1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Elite, a slim.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez QmaS, Wrzesień 24, 2011.

  1. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Noszę się z zakupem Xboxa 360 i mam kilka pytań..
    Jaki czas temu już myślałem nad konsolką dla siebie jednak jakoś o tym zapomniałem.. w tym czasie wyszedł xbox 360 slim. Czy róznica pomiędzy Elite, a slim w głośności pracy jest duża? Czy Slim jest dużo mniej awaryjna ?

    Co wy byście wybrali? :)

    Z góry dziękuje za odpowiedzi, QmaS.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RafanoCK

    RafanoCK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    CK
    Slim będzie mniej awaryjny weź to pod uwagę. Slim oczywiście bym wybrał.
     
  4. francusgno

    francusgno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    ja mam slima i jestem z niego bardzo zadowolony :0 doradzili mi w sklepie i naprawde nie mam zadnych skarg na niego ;p
     
  5. Johny8564

    Johny8564 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja bym wybrał Elite z płytą główną Jasper :D
     
  6. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja chciałem abyście powiedzieli czy ta różnica w głośności pracy obu konsol jest duża, oraz czy elite jest o wiele mniej awaryjny :D Chociaż uzasadnijcie te wypowiedzi.
     
  7. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie powiem ci nic na temat slimów, bo nie miałem styczności. Posiadam Elite od 2 lat, zero problemów jak na razie. Jeśli zainstalujesz grę na dysku (a jest spory 120GB), to nie będzie ci przeszkadzał sporadyczny hałas napędu, ale granie z płyty to już porażka, napęd hałasuje jak mały helikopter.
     
  8. kłaku7

    kłaku7 Banned

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak zainstalujesz gierke na dysku to luzik, jaspery nie są raczej awaryjne...
     
  9. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Różnica w głośności jest dosyć spora. Bierz slima najlepiej z dyskiem.
     
  10. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprzedawca coś ściemnia. Ten zestaw powinien zawierać 2 pady, nie 1, jest to nawet pokazane na pudełku. Zresztą spójrz na negatywy, jest dużo skarg, że sprzęt miał być nowy, a okazał się używany albo refurbished. No i pamiętaj, że konsola jest nowa, ale tak naprawdę ma już 2 lata (data prod. 2009).
    Co do monitora, nie mam pojęcia :) ale ASUS to generalnie dość solidna firma.
     
  12. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do pada to pewnie sobie wziął :) Nie przeszkadza mi to bo mi 2 nie potrzebne.
    Co do daty to własnie swróciłem na to uwagę. Wygląda na to że Xbox jest wyprodukowany w 2009 ale nie otwierany nie uzywany tak? Cena fajna jak za 250Gb z Forzą. Inne elitki są po 900zł bez niczego i 120Gb.

    Myślałem też nad uzywaną ale.. wole nie :D

    Co do monitora to podoba mi się bo ma 2x HDMI oraz głośniki za rozsądną cene.

    Edit: Cóż.. widze że ktoś podkradł mi aukcję.. mogłem nie pokazywać linku ;)
     
  13. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I może lepiej, wg. mnie to będzie konsola refurbished (naprawiona, odnowiona). Na twoim miejscu kupiłbym slima. :) Pamiętaj, że ma wifi i jak będziesz chciał grać na goldzie, nie będzie żadnego problemu, a tak w Elite ciągnięcie kabla, albo adapter microsoftu za 200 zł (zdzierstwo).
     
  14. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie będę grać na multiku, wole single :D
    Co do slimki to 250 Gb jest troche za droga. Obecnie mam na te zakupy 1500 z hakiem, a chcę jakąś gre dokupić. W sumie mógł bym poczekać z 2 miesiące i kupić spokojnie te slimke ale wiadomo.. Wolał bym jak najszybciej :D

    Btw. To nie ty kupiłeś? :D Na początku nicku jest K :D
     
  15. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Za tysiaka spokojnie kupisz slima 250gb, spójrz na ceneo.pl
    Ja nie kupiłem, mam już Elitka, kupionego właśnie w zestawie z Forza 3 :)
     
  16. szamal1996

    szamal1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze radze kupić uzywany xbox . Duzo mniej zapłacisz tylko sie w konia nie daj zrobic i nie kup z awaria jakąś.
    A monitor ja mam od 2 lat z benq 22 cale i nie narzekam a dałem (2 lata temu)400zł .
     
  17. QmaS

    QmaS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Up pewnie twój monitor nie ma HDMI oraz głośników.. :D
    Używki jednak napewno nie kupię.. wole nie ryzykować.

    krukens, a twoja elitka głośno działa? Chodzi mi o gry z dysku... nie wiem czemu ale slimka mi się strasznie nie podoba :p
     
  18. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli zainstalujesz grę na dysku, to klocek odczytuje z płyty tylko przy uruchomianiu gry o ile mnie pamięć nie myli, a więc zdecydowanie warto instalować. Jedyną rzeczą, która hałasuje jest właśnie napęd. Nic innego nie słychać.
     
  19. exbox146

    exbox146 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. Taiyou

    Taiyou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    QmaS, zawsze możesz kupić osobno slima 4gb i dysk 250, ja za swojego x dałem równe 600, dysk z gwarancją 3 lata- niecałe 200, zawsze troche kasy do przodu.
     
  21. Tymonxxx22

    Tymonxxx22 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Posiadam Elite 2 lata z HDD 120 i nie miałem żadnych problemów :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum