1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 - gry tną się w FULL HD - pomocy prosze

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez terrabith12345, Sierpień 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    witam

    zakupilem konsole xbox 360 elite 120gb lt 3.0

    i mam problem

    nagralem gre crysis 3

    gdy gre odpalam u siebie w domu na telewizorze full HD 1080p z kablem HDMI gra po prostu sie tnie, laguje gdy jest deszcz
    jest to bardzo denerwujace podczas akcji itp nie idzie poprostu grac
    tak samo tnie sie pro evolution soccer 2013 jak gram podczas powtorek

    natomiast wziolem xboxa do kolegi i podlaczylem go kablem component 5 wejsc do telewizora jako hd ready 1080i (nie full hd)
    to gry chodza ladnie bez jakiejkolwiek zacinki

    na poczatku myslalem ze to wina konsoli ale to u kumpla crysis by sie tez cial a tu zaskoczenie i plynnie, wiadomo gorsza grafika ale chodzi ladnie

    co to moze byc przyczyna? juz nie mam na to sil, prosze pomozcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    zapomnialem dodac ze wszystkie gry mam na dysku :)

    ktos pomoze?? prosze bo ja juz nie wiem co robic, tak sie cieszylem z konsoli a tu lipa

    pomozcie
     
  5. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    może wina kabla
     
  6. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    kabel kupioony okolo pol roku temu

    przez kabel moga sie gry ciac?

    a moze cos innego moze byc?

    bo jezeli konsola by byla walnieta to u kumpla tez by sie cial crysis nie?

    moze konsola jest uszkodzona i w full hd nie wyrabia?

    a na 1080i na component kablu chodzi dobrze ;/

    czekam na wiecej porad :)
     
  7. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ta konsola walnięta ... wywal na śmietnik ....
    Przeczyść cache konsoli... zaktualizuj dasha i sprawdź ten kabel
    Albo to wina twojego tv!!!!!
     
  8. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    cache przeczyscilem, dash jest wgrany najnowszy z tego co mi koles pisal

    sproboje na innym kablu

    kurcze telewizor kupiony za 3000zl 42" smart tv wiec raczej on jest dobry

    ale pytam sie moze to byc wina konsoli ze nie radzi sobie z full hd?
    czy jak by byla cos nie tak to by sie ciela rowniez na component 1080i hd ready?

    czekam na porady innych, wielkie dzieki imperial :)
     
  9. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    na forum było parę tematów że na danym tv konsola nie działała poprawnie
    zmień jeszcze na 720p jak nie bd przeszkadzać
     
  10. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ale 720p bedzie gorsza grafika a mi zalezy na full hd i super grafice no ale niestety sie tnie

    sproboje inny kabel hdmi, sproboje na 720p

    mocno straci na jakosci gra z 1080p na 720p?

    zauwazylem ze gra chodzi w 50hz, to chyba za malo?
     
  11. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    HD ready=720p
    Full HD=1080p/i
    Więc u kolegi również podłączyłeś na full hd tyle, że kablem comoponent.
    Moim zdaniem jeżeli u kolegi na 1080i latało normalnie to winowajcą może być tani kabel hdmi lub telewizor nie widzę więcej opcji.
    Spróbuj tym kablem swoim hdmi podłączyć pod inny TV jeżeli problem bd się powtarzał to wina Twojego TV, a jeżeli problem zniknie czyli kabel ;p
    Edit:
    Spróbuj również grę usunąć z dysku i spróbować ją z płyty odpalić.
    Jak zrobisz to co napisałem napisz czy coś pomogło
     
  12. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    1080i a 1080p to jest to samo?

    za dwa dni podlacze moj kabel pod inny telewizor full hd i jak problem zniknie to oznaczac bedzie ze moj tv cos robi problemy

    a jak problem nie zniknie to inny kabel jedynie

    a moze byc to jednak wina konsoli ktora nie ogarnia full hd?
    dobrze rozumiem>?
     
  13. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Crysis 3 tnie tak samo na wszystkich konsolach tak jest juz dziadowsko zrobiona to zależy od misji więcej się dzieje na ekranie to traci klatki

    Wysłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  14. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ale mowie przeciez ze na component 1080i sie nie tnie na tv a na moim hdmi 1080p tnie sie nie ziemsko i to nie tylko ta gra ale inne tez

    a na tym pierwszym nic a nic nie tnie wiec to chyba nie wina gry

    Moze to byc wina konsoli czy raczej nie

    pomozcie :)
     
  15. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    nie, 1080i a 1080p to nie to samo...
     
  16. terrabith12345

    terrabith12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    AKUTALIZACJA

    w telewizorze hd ready component podpialem kabel hdmi i na 720p i 1080i bez jakiejkolwiek zacinki

    a full hd telewizor 1080p na hdmi sie tnie

    czyli to chyba albo wina kabla albo tego telwizora

    jak myslicie
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum