1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i internet radiowy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez swistakf16, Czerwiec 6, 2009.

  1. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam internet radiowy i chce podłączyc xboxa do niego ale nie przez router tylko kablem ethernet tylko 1 pytanie : Jak to skonfigurowac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    poszukac na forum???? jest juz taki temat
     
  4. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szukalem ale to co tam jest nie dziala
     
  5. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    1.Udostępnij połączenie.
    2.Wyłącz firewalla jeśli masz go włączoengo.
    3.Wejdź w "Moje Miejsce Sieciowe" później w "Połączenie Lokalne"
    4.Gdy wejdziesz to zjedź suwakiem na dół i kliknij na Protokół internetowy TCP/IP i kliknij "Właściwości"
    5.I wpisz następująco:
    - Adres IP: 192.168.0.1
    - Maska podsieci: 255.255.255.0
    6.Włącz xboxa i konfiguruj następująco:
    - Adres IP: 192.168.0.2
    - Maska podsieci: 255.255.255.0
    - Brama : 192.168.0.1
    - DNS'y ( musisz je znać )

    Jeśli coś źle napisałem, proszę mnie poprawić :)
    Dokładnie nie pamiętam ;)
    Pozdrawiam !
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  7. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie ma tam czegos takiego jak polaczenie lokalne
    mam wejscie na ten kabel od plyty glownej
     
  8. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Skoro w polaczeniach sieciowych nie masz takiego polaczenia to najwyrazniej sieciowka na plycie (czyli zintegrowana) jest wylaczona w BIOS'ie badz sterowniki do niej nie sa zainstalowane - byloby to co najmniej dziwne, poniewaz wieszkosc kart typu OnBoard jest wykrywana przez system (np. XP, Vista).

    Upewnij sie, ze jest "widoczna" w systemie, inaczej nie popchniesz sprawy dalej.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj screenshoty z menadzera urzadzen i z polaczen sieciowych
     
  10. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Mój kumpel planuje zakup X36 koniecznie jutro bo jest promocja w Elektro World i chce tam kupic ale ma Wątpliwości ---- ...

    ... Witam. Planuje kupno konsoli XBOX360. Konsole będe chciał podłączyć do internetu ( Netia wimax 2MB - radiówka ) i tu pojawia sie moje pytanie. Otóż na moim PC jeżeli chce grać np: w CS pingi sięgają wysokości 200+ a co za tym idzie ... LAGI. Jeżeli podłącze XBOX pod ten mój internet również bede miał wysoki ping, lagi, bede kickowany z serverów itp (przez to że radiowy net) ? Bardzo proszę o odpowiedź :D

    Helpnijcie mu bo ja nie wiem :D
     
  11. sadek18

    sadek18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Leszno
    Oczywiscie, ze bedzie taka sama sytuacja i nic sie nie zmieni.
     
  12. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co ważne mam zintegrowaną kartę sieciową a necik mi działa na xbox tylko gry włączam xbox i Pc równocześnie
     
  13. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Możecie mi odpisać wreszcie :D ... bardzo potrzebuje tej informacji na dziś KONIECZNIE !!! :D
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    BaginiakGB przeciez juz ci kolega odpisał. jesli net jest słaby (wysoki pnig) to na xbosie sie to nie zmieni. pograc pewnie pogra ale to juz sam musi sprawdzic .....
     
  15. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Jaka taka sama ?? to chyba nie do mnie bo nie rozumiem , co sie nie zmieni :D ?? ...

    Chodzi mi o konkretną odpowiedź bo po prostu jeśli sie nie da to on kupi przerobionego (a nie bardzo chce) , jak kupi normalnego a sie okaże że sie nie da grać w sieci to bedzie w plecy pare stówek ...

    i jeszcze za przeróbke wywali kase :D a musze koniecznie mieć ODP do jutra bo tylko na jutro jest promocja zaje...ista w jednym sklepie. :D

    PLX ODP ... CZY DA SIĘ NORMALNIE GRAĆ NA X36 W SIECI NA INTERNECIE RADIOWYM 2m/s z NETII (Przy graniu w Counter Strike na kompie ping jest +200 i jest chu...nia) PLX ODP ... WIELKIE DZIĘKI Z GÓRY

    chodzi czy nie bedzie miał lagów i nie bedzie kickowany z servów przez ping i wogule przez to że net radiowy ...
     
  16. l0rak

    l0rak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śmigiel
    Zrob test na Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test lub Internet Speed Test - tester prędkości łącza i wtedy moze ktos Ci powie czy masz szanse na granie przez xblive. To ze masz ping w granicach ~200 w CSie jeszcze nic nie znaczy..
     
  17. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    to nie ja tylko mój kumpel i juz pisałem ze prędkość 2m/s chyba ze tam też inne parametry miezy to ok :D ale juz on zagadał z jednym typkiem na gg co sie zna i on mu powiedział że se w necie nie bardzo pogra przez ping i wogule lagi bedzie miał i bedzie lipa ... :D

    ... rozmyślam nad przeróbką ... ale w wakacje jeszcze pogram w calla WaW ...
     
  18. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  19. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Weszlem w menadzerze urzadzen w Kontroler Ethernet pisalo ze sterowniki nie zostaly zainstalowane
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    musisz doinstalowac, jak masz na plycie głownej to masz te cd do tego i z tego cd doinstaluj.
     
  21. swistakf16

    swistakf16 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie dostalem zadnego cd moge jakos sciagnac te sterowniki? mam plyte glowna Intel 915.
     
Wczytywanie...

Poleć forum