1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 ELITE 120GB JASPER - brak przeróbki napędu po aktualizacji do 16203.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez arkain, Marzec 20, 2013.

  1. arkain

    arkain Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam Serdecznie.

    Kupiłem w 2010 r. XBOX 360 ELITE 120GB JASPE. Konsola została "przerobiona przez sprzedawcę" poprzez flash napędu. Grałem w kilka gier z kopi zapasowych i wszystko działało. Następnie z przyczyn wyższych konsola trafiła na 2 lata do szafy. Gdy ją wyjąłem i podłączyłem wszystko działało. Konsola została jednak zaktualizowana do najnowszej aktualizacji 16203 która jak widać usunęła przeróbkę...

    Chciałbym zapytać w związku z powyższym:

    - jaki zestaw potrzebny jest do wgrania przeróbki ponownie (jakie kabelki - interfejsy itp)
    - czy jeżeli konsola była wcześniej przerobiona to to coś zmienia? Czy teraz nie mam jakiegoś klucza lub czegoś innego co wymagane jest do prawidłowej aktualizacji? (dzwoniłem do sprzedawcy i życzy sobie 100zł za ponowną przeróbkę i zapewniał mnie że nie wymaga ona wymiany napędu ani innych zabiegów)
    - czy mam jakiś wybór między przeróbkami (coś czytałem o LT2.0 i LT3.0 i jakiejś jego odmianie...) czy każdy napęd ma dedykowaną przeróbkę?
    - czy są różne metody wgrywania tych samych przeróbek? Jeżeli tak to która jest zalecana w moim przypadku.
    - czy jeżeli uda mi się już wgrać przeróbkę to następnym razem wygląda to identycznie (mam aktualizować aż znowu "zniknie" przeróbka?)

    Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi ;]

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matj

    matj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    166
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: XBOX 360 ELITE 120GB JASPER - brak przeróbki napędu po aktualizacji do 16203.

    Wgraj lt 3.0 i aktualizacje juz ci nie cofna przetobki

    Wyslane za pomoca ZTE GRAND X IN ( taptalk 2)
     
  4. arkain

    arkain Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki serdeczne za odpowiedz.

    Czy mogę Cię prosić o rozwinięcie swojej wypowiedzi (odpowiedz proszę w miarę możliwości na moje pytania)?
    Skąd pobrać tą przeróbkę w najnowszej wersji? I jakie kable są do tego potrzebne?

    Dzięki.
     
  5. nostromo116

    nostromo116 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódz
    1 Tutaj masz wszystko na temat LT jak chcesz sam przerabiac http://http://xboxforum.pl/artykuly-206/
    2 Nic nie zmienia jesli chodzi o Lt 3.0 a ceny u mnie sie wachaja od 30 do 50 zl.100 zl to lekka przesada
    3 Zalezy jaka przerobke chcesz czy LT3.0 lub ewentualnie RGH
    4 Zalezy od serwisu ktory to robi ale z reguly niczym sie nie roznia(pomijajac RGH)
    5 Z tego to wiem to obecnie zaden dash nie usuwa LT3.0,a czy kiedys nie usunie tego nie wiadomo
     
  6. arkain

    arkain Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki SERDECZNE za odpowiedz!

    Co do punktu 1 to link mi nie działa :(
    Chciałbym sam przerabiać bo nie lubię wysyłać sprzętu i modlić się by kurier znowu nie rzucił paczką...

    Zastanawiam się bo z tego co czytałem to w moim wypadku skoro mam Lite-On-a (żółte kabelki w okienku) to minimalne akcesoria to:
    - Próbnik do sczytania kodu
    - Zasilacz do napędu + automat procesu aktualizacji (chyba dobrze rozumiem?)
    - kontroler sata na płycie głównej PC-ta

    Zgadza się?

    Jednak zastanawiam się nad:
    - Próbnik do sczytania kodu
    - Kombajn

    Bo jak rozumiem w drugim wypadku w urządzeniu jest zintegrowany zasilacz do napędu, sterownik SATA i to wszystko podpinam jedynie pod usb i zasilanie i już?

    Co daje "Pełny dostęp do dysku Xbox 360 Hard Drive"? Czy mogę wówczas wgrywać filmy na dysk i je oglądać lub obrazy gier na dysk i z nich grać bez płyt?

    Dzięki SERDECZNE za pomoc i czekam na odpowiedzi.
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Poradnik na forum wpisz w search flash liteon. Do zczytania klucza napedu jak go nie masz do potrzebny probe v3 najlepiej delux z kablem zasilania napedu. Probe se mozesz zrobic sam i kabel zasalinia tez lub wziasc z konsoli. Sciagnac jungleflasher i lt liteon 0251. Wgrac lt z kluczem i smiga. Trzeba miec kontroler sata co wykryje ci naped z xa w jungleflash na pc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum