1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i Monitor LCD 19"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DahRidah, Czerwiec 18, 2011.

  1. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku chciałbym się z wszystkimi użytkownikami forum przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, [od wakacji będzie większa aktywność]. Na wstępie również, przepraszam za założenie tego tematu, ale te kilka pytania dręczą mnie po nocach i nie mogę spać, a dla Was to będą maks 3 minuty na odpowiedź, dlatego za każdą mądrą odpowiedź, serdeczne DZIĘKUJE!
    Dobrze przejdźmy do pytań:
    1. Mam monitor PANAROMICZNY Acer AL1916 19" z rozdzielczością 1280 x 1024 z wyjściem VGA/DVI. Wiem jakie kable kupić, ale czy będzie się to opłacalo ? Czy nie spotka mnie przykre rozczarowanie ? Czy będzie można spokojnie grać, nie wystąpią żadne rozciągnięcia, i czy te dwa paski czarne, o których każdy mówi jak duże są ? Bo na YT widziałem, ludzie spokojnie grają na takich monitorach...
    2. Czy jeżeli kupie Xbox'a 360 Slim 4 GB, dokupie dysk, i będę chciał zgrać grę na dysk, to będę musiał aktualizować Dashboarda, na czym to polega i po co to w ogóle ? Czy normalnie kupuje konsole, dysk, gre i zgrywam bez żadnych problemów ?

    To wszystko, przepraszam jeżeli temat się powtórzył, ale odrazu jeżeli dostane odpowiedzi, za które już teraz serdecznie DZIĘKUJE, można usunąć ten temat.

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    1. W sumie to nie odpowiem Ci na to pierwsze pytanie bo nie mam pojęcia jak to będzie, ale na moim przykładzie jest troszkę ucięte od dołu i od góry a mam rozdzielczość 1680x1050
    2. Dashboard to interfejs główny konsoli uaktualnia się go w razie nowych poprawek/zabezpieczeń. Coś ala Windows update w windowsie.
    Możesz bez żadnych problemów instalować gry na dysku, wszystko będzie fajnie chodzić [Jedyna bolączka to że musi być płyta w napędzie]
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1280×1024 to nie jest rozdzielczość panoramiczna, więc czarne paseczki pewnie będą. 1280×720 to jest panorama (najbliższa od rozdzielczości, którą podałeś). Jeśli chodzi o kabel, to wyczytałem na forum, że ma on niemałe znaczenie. Najlepiej kupić oryginalny microsoftu albo bigbena, na nich osiągniesz najlepszą jakość obrazu.
     
  5. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O takie odpowiedzi mi właśnie chodziło, dzięki. Tylko nie ukrywam, że o tej panoramicznej rozdzielczości mnie trochę zasmuciliście, stąd nasuwają się kolejne moje "zagadki".
    - freeman94 jak duże są u Ciebie te "czarne paseczki" ? 2 cm ? 5 cm ? Bo jeżeli będą mocno przeszkadzały, to biorę konsolkę na mój telewizor CRT, <przyjmuje brechty>.
    - Czy aktualizacja dashboarda jest konieczna ? Czy to tylko dla tych co korzystają z usługi Xbox Live ? Bo ja nie zamierzam grać przez internet.
    - Jak z głosem, bo jeżeli podepnę pod monitor to będę musiał kupować jakieś przejściówki na głośniki, da radę to jakoś ominąć w razie czego, że będę mógł grać na słuchawkach ?
    - Ostatnie pytanie z serii "Noob pyta", jak to jest z padem ? Trzeba go jakoś ładować czy coś w tym stylu ?

    Pan Bóg Wam wynagrodzi za odpowiedzi, zapewniam i z góry dziękuje!
     
  6. Sevcio

    Sevcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Głogów
    Znam odpowiedź na dwa z czterech pytań ;) :
    - Aktualizacja dasha jest konieczna, jeżeli grasz w najnowsze gry. Przy zakupie jakiejś nowej gierki (po włożeniu jej do napędu), pojawi się informacja o wymuszeniu aktualizacji dasha (jeżeli masz starszą wersję). Oczywiście bez niej, nie pograsz w nową grę, a aktualizacja nic złego Ci nie zrobi. Nie wymaga Live (możesz ją zrobić nawet z poziomu pendrive ;) [ja tak robię, też nie mam live . ]). Po prostu ona się zaktualizuje, wgra jakieś tam swoje zabezpieczenia i to tyle.
    - Jeżeli masz pad przewodowy, to nie musisz go ładować. Pad bezprzewodowy wymaga wymiany baterii co jakiś czas (polecam Energizer, mi starczyły na miesiąc grania, a dziennie sporo gram). Możesz także używać akumulatorów, do których przy sprzedaży opcjonalnie dołączana jest ładowarka (sam z nich teraz korzystam). Oczywiście, że ich energia nie wystarcza na miesiąc, ale z tydzień pograsz, po czym przez nockę podładujesz i grasz dalej.
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  8. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i co z tego, że męczą, gram 2 lata z PS 2 i nie narzekam na wzrok, a muszę powiedzieć że o to dbam.
    Mimo to, dzięki za nowe odpowiedzi. Jeszcze tylko o tych paskach i będę mógł spać spokojnie.
     
  9. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    co do pytania autora tematu to mam 2cm paseczki.
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Monitor Acer AL1916 ma rozdzielczość natywna 1440x900 wiec jest to 16:10, paseczki beda ale nie duze okolo 1,5 cm
     
Wczytywanie...

Poleć forum