna być
     
  11. RudolFo

    RudolFo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    O.Ś
  12. kruryx

    kruryx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ile kosztuje naprawa e74 w serwisie? ni sadze zebym mial jeszcze gwarancje
     
  13. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja Ci polecam naprawy Bonzo, koleś naprawdę dobrze to robi i tanio, 60zł na starych kulach albo 120zł na Pb, 3 miesiące gwarancji w przypadku 90/65nm,czyli falcon. Jak chcesz to mogę Ci podać do niego nr gg.
     
  14. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    To dziwne stwierdzenie, bo kupiłem nówkę szt i miałem papierową plombę... Nie jest przypadkiem tak że to od daty produkcji zależy?? Stare konsole miały srebrne, od momentu wypuszczenia Falcona bodajże weszły duże kwadratowe papierowe plomby...
     
  15. kruryx

    kruryx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ok, rozkrecilem, nie mialem cierpliwosci na naprawy w serwisach:yeye: wymienilem paste, elegancko oczyscilem i **** blad E74. o co kamman?
     
  16. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zdejmij radiator od GPU i włącz konsole, odczekaj kilka sekund pojawią się 2 czerwone diody, wyłącz szybko konsole z zasilania (przyciskiem nie będzie się dało) połóż radiator na GPU i włącz konsole. Powinno zadziałać, jak nie spróbuj jeszcze raz. Zrób to w miarę szybko.

    edit: radiatora nie dokręcaj tylko go połóż,możesz go lekko docisnąć palcem
     
  17. kruryx

    kruryx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam 2 radiatory:p no tak jeden od GPU 2 od CPU:p
     
  18. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ściągnij ten po lewej stronie ;] jak spróbujesz to napisz czy zadziałało
     
  19. Kiwisi

    Kiwisi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    150 zł o ile dobrze słyszałem ;)
     
  20. kruryx

    kruryx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozebranego podlaczylem z wyciagnietym radiatorem GPU, wylaczylem, wlozylem radiator i znowu podlaczylem i migala zielona lampka, czerwona sie nie pokazala. ale po skreceniu wszystkiego i podlaczeniu do tv znowu wyskoczyl blad, tylko nie kumam czemu wczesniej sie czerwona lampka nie swiecila a zielona w srodku migala
     
  21. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Zielona lampka zawsze będzie migać jak masz odpięty napęd dvd. Rozkręć jeszcze raz konsole i spróbuj,nie potrzebnie ją skręcałeś. Jeszcze raz ci napiszę trochę dokładniej.

    Rozkręć konsole, zostaw samą płytę główną, radiator CPU normalnie ma być założony a od GPU zdejm. Podłącz konsole do tv kablem av, podepnij zasilacz oraz tą płytkę RF z diodami. Włącz konsole, na tv powinien pojawić sie komunikat o błędzie e74, za chwilę obraz zrobi się czarny i będą migać 2 czerwone diody, wyłączasz konsole, nakładasz radiator GPU i dociskasz go palcem i szybko włączasz konsole. Powinno zadziałać, jak nie to spróbuj kilka razy.

    skopiowane z jakiegoś forum :

    7.Podłączamy samą płytę główną do tv i av uwaga bez radiatora na GPU! (z modułem RF aby włączyć konsolę)

    8.Uruchamiamy teraz pojawi się nam komunikat o błędzie E74 lecz po chwili na ekranie nic nie będzie pojawią się po
    prostu dwie czerwony diody ( przegrzanie ) teraz wyłączamy konsolę .


    9.Nakładamy na gpu radiator ale nie przymocowujemy go .Uruchamiamy konsolę (wszystko powinno działać ) uwaga jak konsola zadziała po 5 s trzeba ja wyłączyć .

    10.Teraz przymocowujemy radiator i składamy konsolę ( najpierw po przymocowaniu radiatora uruchomić konsolę być może coś się nie powiodło i jeszcze raz trzeba wykonać operację opisaną w punkcie 7,8,9 )
     
Wczytywanie...

Poleć forum