1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 i PC

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez waldek_007, Marzec 5, 2009.

  1. waldek_007

    waldek_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich i proszę o pomoc. Zaraz pewnie napiszecie mi, że ten temat już był omawiany, ale przejżałem posty i nic nie pasuje do mojego problemu a mianowicie: połączyłem xbox 360 z PC za pomocą kabla sieciowego poprzez router, konsola łączy sie z internetem natomiast komputer i xbox nie widzą się - system operacyjny windows media center. W systemie wyłączyłem zaporę i nic. Ustawiałem w WMP 11 udostepnianie bibliotek itd. Bardzo proszę o pomoc - może ktoś wie jaka jest przyczyna. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    oryginalny system??? znajduje ci xboxsa w bibiotece WPM11, masz na rouetrze o na xpeku wlaczona obsluge UPNP??? jak nie to czy skonfigurowane masz porty?
     
  4. waldek_007

    waldek_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kriss77. Gdzie w xp i routerze (d-link 524) włącza sie obsługę UPNP? Jeżeli chodzi o konfiguracje portów to przecież konsola sama sobie wyszukała odpowiednie do połączenia sie z internetem konfiguracje. Gdzies wyczytałem, że wystarczy podłączyć komputer i konsole do router'a, wyłączyć zapore w systemie oraz udostepnić bibliotekę w WMP11 i będzie wszystko grało. A tak na prade do WMP 11 nie widzi również mojego xbox'a :(.
     
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Problem tkwi pewnie w UPnP , mialem tak samo , do czasu kiedy zaznaczylem w opcjach obsluge UPnP , przeczytaj sobie moj ostatni post w tym TEMACIE , moze pomoze ;-)
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    troche inne polaczenie bo nie przez router ale pisza tam o portach http://x360iso.org/o-konsoli/11478-multimedia-na-x360-dzieki-wmp-3.html
    poczytaj tu
    upnp na xp wlaczysz przechodzac do polaczen sieciowych - menu zaawansowane - opcjonalne skaldniki sieci - uslugi sieciowe - interfejs urzytkownika UPNP
    ale jak ty laczysz sie przez router to poszukaj takiej opcji w rouetrze. (znalazłem cos takiego po angielsku "Log into the web-based configuration, access the Tools page, then the Misc. button."
    pokombnuj.
     
  7. waldek_007

    waldek_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na poczatku dziękuję za zainteresowanie moim tematem. I UPNP mam zaznaczone w PC a konsola w trybie automatycznym wykryła połączenie z siecią. W konfiguracji routera nie mogę znaleźć takiej opcji "Log into the web-based configuration, access the Tools page, then the Misc. button." Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Może poradzicie mi jak ustawić ręcznie porty?
     
  8. waldek_007

    waldek_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    UPNP w routerze mam włączone (enabled) i dalej nic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum