1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Falcon zawiesza się!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ShAdOw95, Maj 12, 2013.

  1. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    Witam. Mam falcona który zawiesił mi się już z 2-3 razy przy grze. Nie wiem jak będzie w dashu. Może go dzisiaj załączę i zostawię to się przekonamy. Kupiłem z 3 tygodnie temu Falcona na allegro i już sa z nim same problemy na szczęście komentarza jeszcze nie wystawiłem a koleś zastrzega sobie zwrot. Wczoraj grałem w trialówkę Portala odpalaną z pendrivea (gdzieś z godzinka grania i 30 minut), po tym włączyłem Far Cry 3 Blood coś tam to nowe DLC i po 2-3 minutach grania w tą grę zwiecha. Ekran stanął konsola nie reaguje na pada nie idzie nic zrobić tylko wyłączenie z przycisku pomaga. Dzisiaj grałem w forze horizon też wszystko odpalane z pendrive'a grałem może z 30-40 minut i to samo! Zwiecha i nic się nie da zrobić! RROD raz już w nim wyskoczył, ale później było normalnie. CO robić czy to objawy nadchodzącego RRODA? Zgłosić sprawę do allegro?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    rodd sie zbiża możesz zgłosić sprawe ale koleś sie pewnie wyprze że sprawna była:confusion:
     
  4. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Skoro rrod raz wyskoczył to zrobi to ponownie. Odeślij go lub do naprawy..

    tak wgl jak pojawiłby się ten rrod to odczytaj kod błędu ;]
     
  5. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    Odczytam. Ale jak go odeśle jak koleś zastrzegł sobie że zwrotów nie przyjumuje a czas 10 dni się skończył także jestem w ***** jak padnie.
     
  6. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Wstaw mu neutrala/negatywa jak taki mądry :D
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Konsola z rgh?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Nie rozumiem, jak dla mnie śmierdzi z daleka jak kolo sprzedaje szrot falcona i zastrzega sobie mozliwosc zwrotu. Czego mozna sie spodziewać po takiej aukcji?

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
  9. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Wyczuć można wałek już samo to że falcon to powinno dać do namysłu :/ Jeżeli konsola z Rgh to możesz jeszcze lecieć do fachowca niech spojrzy okiem może coś da się jeszcze z tym zrobić.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    utopiłeś 300,- i tyle, nic mądrego nie wymyślisz
    a negatywa nie radzę bo opis aukcji daje jasno do zrozumienia że ta konsola to trup.
    Kupiłeś - męcz się teraz z nią sam. Gościu się wyprze a negatyw nic nie da.
    Moja propozycja - sprzedaj póki jeszcze działa, nic innego Ci nie zostało.
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ta sprzeda komuś innemu i za tydzień taki sam post będzie he he. A z drogiej strony dobrze wam tak. Myślicie że ktoś za pół ceny przeda coś dobrego? Jak to się mówi tylko bogaty oszczędza bo kupi raz a porządnie. Ciekawe tylko czy takie wątki nauczą coś pozostałych
     
  12. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Z drugiej strony idac twoim tokiem myslenia chyba nie dal bys gwarancji pol roku na sprzet uzywany i zapewne postapil bys podobnie.

    Ja też mialem podobna sytuacje z allegro sprzedawalem plyte glowna z gwarancja producenta ale napisalem że daje miesiac gdyz nie bede się po roku bawil w przesylanie do dystrybutora.

    A kupujac uzywke powinno się brac wlasnie taka ewentualnosc, no i zaraz po zakupie przetestowac wszystko, wzglednie jeśli nie ma plomb rzucic okiem na sytuacje panujaca w srodku.


    Ale moze zacznij od zmiany pasty pod radiatorami jeśli konsola jest dziewicza ;)


    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Osoba fizyczna nie moze dawqc gwarancji. Wiec jak ktos pisze ze daje, mozna uznac ze jej brak. Lecz tekst ze zwrotow nie przyjmuje śmierdzi z daleka

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. sergio19-90

    sergio19-90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przyłącze sie , od wczoraj w moim falconie jest to samo ,mam go od grudnia ,od razu uszczelnilem tunel ,wyminilem paste i smigalo fajnie aż do wczoraj gry pierwszy raz na NFS MW zawiecha z artefaktem i piszczeniem.I tu pytanie czy zmienić paste znowu? a może wyłączyć witraki i nagrzać ją by poprawiły sie 'zimne luty'? ,bo jeszcze ciekawe jest to że podczas zawiechy konsola jest zimna ,tzn bywała cieplejsza juz a z tylu wieje lekko cieple powietrze i bok konsoli jest zimny? może to nie problem wysokiej temperatury
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zwiń w koc wrzuć do piekarnika....... może wyskoczy szynka pieczona albo karczek pamiętaj tylko o przyprawach.........

    Tego typu metody pomagają na chwilę i konsola po takich zabiegach jest bardziej uszkodzona niż naprawiona. Może zamiast robić reballing warto zrobić reflow i zobaczyć czy pomogło. Samemu nie zrobisz nic chyba że chcesz zepsuć bardziej.

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Wyjmij pendriva z xboxa ;) Mi to pomogło na slimie jak mi zawieszał.

    Pozdro
     
  17. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    U niego widac ewidentnie uklad grafiki lub pamiec także wyjecie pena raczej nic nie da.

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  18. sergio19-90

    sergio19-90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn pamięć też wpywa na artefakty? myślalem że tylko GPU, dałem 12 v na mały wiatrak doczepiony do malego radiatorka obok cpu i kilka godz grania w nfs jest okej
     
Wczytywanie...

Poleć forum