1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 gra przez internet wymagania ! Pomocy !

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Shoowsky, Czerwiec 2, 2010.

  1. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Tak więc moje pytanią są następujące . W momencie kiedy otrzymam konsole bede mogl juz grac przez internet ? Czy wymagane jest do tego np WiFi czy Router ? Czy moge odrazu swój kabel od internetu podpiąć do niej ? z Góry dzięki za pomoc , za wyczerpujące wypowiedzi dam "DZIEKUJE" ;)) :DD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jubyszonek

    Jubyszonek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
  4. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wystarczy że masz w domu router lub livebooka od neostrady podłączasz kabel i gotowe tylko trzeba w ustawieniach w konsoli zmienić region na UK lub USA
     
  5. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Kurde... a jeżeli mam sieć osiedlową to nic nie da sie zrobić tak ? (tzn mam podpinaną z tylu do komputera ;)) )
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Możesz konsole podpiąć pod kartę sieciową do kompa tylko że będzie musiał chodzić cały czas
     
  7. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    A możesz napisać jak to zrobić ;) ? I czyli kożystniejszy jest zakup Routera tak ;> ?
     
  8. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli masz sieć osiedlową ( czyli kablówkę ) to pewnie masz stałe IP . Zmień Mac adress w konsoli na taki sam jaki masz w kompie . Jeśli używasz operatora który ma zmienne IP ( TP , Netia itp. ) to wystarczy podłączyć konsolę kablem ethernetowym ( rj-45 ) i zarejestrować konto na inny kraj niż Polska ( czyli np. na UK lub USA albo inny gdzie LIVE jest dostępny ) . Poza tym poszukaj bo takich tematów z takim samym problemem jest całkiem dużo .
     
  9. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Lepiej kupić router taniej to wychodzi.
     
  10. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Tak zgadza się mam stałe IP . Czy z tyłu XBOX'a moge go poprostu podpiąć i tyle :> ? Mógłby ktoś jeszcze opisać gdzie ten MAC adres zmienić w konsoli i gdzie jest w kompie ;??? Sorry , że tak truje , ale nowy jestem ;)
     
  11. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podpiąć tak . I zmienić MAC adress w konsoli na taki sam jak jest w kompie . Potem odpalić konsolę i zarejestrować nowe konto na kraj inny niż Polska ( polecam UK lub USA ) i tyle .
     
  12. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Ok , Wielkie dzięki chlopaki ;) Jeszcze mi tylko powiedzcie gdzie jest ten MAC adress w kompie i gdzie go zmienic w konsoli dałem obydwów po "DZIEKUJE" ;))
     
  13. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    We właściwościach połączenia na kompie znajdziesz MAC adress .
     
  14. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Mógłby ktoś jakoś bardziej objaśnić to gdzie znajdę ten adress mac ? Bo nie mam pojęcia które to a tutaj dużo wyświetliło się opcji w właściwościach . (posiadam Viste) :rolleyes:
     
  15. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak to wygląda na Viście to nie wiem bo mam xp ale powinno pisać MAc adress lub adres fizyczny i coś w stylu : 00-00-00-00-00 , zamiast 00 cyfry i litery
     
  16. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Ok , znalazłem adres fizyczny ;) Teraz pozostaje tylko podpiąć kabel do konsoli i zmienić w opcjach internetowych ten adress fizyczny(MAC)? No i zarejestrować się na XBL na innym państwie , USA albo UK skoro polecacie ;)
     
  17. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak , tylko w konsoli ten MAC wpisuj bez - ( minusów ) jako jeden ciąg znaków
     
  18. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Ok , dzięki Tobie i tym co pomogli ;)
     
  19. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Bardzo ważna uwaga :na necie nie pograsz nawet jeśli wszystko będzie ok, dopóki nie wykupisz tzw."abonamentu GOLD"<bo aktualnie masz konto SILVER,a potrzebujesz konto GOLD> czyli kodu umożliwiającego granie multiplayer. Kod możesz jak na razie otrzymać poprzez allegro lub jeżeli mieszkasz za granicami Polski w sklepie. Czasami kupując grę otrzymasz kod na 48h. Dostępne kody 1miesięczne, 3 miesięczne oraz 12 miesięczne. Kody mogą sumować czasookres ważności konta GOLD. Pozdrawiam oraz witam w społeczności XBOX 360!!!
     
  20. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Tak wiem , że muszę wykupić abonament XBL Gold , ale dopiero po tym jak skończy mi się darmowe 30 dni Golda dołączane wraz z konsolom prawda ? . Również witam! :yeye: :yeye: :yeye:
     
  21. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak, na każdej konsoli na trzech pierwszych kontach masz darmowy miesiąc GOLD'a.
     
Wczytywanie...

Poleć forum