1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 elite - zepsuty port hdmi - słaba jakość przez komponent

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cierzyn, Grudzień 4, 2011.

  1. cierzyn

    cierzyn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i proszę o radę,
    Zepsułem port hdmi w moim xboxie 360 elite (zaczepiłem o kabel) i okazało się, że naprawa/wymiana jest nieopłacalna. Poradzono mi, żebym zakupił kabel komponentowy i jakość będzie porównywalna. Tak też uczyniłem ale po podłączeniu bardzo się zawiodłem ponieważ jakość jest bardzo zła a obraz powiększony (mam tv sony bravia full hd). Grać się odechciewa ponieważ obraz nie odpowiada oryginałowi (widać ok 70% obrazu). Proszę o informację czy tego powinienem się spodziewać po komponencie czy może powinienem jakoś ustawić rozdzielczość bo z tego co czytałem tu i ówdzie jakość na komponencie powinna być podobna do hdmi! W telewizorze nie widzę za bardzo ustawiania rozdzielczości, jest tylko przełącznik na komponent.
    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Zobacz jeszcze w ustawieniach rozdzielczości na xboxie
     
  4. cierzyn

    cierzyn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w ustawieniach hdtv mam włączone 480p i jak próbuję ustawić więcej to wraca do 480p. Jakiś pomysł?
     
  5. Futri

    Futri Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    weź zobacz ustawienia wyświetlania obrazu w TV i zmień np. na wide i wtedy ustaw na wyższa rozdzielczość na xboxie
     
  6. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na oryginalnym kablu komponent masz suwak przy wtyczce do tv i tam jest wysoka jakość i normalny tv. Może tam masz przesunięte na normalny tv i przez to. U mnie na komponentowym kablu tv 37cali śmiga praktycznie tak samo jak na hdmi.
     
  7. cierzyn

    cierzyn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o to właśnie chodziło! w moim przypadku to był mały przełącznik przy wtyczce do xboxa. Nareszcie wygląd HDMI!!! Dzięki wielkie!
     
Wczytywanie...

Poleć forum