1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 i neostrada jak podpiąc ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chester35, Grudzień 4, 2010.

  1. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    witam . wlasnie koncze gears of war 2 i jak narazie nie bede mial w co grac ;/ więc pomyslalem ze moze pogram na live . nie podlączalem jeszcze konsoli do neta więc nic o tym nie wiem ;/ czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak podpiąc ?
    mam neostrade tp 2 mb czy wystarczy mi sam modem od neo ? narazie nie mam kasy zeby dokupywac jakies routery itp

    i drugie pytanie :D na dzien dzisiejszy jaka gra na xboxa 360 prezentuje sie najlepiej pod względem graficznym ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Tak wystarczy sam modem od neo i sieciówka w kompie. Podłaczasz neo przez usb do kompa i karte sieciową łaczysz z xboxem, dajesz udostępnianie połaczenia i gotowe.
     
  4. bambosh22

    bambosh22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz sam modem Neo to raczej niet bo w Modemie masz jedno wejscie tylko. Najlepiej jakbyś miał LIveboxa.
     
  5. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    zalezy jaki masz modem... jesli modem z tylko wyjscie usb to robisz tak: adsl->modem->usb->komputer->rj45(ethernet)->xbox, jesli masz z wyjsciem ethernet czyli rj45 to mozesz zrobic to tak zeby nie mieć lapka/pc włączonego: adsl->modem->rj45(ethernet)->xbox (ale nie bedziesz mial w tym czasie neta na kompie)


    mozesz zawsze jakis router wifi kupic do 50 zl i wtedy na obu masz neta niezaleznie .... pozdrawiam


    jak bys mial jakies problemy z podlaczeniem to pisz ;> a jak juz napiszesz to daj znac jaki modem masz ;]
     
  6. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    modem to ZXDSL 852 a konsola to slim 4gb więc ma wifi to moze jakos przez to podlączyc . aha i konsole mam od niedawna więc po zrobieniu pierwszego konta powinienem miec miesiąc za darmo ??
     
  7. adrionoPL

    adrionoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Ja mam Liveboxa od neostrady i konsola jest podpięta bezpośredio przez kabel Ethernet do "czerwonego" portu w Liveboxie i wszystko chodzi. Do swojego kompa dokupiłem adaptor wi-fi i jest cacy. Bezprzewodowy net w całym domu tylko ten Xbox wyjątek na kablu musi jechać -.-
     
  8. mikuniek

    mikuniek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam po kablu bezpośrednio do routera. Są też chyba jakieś adaptery do x - na wi-fi. Ale kabel to kabel - nic Ci nie będzie rwać.
     
  9. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    dobra ciesze sie ze macie tak podpięte ale mam zwykly modem a router kupie po nowym roku więc moze ktos wyjasni jak podpiąc . tylko tak dokladnie zebym sie nie pogubił :p
     
  10. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Masz w kompie jakąś kartę sieciową?

    Tego modemu nie podepniesz bezpośrednio do Xboxa
     
  11. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    sprawdzilem model mojej plyty na stronie producenta i tam napisane bylo

    Realtek 8111C, PCIe gigabitowej LAN controller featuring AI NET 2

    czy o to ci chodziło?
     
  12. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Modem czy tam router podpinamy do pierwszej karty i na niej udostępniamy połączenie. A na drugiej karcie czyli drugim połączeniu do którego podłączymy xboxa kablem krosowanym z końcówką RJ45 w właściwościach połączenia w pozycji Protokół internetowy TCP/IP dajemy właściwości > użyj następującego adresu IP i wpisujemy:

    192.168.0.1
    255.255.255.0 i dajemy ok

    Po odpaleniu konsoli w ustawieniach wpisujemy:
    Adres IP: 192.168.0.2
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Ustawienia DNS: ręcznie
    Podstawowy serwer DNS: 192.168.0.1
     
  13. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    jesli podpinam modem to PC to co mam podpiąc pod konsole ?? i jak wejsc w te opcje na PC ? prosilbym o bardzo szczegółowy opis .
     
  14. koziol1172

    koziol1172 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
Wczytywanie...

Poleć forum