1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 elite->kabel lan->komputer->wifi..

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DJ Sunstok, Grudzień 27, 2011.

  1. DJ Sunstok

    DJ Sunstok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema ! czy da się zrobić tak, że podłączę swojego xboxa 360 elite do komputera kablem lan i będzie on stąd miał połączenie do internetu ? jeśli tak to jak ? :confused: coś takiego, żeby mój komp był jako modem dla xboxa. :eek: ( mam windows 7 home premium )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Nie jestem pewien czy to zadziała ale podepnij konsole do komputera potem na połączeniu lokalnym ustaw ip 192.168.0.1 na konsoli ip 192.168.0.2. Na połączeniu od wi fi musisz zaznaczyć opcję żeby udostępniało łącze. Jeżeli to zadziała to jest i tak bezsensownym wyjściem ponieważ, żebyś miał internet na konsoli musisz mieć włączony PC. Najlepiej dokup odbiornik wi fi do konsoli i pobieraj bezpośrednio sygnał.
     
  4. DJ Sunstok

    DJ Sunstok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dla mnie nie jest bezsensowne ponieważ laptopa mogę postawić wszędzie a liveboxa mam akurat w takim miejscu, że musiałbym przeciągać kabel przez cały dosyć duży pokój. dzięki, zobaczę czy zadziała :)
     
  5. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Dlatego najlepiej dokupić wi-fi do konsoli i tyle. Możliwe, że zadziała tym sposobem którym opisałem ale ciężko mi powiedzieć. Powinno.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  7. DJ Sunstok

    DJ Sunstok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, nie działają mi w tym adresy jakie są tam wypisane. :(
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakie adresy daje livebox komputerowi, a jakie ty wpisujesz konsoli ?
    Zapora na czas testów wyłączona zarówno ta systemowa jak i ta od antywirusa o ile jest ?
    Próbowałeś połączenie mostkowe ?
     
  9. remos997

    remos997 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Witonia Poland
    Moim zdaniem najlepsze wyjście to kupno adapteru wifi
     
  10. DJ Sunstok

    DJ Sunstok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A można jaśniej ^^ ?
    Kiedy wpisuję podaną mi konfigurację na tej stronie sieć w xboxie i tak nie działa. Mój adres ip, brama itd. różnią się od tych podanych tutaj.
     
  11. DJ Sunstok

    DJ Sunstok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już wszystko zrobione. sprawę załatwiło połączenie mostkowe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum