1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i Monitor LCD 19"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DahRidah, Czerwiec 18, 2011.

  1. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku chciałbym się z wszystkimi użytkownikami forum przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, [od wakacji będzie większa aktywność]. Na wstępie również, przepraszam za założenie tego tematu, ale te kilka pytania dręczą mnie po nocach i nie mogę spać, a dla Was to będą maks 3 minuty na odpowiedź, dlatego za każdą mądrą odpowiedź, serdeczne DZIĘKUJE!
    Dobrze przejdźmy do pytań:
    1. Mam monitor PANAROMICZNY Acer AL1916 19" z rozdzielczością 1280 x 1024 z wyjściem VGA/DVI. Wiem jakie kable kupić, ale czy będzie się to opłacalo ? Czy nie spotka mnie przykre rozczarowanie ? Czy będzie można spokojnie grać, nie wystąpią żadne rozciągnięcia, i czy te dwa paski czarne, o których każdy mówi jak duże są ? Bo na YT widziałem, ludzie spokojnie grają na takich monitorach...
    2. Czy jeżeli kupie Xbox'a 360 Slim 4 GB, dokupie dysk, i będę chciał zgrać grę na dysk, to będę musiał aktualizować Dashboarda, na czym to polega i po co to w ogóle ? Czy normalnie kupuje konsole, dysk, gre i zgrywam bez żadnych problemów ?

    To wszystko, przepraszam jeżeli temat się powtórzył, ale odrazu jeżeli dostane odpowiedzi, za które już teraz serdecznie DZIĘKUJE, można usunąć ten temat.

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    1. W sumie to nie odpowiem Ci na to pierwsze pytanie bo nie mam pojęcia jak to będzie, ale na moim przykładzie jest troszkę ucięte od dołu i od góry a mam rozdzielczość 1680x1050
    2. Dashboard to interfejs główny konsoli uaktualnia się go w razie nowych poprawek/zabezpieczeń. Coś ala Windows update w windowsie.
    Możesz bez żadnych problemów instalować gry na dysku, wszystko będzie fajnie chodzić [Jedyna bolączka to że musi być płyta w napędzie]
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1280×1024 to nie jest rozdzielczość panoramiczna, więc czarne paseczki pewnie będą. 1280×720 to jest panorama (najbliższa od rozdzielczości, którą podałeś). Jeśli chodzi o kabel, to wyczytałem na forum, że ma on niemałe znaczenie. Najlepiej kupić oryginalny microsoftu albo bigbena, na nich osiągniesz najlepszą jakość obrazu.
     
  5. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O takie odpowiedzi mi właśnie chodziło, dzięki. Tylko nie ukrywam, że o tej panoramicznej rozdzielczości mnie trochę zasmuciliście, stąd nasuwają się kolejne moje "zagadki".
    - freeman94 jak duże są u Ciebie te "czarne paseczki" ? 2 cm ? 5 cm ? Bo jeżeli będą mocno przeszkadzały, to biorę konsolkę na mój telewizor CRT, <przyjmuje brechty>.
    - Czy aktualizacja dashboarda jest konieczna ? Czy to tylko dla tych co korzystają z usługi Xbox Live ? Bo ja nie zamierzam grać przez internet.
    - Jak z głosem, bo jeżeli podepnę pod monitor to będę musiał kupować jakieś przejściówki na głośniki, da radę to jakoś ominąć w razie czego, że będę mógł grać na słuchawkach ?
    - Ostatnie pytanie z serii "Noob pyta", jak to jest z padem ? Trzeba go jakoś ładować czy coś w tym stylu ?

    Pan Bóg Wam wynagrodzi za odpowiedzi, zapewniam i z góry dziękuje!
     
  6. Sevcio

    Sevcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Głogów
    Znam odpowiedź na dwa z czterech pytań ;) :
    - Aktualizacja dasha jest konieczna, jeżeli grasz w najnowsze gry. Przy zakupie jakiejś nowej gierki (po włożeniu jej do napędu), pojawi się informacja o wymuszeniu aktualizacji dasha (jeżeli masz starszą wersję). Oczywiście bez niej, nie pograsz w nową grę, a aktualizacja nic złego Ci nie zrobi. Nie wymaga Live (możesz ją zrobić nawet z poziomu pendrive ;) [ja tak robię, też nie mam live . ]). Po prostu ona się zaktualizuje, wgra jakieś tam swoje zabezpieczenia i to tyle.
    - Jeżeli masz pad przewodowy, to nie musisz go ładować. Pad bezprzewodowy wymaga wymiany baterii co jakiś czas (polecam Energizer, mi starczyły na miesiąc grania, a dziennie sporo gram). Możesz także używać akumulatorów, do których przy sprzedaży opcjonalnie dołączana jest ładowarka (sam z nich teraz korzystam). Oczywiście, że ich energia nie wystarcza na miesiąc, ale z tydzień pograsz, po czym przez nockę podładujesz i grasz dalej.
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  8. DahRidah

    DahRidah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i co z tego, że męczą, gram 2 lata z PS 2 i nie narzekam na wzrok, a muszę powiedzieć że o to dbam.
    Mimo to, dzięki za nowe odpowiedzi. Jeszcze tylko o tych paskach i będę mógł spać spokojnie.
     
  9. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    co do pytania autora tematu to mam 2cm paseczki.
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Monitor Acer AL1916 ma rozdzielczość natywna 1440x900 wiec jest to 16:10, paseczki beda ale nie duze okolo 1,5 cm
     

Wczytywanie...

Poleć forum