1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 falcon - czy warto przeczyścić

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wasyl144, Styczeń 5, 2015.

  1. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,
    Kupiłem 3 miesiące temu xboxa nie świadom tego że to falcon. Nie wiedziałem że jest kilka wersji płyt no ale to nie jest tak ważne. Narazie działa normalnie gram tak po 2-3 godz dziennie.

    Czy opłaca się wymienić pastę termoprzewodzącą i przeczyścić go?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zrób to, tylko XC zamontuj dobrze.
     
    Wasyl144 lubi to.
  4. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Jak kolega wyżej radzi, wyczyść, nałóż nową pastę, ewentualnie możesz dołożyć radiatory na ram, takie małe płaskie stosuje się na karty graficzne w PC i tyle. Nie martw się tym że to Falcon.
     
  5. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    warto, ale jak zrobisz to dobrze
     
    Wasyl144 lubi to.
  6. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A trudno jest zdjąć xclampy?
     
  7. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    ja tam zdjąłem wszystko bez problemów, wystarczy posiadać odpowiednie narzędzia i robić to z głową.
     
    Wasyl144 lubi to.
  8. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Nie jest trudno możesz użyć do tego narzędzia od XT albo płaskiego srubokreka ważne żeby wszystko z rozwagą robić. Najpierw myśleć potem robić nigdy odwrotnie.
     
  9. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    znajdź sobie jakiś toturial na YT jak to się robi i nie powinno być problemu
     
    Wasyl144 lubi to.
  10. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skory za odkop ale nie miałem czasu na robotę tego ;D Ostatnio tą konsolę przeczyściłem wacikiem, ale nie wymieniłem pasty, mam teraz pytanie: Jak odczepić wiatrak bo boje się mocniej pociągnąć ;D
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyciągasz płytę główną, zdejmujesz xclampy i radiatory powinny zejść. Jeśli są jak przyklejone to podgrzej je suszarka.
     
    Wasyl144 lubi to.
  12. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A mogę jeszcze prosić o jakąś wskazówkę co do xc m.in jak je odczepić oraz jak je założyć?
     
  13. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam wielki problem, nie mogę zmyć pasty z procesora i grafiki spirytusem ;/ Mam przy sobie ekstrakt benzyny, czy mogę przeczyścić tą benzyną?
     
  14. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Tak możesz benzyną. Użyj szczoteczki to zębów do czyszczenia ładnie pójdzie. Potem spirytusem i będzie git. Najlepsza past pod cpu i gpu to stg-2.
     
    Wasyl144 lubi to.
  15. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Możesz użyć nawet Nitro, nic się nie stanie.

    Wysłane z mojego LG-P940
     
  16. Wasyl144

    Wasyl144 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki wszystko się udało ;)
    Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum