1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i Monitor HP L1906

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wajdzio, Czerwiec 29, 2010.

  1. Wajdzio

    Wajdzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Witam zastanawiam się nad kupnem xboxa 360 i mam kilka pytań :

    1. Czy konsolę Xbox 360 (Fat/Slim) będzie można podłączyć do Monitora HP L1906 ?

    2. Czy w zestawie Xbox 360 (slim/fat) jest kabel vga ?

    3. Czy jakość obrazu na tym monitorze (posiada on 19 cali) będzie słaba ? (nie posiada on wejścia HDMI)

    4. Czy dobrze się gra na ekranie 19 calowym ?

    5. Czy potrzebuje tylko kabla vga aby podłączyć go do monitora HP L1906 ?

    Specyfikacja Monitora HP L1906 :

    Parametry techniczne:

    Czas reakcji [ms] 8
    Częstotliwość odchylania pionowego 50-76 Hz
    Częstotliwość odchylania poziomego 30-83 kHz
    Jasność [cd/m2] 250
    Kąt widzenia - pion 130 stopni
    Kąt widzenia - poziom 140 stopni
    Kontrast 500:1
    Model L1906
    Pivot Tak
    Producent HP
    Przekątna ekranu 19 cali
    Rozmiar plamki 0.294mm
    Waga 5.3kg
    Wbudowane głośniki Nie
    Wymiary 203x427x422
    Wyświetlacz 1280 x 1024, 16,2 milionów
    Złącza analogowe
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Będzie można go podłączyć, ale jedynie kablem VGA, którego na ma w zestawach z Xbox'em. Jednak kup kabel Microsoftu lub BigBen'a, ponieważ będziesz miał znacznie lepszą jakość obrazu niż na takim kablu za 20 zł z Allegro.
     
  4. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Tak. Do każdego monitora można.

    2. Nie. Czasem zdarza się w wersji Elite (fat), ale żadko. W Slim - nie wiem, ale narazie nic o tym nie mówiono.

    3. Na pewno będzie lepsza niż na TV kineskopowym. Monitor wyświetla obraz w wyższej rozdzielczości.

    4. Pewnie, że tak. Zależy z jakiej odległości patrzysz na wyświetlacz, oraz czy jest to monitor panoramiczny (prostokąt)

    5. Do tego jeszcze przejściówka 2 x Chinch -> Jack 3.5mm, w zależności do czego podpinasz audio.
     
  5. tolman

    tolman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli monitor nie ma głośników to będziesz musiał skorzystać z przejściówki, żeby zwykłe głosniki kompowe podłączyć. Jeżeli masz jakiś sprzęt grający co łyka czincze białą i czerwoną to nawet bez tej przejściówki podłączysz się.
     
  6. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupujesz kabel z allegro za 10zł i jakość obrazu jest bardzo dobra. Sam gram na 17' siedząc w odległości ok. 1m od monitora - gra się bardzo komfortowo, wszystkie czcionki jak najbardziej czytelne, obraz jest ok. Nie potrzeba kabli BigBen by grać komfortowo na monitorze.
     
  7. Wajdzio

    Wajdzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Czyli dokładnie może mi ktoś napisać co mam kupić jakie złącza kable z linkami do allegro bo ja się poprostu nie znam aha i nie mam wbudowanych głośników w monitor więc co musze kupić abym miał głos ?
     
  8. ell

    ell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
  10. ell

    ell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Wajdzio

    Wajdzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Wielkie dzięki i nic więcej nie będę potrzebował ??
     
  12. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież od tego kabla VGA odchodzą 2 chinche - które można podłączyć pod zwykły wzmacniacz, do tego jakieś fajne kolumienki i masz dźwięk o niebo lepszy niż z głośników komputerowych czy telewizyjnych.
     
  13. Wajdzio

    Wajdzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko że ja po prostu chce mieć zwykły sprzęt żeby tylko działało nie muszę mieć super mega kolumn chociaż te głośniki co mam mają już z 7 lat więc porozglądam się za jakimiś głośnikami
     
Wczytywanie...

Poleć forum