1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i monitor acer x223w

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lloret23, Listopad 20, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lloret23

    lloret23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam mam taki problem sprzedałem koledze xboxa 360 w wersji slim i ma on taki problem : podłącza kablem hdmi xboxa pod monitor wymieniony w temacie i telewizor pokazuje komunikat "input not supported". konsola pod VGA działa normalnie, wcześniej miał białego xboxa z tych starszych modeli i chodził bez problemu. ktoś ma jakieś rozwiązanie? proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakim kablem on podłącza tą konsolę pod monitor? Bo ten acer nie ma wejścia HDMI. Jeżeli podłącza kablem HDMI-VGA to bez odpowiedniego konwertera mu nie zadziała.
     
  4. lloret23

    lloret23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najlepiej aby kupił konwerter sygnału cyfrowego na analogowy, gdyż HDMI to wejście cyfrowe a VGA analogowe i wtedy podłączy bez problemu.
     
  6. lloret23

    lloret23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    i wtedy będzie mozna grac w jakości hd? bo to dośc dziwne że arcade hulał a slim nie chce
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli wcześniej niby mu działało z takim podłączeniem, że miał HDMI od konsoli poprowadzone do tej przejściówki a przejściówkę pod monitor to niech pokombinuje przy tym, bo może coś jest nie tak z podłączeniem. Nie wiadomo jak by było z jakością, nie miałem nigdy do czynienia z takim konwerterem i nie wiem jaka jest jakość w porównaniu do normalnego podłączenia HDMI-HDMI.
     
  8. lloret23

    lloret23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a poprzez DVI lub VGA uda się uzyskać jakośc chodciaz zbliżoną do np. 720p bo z tego co widze roździelczość ma wysoką
     
  9. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    DVI to prawie to samo co HDMI

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Wcześniej miał pewnie to spięte za pomocą kabla łączącego stary wyjście z xboxa do vga i to miała prawo działać.
     
  11. lloret23

    lloret23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    problem rozwiązany. na przyszłość jak by ktoś miał podobny problem. u mnie w tv konsola była ustawiona na 1080p czego ten monitor poprostu nie obsługiwał. wystarczylo po podłaczeniu poprzez tą przejśćiówke dvi -> hdmi "na ślepo" przestawić konsole na 720p lub mniejsza i wtedy wszystko śmiga
     
    1 osoba to lubi.
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum