1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 ELITE FALCON - Głośna praca

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dziadekbasuwamod, Sierpień 5, 2016.

  1. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Witam. Mam X360 Elite Falcon z 2007. Bardzo mi przeszkadza jego głośna praca. Normalnie pracuje jak kombajn. Nie mam możliwości wybrania się do serwisu konsol, ponieważ nie ma takiego u mnie w mieście. Ten cholerny dźwięk odbiera mi przyjemność z grania. Jedyne co mi pozostaje to napisanie tego tutaj. Więc czy ktoś wie jak mogę naprawić ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kup slima... grzeje się więc wiatraki chodzą na dużych obrotach, samemu możesz wymienić pastę na gpu i cpu na porządną MX4 itp z dużą wydajnością odprowadzania ciepła, oraz przeczyścić wyloty i wloty powietrza.
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Lato jest to się przegrzewa norma, wymień pastę pod CPU i GPU, wyczyść z kurzy radiator i daj kropelkę smaru maszynowego na ośki w wentylatorach, trochę będzie ciszej pracował.
     
  5. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Na slima brak funduszy... A co do tej pasty to ja nie wiem jak to zrobić.
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To żadna filozofia, na YT masz setki wideo poradników.
     
  7. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    A mógłbyś mi podać link? Bo ja nie mogę właśnie znaleźć.
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obrazkowo mówiąc czym tańsza tym gorzej przewodzi ciepło czyli gorzej.
    Swoją drogą teraz to te pasty są tanie co to jest 25zł za MX-4, kilka lat temu to się po 60zł płaciło za gorsze pasty.
    Ja swojego Jaspera posmarowałem pastą Silentium
     
  11. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    A ile ten Silentum kosztuje?
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    35zł kosztowała tylko nie pamiętam oznaczenia.
     
  13. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Jezus! Przed chwilą mój X360 dostał RROD! Co teraz zrobić!?
     
  14. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Przede wszystkim nie panikuj. Odłącz konsole i wyczyść ją to tak na dobry początek, nowa pasta i złóż wszystko i uruchom.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
  15. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    [*].........







    A tak poważnie konsola stoi w przewiewnym miejscu?
    Pasty i heja
     
  16. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Nie, nie. Już dobrze. Wystarczyło, że dysk twardy odłączyłem i ponownie podłączyłem.
     
  17. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Czasami źle podłączony kabel może spowodować RROD z tym że nie każdy RROD to od razu kaplica, to informacja że coś jest nie tak jak kontrolka silnika w samochodzie.
     
  18. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Wiecie, chyba pojadę do jakiegoś serwisu i niech oni mi tam to wszystko zrobią. Tzn. wymienią paste itp.
     
  19. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Jeżeli nie czujes się na siłach lub boisz się ze cos uszkodzisz to tak zrób nic na siłę....koszt około 50 zł zależy od miasta i serwisu.

    Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
     
  20. dziadekbasuwamod

    dziadekbasuwamod Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2016
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gołdap
    Ale teraz serio. Jak bardzo pomoże mi wymiana pasty? Mówię od razu, że nie będę ryzykował tylko dla tych, np. 20%. Chodzi mi o znaczącą zmianę, tzn. 50% lub więcej głośności klocka mniej. Ja już niestety tak mam, że boję się trochę coś rozkręcić itp.
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1254
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Moja magiczna czaska słonia afrykanskiego pokazuje 23,7%
    Ty tak serio ? Skąd my mamy niby to wiedzieć.
     
    Kendzi76 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum