1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Elite , Pytania ważne

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez swiatek94, Lipiec 23, 2008.

  1. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i mam do was pytania bo tak mój ojciec kupił w Szwecji Xboxa360 Elite . i czytając to forum doczytałem się że jest w X'a Nowy Napęd Liteon i teraz moje pytania

    1. czy z tym napędem da się zrobić przeróbkę to chyba iextreme 1.4 był o ile się nie mylę i żeby na tej przeróbce nie dostać bana w XboxLive
    2. jak sprawdzić jaki jest jaki napęd wiem że jak wysuniemy napęd to w każdym napędzie jest coś innego prosił bym o zdjęcia . jaki to napęd i co ma takiego czego inne nie mają . przekazałbym ojcu żeby sprawdził jaki to napęd
    3. wogóle czy da się Grać w Xboxlive słyszałem ze to tylko a USA możliwe i żeby mieć net na xbobxie czy trzeba mieć coś dodatkowego normalny net albo coś
    4. czy jak przerobię już konsole będę mógł na niej odpalać filmy Divx tak jak na standardowym odtwarzaczu .
    5. jaki najlepiej używać Płyt /Firma/Prędkość/+ czy -/ bo ja mam jedną Emtec DVD+R 8.5GB 8x czy to dobra płytka ??
    6 o co chodzi z tym Stelhaed patched czy jak mu tam nie rozumiem tego jak ściągnę gierki normalnie nagrywam obraz przez Nero czy jeszcze coś muszę zrobić

    Sorki że tak dużo ale muszę po prostu to wiedzieć

    Nie wiem dobrze tam to wytłumaczyłem ale inaczej nie potrafię ;p Dziękuje z góry za odpowiedzi.

    Ps. jak wybrałem zły dział to soryy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    Dział dobry, lenistwo zakończyłoby się tematem w koszu(odpowiedzi na pytania znajdziesz pod przyciskiem "Szukaj"), ale masz szczęście że miałem dobry dzień.

    1.Lite ona w ogóle nie da się przerobić.
    2.http://i149.photobucket.com/albums/s72/bobaloob/xbox-360-dvd-drive.jpg, z tym że BenQ i LiteOn wyglądają identycznie więc z taką pomocą nie rozróżnisz napędu, jeśli twój tata zobaczy tackę inną niż pierwsza od prawej (benq) to masz pewność że napęd da się przerobić. Jeśli jednak będzie to trzecia tacka to trzeba sprawdzić datę produkcji (z tyłu nad numerem seryjnym):
    Kwiecień 2008 i wyżej - LiteOn (nie przerobisz).
    Wcześniej niż kwiecień - Benq (przerobisz bez problemu).
    3.Możesz grac z tym że podajesz info. że mieszkasz w USA/UK. Poprzedzam twoje następne pytanie: Nie nie ma za to bana i nic ci nie grozi.
    4.Najpierw musisz ją zaktualizować(podłączając konsolę do XLive) jeśli kupisz starą konsolę, w nowych od razu są instalowane najnowsze aktualizacje (np. divX).
    5.Verbatim, Platinum prędkość: 2.4x.
    6. Stealth Patch - wymagany patch gry by mogla zostać uruchomiona na przeróbce ixtreme, ale teraz prawie wszystkie gry od razu je mają wgrane a nawet jeśli nie to ogranicza się to do wciśnięcia jednego przycisku.

    Podsumowując... Szukaj bo wszystko już było poruszane kilka razy.
     
  4. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    dzięki ci . jednego nie zrozumiałem jak można grać na Xlive bez użycia jakiegoś neta co konsola ma w sobie net bo tego nie mogę zrozumieć ;p

    czyli ta płyta Emtec Nie może być do nagrywania ??

    i Co to wogóle jest Kreon Szukałem tu na forum ale nie znalazłem słyszałem że na iXtreme można pograć 100% bez bana w sieci ale coś tam Kreon??
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    1. Konsole musisz podłączyć do Internetu.
    2. Emtec, jakieś gówno używaj dobrych płyt Verbatim ew. Platinum.
    3. http://x360iso.org/index.php?topic=1831.0
     
  6. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    dzięki sprawdzałem Programem KreonChecker i nie mam żadnych krenów na Obrazach gier zawsze pisze Good Kreon Rip .
    a jak sprawdzić czy dany obraz ma ten Stealth Patches jakiś program ? bo mam gre ale nie pisze na stronie z której pobierałem czy ma ona ten patch
     
  7. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    Pobierz program XDVDMulleter jest on prosty w obsłudze i pokazuje czy w danym obrazie są patche
     
  8. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    Dzięki . Fajnie Wszystkie Gry z Stealth Patchem i bez Kreonów ; dd . proszę nie zamykać tematu w razie jak bym miał jeszcze jakieś pytania a to długo nie potrwa to będę się pytał w tym temacie
     
  9. zap

    zap Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    Polecam też płyty maxel, nie drogie a chodzą też dobrze :)
     
  10. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Xbox 360 Elite , Pytania ważne

    Nie, pod żadnym pozorem nie wkładać takiego syfu... Napęd może się bardzo szybko zepsuć. I @zap, twoje odpowiedzi przez ostatnie 9 postów są albo błędne albo napisane z 10-15 dniowym opóźnieniem, gdzie temat już został zakończony i twoja odpowiedź jest zbędna... Nie jesteś pierwszym nabijaczem na tym forum więc przystopuj zanim na prawdę się wkurzę :)
     
  11. TheGame

    TheGame Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ja się podczepię pod ten temat. Ponieważ zamierzam sprawić sobie na gwiazdkę Xboxa 360 Elite 120GB z ostatniego wypustu mam pytanie czy można go bezproblemowo przerobić jak Xboxa 360 Arcade czy są z nim jakieś większe problemy czy też koszt przerobienia konsoli jest większy ? Aha bo zapomniałem i czy te wszystkie przeróbki gier z Arcade bezproblemowo chodzą też na Elite ? Pytam bo brat ma Arcade i ma trochę gier poprzerabianych.
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma znaczenia czy Arcade czy Elite. Ważny jest napęd a na dzień dzisiejszy już każdy jest przerabialny i gry tak samo chodzą
     
  13. TheGame

    TheGame Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki to już teraz mogę spokojnie brać Elite. Tylko miałbym jeszcze jedno pytanie związane z telewizorem pod Xa ponieważ w moim pokoju mam jeszcze dość stary telewizor nie jest to żadna plazma czy LCD ma około 10 lat chciałbym widzieć czy będzie szło grać jakoś w miarę na takim TV czy powinienem sobie jak najszybciej sprawić coś lepszego.
     
  14. kitanek

    kitanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wez lepiej kup sobie monitor lcd 21 cali bo literek nie bedziesz widzial na zwyklym tv podlaczonym przez euro
     
  15. TheGame

    TheGame Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie będę musiał sobie kupić. Ale póki co u brata w pokoju obok plazma stoi więc damy rade ;)
    Edit. Mam już Xa ale jednak kupiłem Arcade ostatni wypust 749zł a za Elite której i tak bym nie wykorzystał nawet w 50% zażyczyli sobie prawie 12 baniek więc podziękował. Póki co po przetestowaniu jestem bardzo zadowolony wszystko chodzi ładnie i płynnie czyta CD/DVD, fakt mogła by trochę ciszej chodzić ale damy rade.
     
  16. mietu

    mietu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  17. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Nie każdy ci go zrobi, napewno będzie trzeba lutować w napędzie bardzo duże prawdopodobieństwo że w tej konsoli jest Liteon 83850 v2 lub Liteon 93450
     
  18. mietu

    mietu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A znasz może kogoś (Ty lub ktoś inny;)) godnego polecenia?
     
Wczytywanie...

Poleć forum