1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 gry wracają do menu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Timmy, Lipiec 10, 2014.

  1. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ostatnio odkopałem z szafy mojego starego xboxa 360 ( Xenon ). Gdy chciałem zagrać w need for speed Most Wanted wyświetlało mi się okienko gdzie pisało coś o aktualizacji, więc zrobiłem aktualizacje :p. Niestety teraz żadna gra nie włącza mi się tylko wraca do menu. Prosze o pomoc, z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba przerobic konsole
     
  4. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dlaczego trzeba przerabiać? przecież gry są oryginalne + czy jak już trzeba było przerobić na 100 % to czy [poradził bym sobie z tym ( 12 lat )
     
  5. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie no jeśli orginalne to nie trzeba nic przerabiać. W czymś innym jest problem. Spróbuj wyczyścić cache konsoli albo usuń z dysku ta pobrana aktualizacje i jeszcze raz odpal grę.

    Wysłane z telefonu
     
  6. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak mam usunąć aktualizacje z dysku jak mam tylko kartę pamięci którą już sformatowałem?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli gry sa na konsole xbox 360 i masz taki objaw. To konsola raczej nie ma oryg napędu. Jesli most wanted masz z xbox classic (1) nie zagrasz bez hdd.
     
  8. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Most Wanted jest na xboxa 360. Więc co muszę zrobić, by te gry mi działały ( Każda gra wraca do menu ) ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dac konsole na serwis. Koszt w granicy 150zl lecz czy to oplacalne jak ko sola nie ma takiej wartości
     
  10. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola już raz była w serwisie 2 lata temu z powodu RROD'a, a napęd nigdy nie był wymieniany :/. Skoro jedynym wyjściem z tej sytuacji jest serwis, to chyba dam sobie z tym spokój bo pieniądze nie rosną na drzewach.


    EDIT

    Zapomniałem dopowiedzieć, że przed aktualizacją jedna gra działała a po aktualizacji już nie :/.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czy ona byla w autoryzowanym serwisie microsoft? Jesli tak temat jest bardzo dziwny, jeśli w zwyklym serwisie konsol to wymieni9ny zostal napęd
     
  12. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie wiem w jakim serwisie była konsola. Teraz pojawia się pytanie czy jest możliwość sprawdzenia w domowych warunkach czy napęd był wymieniany. Jeżeli naprawdę był to pozostaje mi tylko przerobienie? Bo jak sam napisałeś koszt wymiany jest nieopłacalny. Jeszcze mam jedno pytanie. Czy jest możliwość przywrócenia systemu do stanu np. ze sklepu, aby to gra wymusiła aktualizację?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacz się do xbox live
    Istnieje tez szansa ze zle ci firmware wygrało (konsola miala flash). Jesli chcesz sam sprawdzic poczytaj tutorial pdf w jungleflasher po ang
     
  14. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a dałoby się jakoś zrobić tak, by gry wgrywać na HDD ( zastępczo pendrive ) i grać w gry bez płyt ?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie masz za stara konsolę
     
  16. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli da się tak zrobić tylko na nowszych modelach ? i czy jak przerobie konsole to jest szansa, że nagrane gry będą działać?

    EDIT

    Teraz wszystko wskazuje na to, że został wymieniony napęd - gry które u mnie nie chodzą u innych odtwarzane są bez problemu, a moja konsola bez problemu odczytuje filmy DVD. Czytałem coś o napędach i natrafiłem na jakiś klucz napędu. Moje pytanie do czego on służy i czy da się w napędzie go zmienić na taki, żeby moja konsola czytała gry? Czy jest jeszcze możliwość, że będe mógł grać na moim xboxie?
     
  17. Timmy

    Timmy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Refresh
     
Wczytywanie...

Poleć forum