1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i cofniecie przerobki= gra na live ?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Keres, Lipiec 26, 2011.

  1. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy da rade cofnac przerobke z xboxa zebym mogl sobie grac na live bez zadnej obawy o bana?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    hmmm musiał bys wgrać oryginalny soft i nie mieć oflagowanej konsoli, ale nie jestem pewny, niech ktoś mądrzejszy się wypowie
     
  4. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Mądrzejszy może nie jestem, ale doświadczenie mam... :D
    Od 2 tygodni jadę ''na legalu''.
    Mam oflagowaną konsolę, konto gold i sobie pykam na XBL.
    Poprzednim dashem ''usunąłem'' sobie przeróbkę, a z najnowszym updatem z XBL nie było żadnych problemów.
    Wcześniej miałem ix 1.6 i grałem offline.
    Bana narazie nie mam... ^^
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Raz zmieniany soft w napędzie 'oznacza' konsole jako przerabianą, nie ważne czy masz już orginalny fw czy nie
    Jeśli będą lecieć bany to konsoli z orginalnym fw to nie ominie
     
  6. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A mam pytanie czy jak bym wgral teraz nowy dash na ix 1.1 to czy dostal bym flage + brak przerobki, czy tylko sam brak przerobki ?????
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wgrałbyś najnowszego dasha na lt 1.1, bo się nie da. Na lt 1.9 jak najbardziej tak.
     
  8. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Najlepiej byłoby przeflashować napęd oryginalnym FW, ale to raczej wyższa szkoła jazdy... :p
    Możesz ściągnać DASHa z 19 maja, wrzucić na pena/płytkę i tak zaktualizować... ;)
    Usunie Ci przeróbkę, ale nie wiem czy nie oflaguje konsolę.
    Potem już normalnie robisz aktualizację z XBL.
    Ja tak zrobiłem i gram... ^^
     
  9. LinePL

    LinePL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Update z maja 18 czy 19 na pena i wgraj na konsole a potem z xbl update .... Ale nie jestem pewiem czy nie oflaguje konsolki wiec Twoja konsola twoj wybor.
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To jeszcze jedna kwestia

    chcialbym wiedziec w jakim przypadku wystepuje blad 0099 (tak chyba sie pisze :p), bo ostatnio z najnowszym dashem pojawily sie problemy i nie wiem o co chodzi.
     
  11. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nowy dash wywala błąd, gdy ktoś wgrywa go na lt 1.1
     
  12. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To jesli mam dash 12656 czy jakos tak to jesli wgram sobie tego 1.9 to bez problemu moge wgrac najnowszy dash i bledu miec nie bede?
     
  13. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Tak, ale pod warunkiem, że nie miałeś wymienianego napędu na inny (tzw. Spoof).
     
  14. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jak był wymieniany to co nalezy zrobić żeby zaktualizować dashboarda?
     
  15. gros1985

    gros1985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    pomorze
    Ja tez mialem ix 1.6 i grałem offline do neta tylko na chwile zeby dasha nowego ściągnąć a ostatnio kodeki do oglądania filmów i po aktualizacji niemiła niespodzianka mnniejsza z tym - oflagowaną masz/miałeś przed nowym dashem czy nowy dasz odrazu oflagował ci konsole ,bo w sumie nigdzie nikt konkretnie i jednoznacznie chyba nienapisał ,że cofniecie przeróbki przez nowy dash = flaga czy jednak się równa ?
     
  16. Gambit95

    Gambit95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przepraszam za odkopywanie tematu, ale chciałem się czegoś dowiedzieć.
    Mogę sobie cofnąć przeróbkę poprzez właśnie wgranie tego nowego update? Mam LT 1.1 i napęd LiteOn, podobno jak ma się
    LiteOn to można się pożegnać z cofnięciem. To prawda? I właśnie z tego tematu wynika, że nie można wgrać nowego
    dashboardu, gdy ma się przeróbkę LT 1.1? To jak cofnąć ją?
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Może wyskoczyć Ci błąd.
    Oddaj konsole, żeby Ci przerobił ktoś na 1.91 i wgrał nowy dashboard
     
  18. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wgraj oryg. soft od swojego napędu (Oczywiście jeżeli posiadasz klucz jak nie to go wyciągnij) Potem zaktualizuj dasha do wersji 13599 a na końcu wrzuć LT 1.91
     
  19. Gambit95

    Gambit95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No tak, ale ja nie chcę mieć żadnego Xtreme, bo można dostać bana, po prostu chcę grać na nieprzerobionej konsoli bez strachu, że mnie zbanują. Chociaż podobno jak na razie nikogo nie zbanowali na LT 1.91, ale wolałbym w ogóle nie mieć przeróbki. Ale dlaczego oboje polecacie mi wgranie LT 1.91? Jest to bardziej opłacalnie, niż cofnięcie przeróbki?
     
  20. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    No to wgraj oryginalny soft od swojego napędu a potem aktualka na 2.0.13599.0 i gotowe.
     
  21. Gambit95

    Gambit95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przepraszam za zawracanie gitary moimi sprawami, ale jeszcze chciałem się coś zapytać.
    Przed chwilą do konsoli włożyłem płytkę z grą Fear 3 i zaktualizowałem konsolę. Ale piraty nadal działają i te starsze i Fear 3. Sprawdzałem, to nie oflagowało mi konsoli. Mam teraz podłączyć ją do neta i wgrać wszystkie możliwe aktualizacje ? Gostek po przerobieniu mi konsoli dał mi płytę. Tam może być oryginalny soft do mojego napędu? Aktualizacje na 2.0.13599.0 mam wgrać poprzez podłączenie do neta?

    Już zrobione :). Jakby ktoś nie wiedział to niech pobierze aktualizację ze strony MS wrzuci na pena badź nagra napłytkę i wszystko pójdzie gładko.
     
Wczytywanie...

Poleć forum