1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 i podłączenie do starego monitora

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bluedave, Grudzień 30, 2014.

  1. bluedave

    bluedave Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hejka. Ostatnio odkopałem starusieńki monitor iiyama prolite e1900s, posiada on D-SUB i DVI-D. Pomyślałem, że podłącze do niego moje xboxa przez kabel HDMI i przejściówkę do DVI. Wyglądało to mniej więcej tak:
    [​IMG]
    Niestety na monitorze obrazu brak. Próbowałem resetować ustawienia video kombinacją Y+RT, ale nie pomogło. Czego to może być wina? Dodam ze monitor podłączony przy pomocy kabla DVI do komputera , a także przez HDMI od kompa do przejściówki w monitorze działa. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Wstaw na inny hosting bo nie wyświetla zdjęcia
     
  4. bluedave

    bluedave Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zauważyłem ;p i zmieniłem

    @edit@edit naprawdę nikt?
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 30, 2014
  5. kussiek

    kussiek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj zmienić ustawienia częstotliwości odświeżania w monitorze i w konsoli.
     
  6. Sokar

    Sokar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdzałem u Siebie podobną konfigurację (monitor Iiyama ProLite XB2380HS + przejściówka DVI-D-HDMI dual-link) i działa. Ja zastosowałem przejściówkę DVI-D-HDMI dual-link (na zdjęciu masz single-link DVI-D-HDMI).
    Spróbuj podłączyć konsolę przez HDMI do TV i włączyć w ustawieniach obrazu opcję "Automatyczne wykrywanie" (czy jakoś tak).
     
  7. bluedave

    bluedave Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No miałem tam i nie działa. Dual link sprawia, ze mozna ustawic wyzsza rozdzielczosc niz FHD, dlatego to nie ma roznicy. Zamowilem kabel dvi-d - hdmi bez zadnych przejsciowek i zobaczymy

    Edit.

    Przejsciowke mam taka [​IMG]

    Edit2: Przyszedł kabel dziś DVI-D(single)-HDMI i dalej nie działa :( Nie wiem co robić. Chyba jestem zmuszony chyba kupic po prostu nowy monitor.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 3, 2015
  8. xgrzesiox

    xgrzesiox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    260
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    @bluedave@bluedave Sprawdź pod innym urządzeniem, powinieneś od tego zacząć :)
     
  9. bluedave

    bluedave Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak sprawdzilem w ten sposob ze podlaczylem dvi do kompa i hdmi do innego monitora i wszystko dziala i nawet dzwiek idzie co mnie zdziwilo, bo dvi niby moze przesylac ale to zalezy od grafiki i nie sadzilem ze moja akurat moze to zrobic :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum