1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Elite , kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Terror99, Lipiec 6, 2011.

  1. Terror99

    Terror99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Xbox'a mam od ponad roku , długo go nie odpalałem i mam kilka pytań. Pytania będą lakoniczne , takie jak i moja wiedza na temat konsol :)


    1. Muszę kupić kabel od zasilacza ( 175 W , angielska wersja) , który wędruje do gniazdka. I tu pytanie czy zasilacz musi być taki jaki dostałem przy zakupie , czyli 175 W , na tyle rozumuje że mniejszy być nie może, ale jestem ciekaw czy 203 W czy też inne współgrały by z konsolą.


    2. Xbox jeszcze 4-6 miesięcy temu gdy grałem nie chciał za pierwszym razem odpalać przerobionych gier ( oryginałów nie posiadam, aby sprawdzić jak będzie z owymi płytami), tzn. np. EA Sports MMA (płytka Verbatim) w najgorszym przypadku za 2-3 razem odpalała, a w większości po pierwszym zawieszeniu, już nie było problemów, z kolei przy Fifie (Emtec) tradycją było że 5-15 razy wyskakiwał błąd przeczyszczenia płytki i dopiero po takim okresie można było już grać. Specjalnie napisałem na jakich płytkach nagrywałem gry, bo wiem że ma to jakieś znaczenie, do tego muszę przyznać że MMA było grą kumpla i on nagrywał na swojej nagrywarce a inne gry wypalałem na niby dobrym, ale już podstarzałym LG.


    3. Korzystając z okazji chciałbym się dowiedzieć jeszcze jak na dzień dzisieszy mam nagrywać gry, tzn. może nie to jakim sposobem bo robie to zawsze przez IMGBurn, ale chodzi mi o fakt z tymi wszystkimi dodatkami, czyli patchowanie itp. bo po takim okresie już nie ogarniam tych wszystkich zmian i nie wiem czy po prostu wystarczy tak jak robiłem to wcześniej czyli spatchowanie i nagrywka IMG Burnem. Zapewne padnie pytanie jaką mam przeróbkę itp. bo choć mało się znam , sądze że najważniejsza jest informacja dla was jaką w ogole mam wersje przeróbki. I tu zaczynają się schody, bo nie pamiętam poprostu a nie wiem gdzie mógłbym to sprawdzić , pewnie nigdzie. Konsola jest dokładnie z 2008-8-20. Kupiłem oryginalną z internetowego sklepu z przeróbką i z tego co pamiętam na dzień dzisiejszy była to końcówka 2009 roku i gościu w aukcji podniecał się że jest to najnowsza przeróbka.


    Dzięki z góry :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    1. będzie działał 203W
    2.Może nagrywałeś za szybko :)
    3.Ściągasz najnowszy ABGX pat****esz ISO i takie gotowe ISO można nagrać przez ImgBurn'a najlepiej na Verbatima i z najmniejszą prędkością :),
    Najlepiej jak wgrasz sobie teraz przeróbkę Lt + 1.9 (najnowsza)
     
  4. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Wykorzystaj zwykły kabel do zasilaczy komputerowych.
     
  5. Terror99

    Terror99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To od razu kolejne lakoniczne pytanie

    1. szukam na allegro własnie takiego zasilacza ( tzn. potrzebny mi w sumie kabel od zasilacza do gniazdka, bo gdzieś się zawieruszył) i znalazłem zasilacz 202W i tu chce się dowiedzieć, czy gościu po prostu pomylił 2 z 3 czy jest to juz inny zasilacz ?

    2. Po drugie widzę aukcje gdzie wystawione są same kable od zasilacza 202W i tak patrząc na jego końcówkę, która "wchodziła" by do zasilacza widze że niczym się nie różni i ciekawi mnie czy taki kabel od 202 W współgrałby z zasilaczem 175 W ? robi to jakąś różnicę ?
     
  6. Terror99

    Terror99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nigdy bym nie pomyślał a już sprawdziłem i konsola normalnie śmiga. Wielkie dzięki :)
     
  7. Terror99

    Terror99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze pytanie co do tego nagrywania gier, bo nie chce mi się wierzyć z doświadczenia, iż wszystko będzie takie kolorowe.

    1. Gdzieś doczytałem, że najlepiej ściągać z pewnych źródeł typu Polishtracker, spoko ściągam z Torrentleech i BTGIGS więc tu ok.

    2. Czy wersja dashbordu ma znaczenie czy gry chodzą czy nie ?

    3. Przeróbka napewno jest stara z końcówki 2009 roku i wyczytałem że takie gry jak - AC: Brotherhood, Cod: Black Ops , Modern Warfare 2, Fable 3, Halo Reach oraz Need for speed: HP , nie wystarczy po prostu nagrać przez IMGburna i smigać na konsoli. Wyżej napisano mi , żeby "przepuścić" przez najnowszego ABGX , z tym najnowszym mam problem, po prostu ściągnałem z oficjalnej strony te programy wersje pod Windowsa i nigdzie nie widziałem daty czy po prostu inne wersji. Na próbę ( bo nie mam możliwości kupna dzisiaj płyt) odpaliłem program i jest opcja do znalezienia na dysku obrazu gry, po odszukaniu i zamontowaniu, nacisnąłem na dole ten "napis" przez który startuje patchowanie Launch czy coś takiego :) no i niby patchowało przez 2-5 minut obraz, nie wyskoczył żaden błąd itp. ale jest tam na tyle dużo opcji a ja nic nie zmieniałem, że nie wiem czy to po prostu wystarczy zamonotować obraz i odpalić patchowanie i finito, czy czasami nie trzeba w opcjach czegoś po odznaczać czy odhaczyć. Jeśli mógłby ktoś mi to bardziej przybliżyć byłbym bardzo wdzięczny :)


    - Aha, no i czy wersje piratów od takich "firm" jak Strange , Marvel , Complex to są wersje pewne ? bo ktoś na forum pisał , że gry ściągne z pewnych źródeł nie będą robić kłopotów i nie trzeba bawić sie z patchowanie itp. prawda ? nawet przy mojej starszej wersji przeróbki ?
     
  8. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    2. tak wersja ma znaczenie. ty masz niski dash gra wymaga wyzszego to sobie nie pograsz.
    3.radzilbym ci zrobic flash na najwyzszy. czyli LT1.9 bo bedziesz sie jeb ać z patchowaniem i dashami a ostatecznie i tak bedziesz musial miec nowszy dash bo nie pograsz.
     
  9. Terror99

    Terror99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Czyli co mówisz ze będę się jeb ać :) z patchowaniem itp na marne ? czyli nie ma szans zebym w coś pograł ? akurat gry która wypisałem wyże w ogole mnie nie interesują, bardziej chodzi mi o Fife 2011 , PES 2011 , NBA 2011 , czy Fight Night Champion. Szczerze nie czaje tego w ogóle, przyjaciel posiada starego premiuma, nic z nim nie robi, nie oddaje do flashowania a wszystkie gry która wymieniłem i inne latają u niego bez żadnych problemów. Zresztą smieje się ze mnie, iż mam takie problemy a on po prostu wrzuca do Clona nagrywa i śmiga.
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie ma tak ze wszystkie gry beda chodzic bez flashowania boxa i instalacji nowszych dashy. nie wiem jaka przerobka byla pod koniec 2008. ikstrim 1.6? dzis to juz przezytek. pochwalic sie tylko nagraniem a potem graniem moga osoby z najnowszym dashem i najnowsza przerobka. bo w zasadzie nic nie trzeba robic z obrazem.
     
  11. piotruczelli14

    piotruczelli14 Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    203Watt to niezła cegła ale będzie działać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum