1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Elite Nie włącza się, brak RROD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukeskajloker, Październik 21, 2012.

  1. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Cześć.

    Mam poważny problem z moim xbox'em. Nie włącza się (nie reaguje na włączenie przez eject i przez włącznik), nie pokazuje się żaden błąd. Jak podłączam go na zasilania to przez około 10 sekund pali się dioda zasilania na RF panelu, ale słabo. Xbox to Elite z płytą falcon z 2008 roku. Stał on przez 3 miesiące w piwnicy był nie używany. Xbox już poprzednio miał jakieś problemy z RF panelem (pady się synchronizowały się). Jestem wstanie wykonać większość napraw (oczywiście nie zrobię reballingu w domu). Obecnie zamierzam rozkręcić Xbox'a i sprawdzić go w środku oraz mam takie pytanie czy są dostępne jakieś schematy płyty głównej xboxa (Falcon)?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    moze sam rf lub sekcja zasilania

    sprawdz na innym zasilaczu
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Spróbuj go podłączyć na mocniejszym zasilaczu.
     
  5. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ok, może być zasilacz ATX, bo nikt z z moich znajomych nie ma xbox'a. Oraz to raczej nie jest wina RF panelu bo tak to eject'em bym włączył.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    wyczyść ją w środku (pod płytą główną też), sprawdz czy nie ma paprochów w gniazdach i czy styki są nie powyginane. Jak podłączysz sam zasilacz to pomarańczowa dioda świeci ?
     
  7. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak. Jak będę miał trochę wolnego czasu to otworze xbox'a
     
Wczytywanie...

Poleć forum