1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i TL-WN722N KARTA USB WIFI?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamil2232, Listopad 30, 2011.

  1. kamil2232

    kamil2232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Tak sobie buszuję po internecie i natknąłem się na coś takiego:

    HTML:
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833704045
    i w związku z tym zastanawiam się czy byłaby to dobra (i oczywiście możliwa) alternatywa zamiast Wireless Network Adapter, aby podłączyć X'a do sieci bezprzewodowej korzystając z takiego to właśnie urządzenia ?
    Co o tym sądzicie?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Klocuuu

    Klocuuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kępno
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Już lepiej kup access point, będzie ściągał sygnał wifi i przetwarzał na kabel, najtańszy kupisz już za 50zl
     
  5. kamil2232

    kamil2232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie bardziej zależałoby mi na wireless gdyż komputer i Xbox'a dzielą aż dwa pokoje więc tak się rozglądałem za jakimiś w miarę tanimi alternatywami ;)
    @Brudsien
    to też mi świtało w głowie jednak zależałoby mi tez na estetyce w jakimś stopniu;)
    @Klocuuu
    dosyć dobrze to wygląda i na pewno spełnia dobrze swoje zadanie, jednak cena zniechęca trochę :D
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to napisałem kupujesz AP, ustawiasz pod komputerem, pozniej stawiasz kolo xboxa, podłączasz kabel sieciowym do xboxa i jest internet tak jak by po kablu od strony xboxa, a w sumie bezprzewodowo

    No to estetyka kosztuje albo adapter od ms albo AP
     
  7. kamil2232

    kamil2232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozumiem :)
    M$ = zawsze pod górkę :)
    dzięki wielkie za wszelkie informacje, pozostaje tylko Ap w takim wypadku
     
  8. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Słuchajcie!!!!

    Wielka prosba mam router tp-link tl-3420 , i chciałbym go skonfigurować jako AP żeby działa jako Adapter pod xboxa360.
    Próbowałe różnych konfiguracji ale wyskakuje mi błąd połączenia z netem. Prosze o pomoc.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ten router na fabrycznym sofcie nie posiada trybu AP Client z reszta tak czy siak potrzebujesz drugiego routera który będzie wysyłał sygnał do AP
     
  10. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Dzięki teraz już wiem na czym stoję. Nie wiesz może czy można wgrać jaki nie oryginalny soft żeby na tym routerze to poszło (drugi router który nadaje sygnał mam podłączony do neta). Czytałem trochę na ten temat ale dla mnie to jak hieroglify , nie znam się na sieciach.
     
  11. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  12. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    No tak ale ja mam inny model niż podajesz. Mam tp-link tl-3420 i nie mam pojęcia jak to ustawić zarówno w routerze jak i w xboxie.
     
  13. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tego routera nie wykorzystasz jako adaptera do xboxa bo nie pracuje on jak AP client tylko jak zwykły AP.
     
  14. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    A istnieje możliwosc wgrania innego softu do routera i uzyskania tej funkcji. Wiem że łatwiej za 50 zł kupić AP ale akurat mam ten router na "zbyciu" i chciałbym go wykorzystać.
     
  15. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tego nie wiem. takich informacji musisz raczej szukać na innym forum ja podałem tylko gotowe rozwiazanie jaki router wystarczy kupic zeby mieć cos ala adapter wifi microsoftu.
    jeszcze taki mały opis tego routera co podałem wcześniej wisp.pl/index.php?p232,tp-link-tl-wr543g
     
  16. kapral4

    kapral4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2007
    Posty:
    86
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Do twojego routera nie ma innego softu, 340G nie bedzie dzialal jako ap client
     
  17. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    żeby router mógł pracować jako adapter wifi musi umieć routować sygnał, który otrzymuje drogą radiową (access point client-WISP)
     
  18. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    OK dziękuję wam za pomoc. A przy okazji możecie mi polecić AP (nie drogi ) który będzie z xboxem działał? Podawaliscie modele z tp - linka a jaka alternatywa?
     
  19. kapral4

    kapral4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2007
    Posty:
    86
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    TPLINK WR543G - TP-Link TL-WR543G Router WiFi AP WISP WDS kablówka (1968174220) - Aukcje internetowe Allegro
    Z przesylka 87,90zl taniej watpie zeby cos znalazl stabilnego i pewnego ;) . Jezeli juz bedziesz wszystko mial to ustawiasz sobie 340G jako router a 543G jako AP CLIENT (WISP) i najlepiej adresy IP LANow zmien bo tplinki standardowo maja 1.1 ( w sumie nowe routery tplinka teraz maja 0.1)

    EDIT: Przepraszam taniej mozesz zrobic ;) jezeli bedziesz chcial podlaczyc tylko 1 urzadzenie to polecam TPLINK TL-WA500G http://allegro.pl/tp-link-tl-wa500g-2-4ghz-access-point-poe-i1985847101.html
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    WISP to nie AP Client, podobny ale nie to samo:
    AP Client - AP działa tak jak karta sieciowa WiFi
    WISP - AP wbudowany w router jest jego portem WAN i dzieli łącze (NAT) na pozostałe porty routera

    Do MR3420 mozna wgrać linuxa openwrt, fakt ma on panel administracyjny ale nie wszystko da sie ustawić z poziomu tego panela, czesc trzeba z konsoli i jak sie nie zna linuxa bedzie problem
     
  21. khas

    khas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Panowie mam już AP , kupiłem TP-link TL-Wa500G - i zaczynają się schody , ustawiłem AP jako Client zgodnie z instrukcją , znalazłem swój router i połączyłem. Po podpięciu do Xboxa 360 wyskakuje mi brak połączenia Sieciowego (lan podpięty pod xboxa) wyskakuje komunikat "nie można pobrać adresu IP". Co robić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum