1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360, filmy, xbl a bany.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Reverze, Grudzień 14, 2009.

  1. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam, w tym tygodniu kupuję Xbox'a 360 Arcade Jasper. Zagospodarowałem pieniądze także na kabel do monitora VGA oraz przeróbkę konsoli. Jednak przeczytałem że po podpięciu do LIVE'a można dostać od razu bana, a potrzebuje Xboxa Live po to żeby móc potem oglądać wszystkie rozszerzenia filmów, m.in. avi, mkv, te x264 itd. I tu pytanie, co muszę zrobić po zakupie zupełnie nowej konsoli JASPER w normalnym sklepie, żeby mieć wszystko tak jak chcę?
    Chciałbym:
    1. Najnowszy DASHBOARD(poproszę o poradnik instalacji z pendrive'a)
    2. Wszystkie kodeki do filmów i muzyki
    3. Uruchamiać gry z pendrive'a
    4. Przerobić Xbox'a

    Proszę o porady bardziej doświadczonych player'ów, co jeszcze zrobić przed sflashowaniem konsoli?

    Z góry serdecznie dziękuję
    Niko
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. wpisz sobie w wyszukiwarkę Dashboard Offline a znajdziesz - szukanie nie boli
    2. można znaleźć w necie kodeki - niestety nie mogę znaleźć. Xbox odtwarza tylko .WMV (bez kodeków) + .AVI i .MP4 (z kodekami)
    3. nie da się
    4. nie znam się jak to się robi dokładnie

    Wg mnie pograj miesiąc przez XBL i zobacz czy ci pasuje gra przez Live. Jak tak to nie przerabiaj a jak nie to przerób
     
  4. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Wiem że mogłem poszukać przez google ale na sprawach iksa się w ogóle nie znam, więc wole zapytać tutaj.
    Poprawka:
    3. Uruchamianie FILMÓW z pendrive'a.
    A co do tych kodeków to szukałem i nima.

    EDIT: Czyli jakie rozszerzenia obsługuje klocek z najnowszym dashboard'em i kodekami?
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Co do Dashboard to wpisz w szukajce forumowej to znajdziesz

    Co do pkt2: jutro znajdę ten link

    Co do pkt3: da się
     
  6. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Filmy można odtwarzać z pendriva

    Co do kodeków to już napisałem w swoim 1 poście: czytaj uważnie
     
  8. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    No właśnie? Bardzo bym prosił o odpowiedź na temat tych kodeków i tego pendrive'a bo bardzo mi na tym zależy, a chciałbym też pograć na kopiach zapasowych gier.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  10. ekous

    ekous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z nienacka
  11. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Dobrze zrobię gdy podążę według następującego planu:
    1. Kupię Xbox 360 100% Nowy, Jasper
    2. Kupię przejściówkę VGA i Audio Big Bena od razu z przejściówką CHINCH->Mini Jack
    3. Zainstaluje najnowszego dashboard'a z pendrive'a
    4. Zainstaluje kodeki z pendrive'a(jeśli #Pablooo88 będzie taki miły i podzieli się z nami download'em tych kodeków z możliwością instalacji offline)
    5. Przerobie Xboxa do najnowszego iXtreme(nie wiem jaki JASPER ma napęd)
    6. Za miesiąc kupię LG 24" W2453V-PF
    7. Kupię kabel HDMI
    8. Podłącze głośniki po bożemu, bo chcę zrobić akcję HDMI-video i VGA od bigbena-audio(wyjście słuchawkowe z tyłu monitora - jeśli nie wypali to patrz pkt. 9)
    9. Zrobię tego moda z otwieraniem obudowy tego kabla VGA.

    Czy to będzie wszystko żebym mógł się cieszyć Xbox'em 360 w pełni w trybie offline, bo nie zależy mi na Xbox Live?
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak wystarczy w zupełności...

    Jak coś to możesz pobrać dashboard i kodeki z neta sobie a potem przerobić...
     
  13. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    No właśnie tak napisałem. Dashboard znalazłem na pewnej witrynie po złej stronie barykady internetu. Kodeków niestety nie. No i chciałbym jeszcze dodać że mam zamiar kupić dysk twardy i do niego przejściówkę Hard Drive Transfer Xbox360->USB. Ale to już gdzieś w lutym lub marcu.

    No i planuje zupełne przemeblowanie pokoju. Pufa Futoyo w planach :D btw. *********
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    punkt 3 i 4 a nie lepiej przed przeróbką (bo tak planujesz) pobrać i zainstalować z Xbox live :)
     
  15. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    W sumie - racja .
     
  16. maroko freestyle

    maroko freestyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    1020
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    36
    Miasto:
    Złote Przedmieście
    kodeki są w necie ale muszisz podłączyć HDD do kompa żeby je wgrać offline więc dużo zachodu

    jak pograsz na XBL to odechce Ci się only offline ;]
     
  17. Darkans

    Darkans Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiecie może jak poprawić jakoś filmu ? Bo mam film w avi i przerobilem go na wmv i widać piksele dosyć duże ... Przy kowertowaniu dalem rozdzielczosc na auto . Mam telewizor 32cale full hd
     
  18. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    maroko freestyle wiem jak się gra na XBL, jakoś nie jara mnie to. Wole offline gry samemu lub z kolegami.
    Z tymi kodekami i dashboard'em zrobię normalnie przez live'a. Potem przerobie.

    I teraz ostatnie pytanie:
    Czy ktoś ma kabel VGA Big Bena i czy wie jak się sprawuje z kablem HDMI?
    Bo chcę kupić najpierw VGA Big Bena, a jak kupie monitor to HDMI, a VGA do dźwięku(chyba że wyjście słuchawkowe w monitorze będzie działało to wtedy samo HDMI).
    Chciałbym po prostu wiedzieć czy pasują obydwa kable, czy też jak w oryginale trzeba ściągać obudowę.

    Kabel VGA HQL - BigBen [LINK]
     
  19. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Z tego co kojarzę to kodeki są przypisane do konsoli. Niektórzy mają tak ze zostają pobrane za każdym razem jak chcą obejrzeć film w formacie DiViX. Zalecam najpierw pobrać kodeki później przerobić!
     
  20. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
  21. Reverze

    Reverze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Na XBL?
    Bo jeśli ci chodzi o ********, to nie martw się :)

    Powtarzam powyższe pytanie:
    Czy ktoś ma kabel VGA Big Bena i czy wie jak się sprawuje z kablem HDMI?
    Bo chcę kupić najpierw VGA Big Bena, a jak kupie monitor to HDMI, a VGA do dźwięku(chyba że wyjście słuchawkowe w monitorze będzie działało to wtedy samo HDMI).
    Chciałbym po prostu wiedzieć czy pasują obydwa kable, czy też jak w oryginale trzeba ściągać obudowę.

    Kabel VGA HQL - BigBen [LINK]


    Ad. Jaki najprawdopodobniej napęd będę miał w Jasperze? Bo chciałbym oszacować koszty przeróbki, bo muszę wiedzieć ile zostanie mi na sylwka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum