1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez gudig9, Marzec 29, 2008.

  1. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Stworzyłem ten temat na podobieństwo innego forum - nie będę ukrywał. A to tylko dlatego, że chciałbym poznać wasze zdanie. A to dlatego, że zastanawiam się nad kupnem.

    Odradzono mi kupowanie Elite, ze względu na to, że Premium i jego dysk wystarcza.
    Ale boje się, że kupie jakiegoś starego x'a ze starą płytą główną.
    Dlatego zastanawiam się też czym różni się Premium od Premium v2 który jest droższy o 400 złoty, a nawet na sklepie psxextreme jest trochę droższy od Elite. A więc lepszy ?

    Jeżeli podobny temat już jest, bardzo przepraszam, ale nie mogłem w opcji szukaj znaleźć informacji na temat Premium v2.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Core - przewodowy pad, karta pamięci
    Premium - bezprzewodowy pad, dysk 20gb, 90nm CPU (większy pobór mocy i większa temp.)
    --
    Elite - bezprzewodowy pad, dysk 120gb, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)
    Arcade - bezprzewodowy pad, karta pamięci, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)
    Premium pro (v2) - bezprzewodowy pad, dysk 20gb, HDMI, 65nm CPU (mniejszy pobór mocy i mniejsza temp.)

    Elite to strata pieniędzy, chyba że lubisz czarny kolor bo dysk 20gb i tak ci wystarczy
     
  4. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Bardzo dziękuję bo teraz już wiem co jest co i dlaczego ;)
    No tak... a więc czemu w niektórych sklepach jest do kupienia Premium i Premium v2 czyli Pro? I dlaczego Premium Pro jest równe cenie Elite bynajmniej w sklepie psxextreme?
     
  5. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    ??? Ngdy czegos takiego nie slyszalem premium nowsza wersja za 1050 mozna kupic.
     
  6. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Premium pro powinien kosztować ~1200 zł jeśli elite jest w tej samej cenie to bierz.
    Stare konsole czyli premium i core miały wady fabryczne czyli się przegrzewały. Nowe konsole czyli premium pro, elite i arcade mają lepsze chłodzenie, 65nm procesory i HDMI, pobierają mniej prądu więc temp. w konsoli jest mniejsza.

    Sprzedają też stare konsole dlatego, że jeszcze ich nie sprzedali zanim wyszły nowe. Za niedługo sprzedawać będą tylko nowe konsole bo starych już nie będzie się opłacać.

    Poza tym działają identycznie jeśli chodzi o wydajność.
     
  7. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    jakzobaczyc jaka mam wersje kosoli???
     
  8. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Dziękuję, teraz już wiem, na co powinienem zwracać uwagę ;) Dziękuje za pomoc ;)
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    zobacz czy masz hdmi i czy masz 175W zasilacz. Jeśli nie to jest to stara wersja.
     
  10. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    mam hdmi ale zaslacz 203 W
     
  11. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    no to prawdopodobnie masz zwykłego premium z 90nm ale z wejściem hdmi. Falcony(65nm) mają zasilacze 175W
     
  12. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Mam kolejne pytanie... zatem, żeby wszystko wyszło najtaniej, to najbardziej opłaca się kupić ARCADE a do tego dysk? Bo z tego co rozumiem to brak dysku to jedyna różnica bo płyta główna i całą reszta jest the same ;3 Bo ARCADE w ROBSON.PL kosztuje 777 złotych a nowy dysk 20 GB 349 do tego nowy czarny panel max 50 złotych... Licząc za samą konsolę z dyskiem wynosi to 1126 z przesyłką za free. Natomiast za 1200 złotych mam z dyskiem PREMIUM pro ... na allegro można kupić dysk za połowę ceny, z gwarancją rozruchową 1 miesiąc... Chcę tylko potwierdzenia przez was tego co napisałem ;) Chce wiedzieć czy podzielacie moje zdanie.
     
  13. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Ja tak niestety nie pomyslalem otym przed kupnem premiuma :p

    Ps. ROBSON Zadzi (jestem stalym klientem od 3 lat).
     
  14. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp


    Myslenie dobre bo sam tak zrobilem. Roznica jest tylko w tym ze Premium ma dodatkowo kabel ETH , Component i Head Set ,a Arcade ma memorke 256mb wiec jakby to posprzedawac to wyjdzie prawie tak samo


    Wiec imo lepsza konfiguracja to Arcade + dokupiony dysk
     
  15. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Dziekuję ;) A, że sie tak spytam, łatwo kartę sprzedać? No bo to jest tak jak jest wysyp na allegro gier FORZA itd i nie zawsze łatwo sprzedać bo można kupić X'a odrazu z tymi grami ;p Po za tym nie wiem co to jest za kabel ETH, component to do HD - co nie jest mi zbytnio potrzebny a przyda sie jak będę szedł do kogoś ze znajomych kto ma owy HD TV, tak czy siak kosztuje 40 zloty na allegro... ale i są droższe w sklepie Robson.pl ale dokladnie nie wiem o który chodzi ... A Head Set to w Robsonie można kupić za 26 złotych... ale i za 99 ten od Microsofta, który z tego co piszą, można bezpośrednio do joya podłączyć ;3
     
  16. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    ETH - jest by podlaczyc X'a do Routera/Modemu DSL
     
  17. gudig9

    gudig9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    A powiedzcie mi... czy to możliwe, żeby xbox premium HDMI kosztował 999 w sklepie robson.pl ? o.o czy to jakaś pomyłka? Napisałem do nich ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi, nie wiem może u mnie coś sie siepło ? ;3

    Update... tak... to możliwe ^.^ zadzwoniłem i potwierdzili ;3
     
  18. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 - Elite, Premium, Premium v2, Arcade - różnice itp

    Tak jest to mozlliwe ,ale to raczej nie ten temat
     
  19. p4pluto

    p4pluto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kozienice
    Prawie niczym się nie różnią opcjami itp
     
  20. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja ci doradzę sklep Tam możesz kupić konsole jasper premium + 1.6 do tego 6 miesięcy gwarancji od nich za 1019 zł + przesyłka (Najdroższa 35 zł za pobraniem, jeżeli wpłata na konto to 25zł).

    Jutro do mnie dojdzie konsola :D Dużo osób zachwala ten serwis :)
     
  21. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tez mu tlumaczysz...TO jest zwykly kabelek sieciowy (taki jak masz podlaczyony internet z modemem np)
    http://www.wimacom.com/tienda/images/cable ethernet.jpg

    Co do sklepu to kup raczej w mobisof'cie jesli zalezy ci na sflashowaniu napedu (odczytuje kopie zapasowe gier ;)), jak nie to w Robson'ie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum