1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 i wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lawenda, Lipiec 15, 2011.

  1. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie
    Mam problem ponieważ kupiłem nowy telewizor do dużego pokoju. Przeniosłem sobie xboxa do salonu i postanowiłem, że internet będę brał z wifi.
    Jednak jak to jest? Mam modem w 2 pokoju i chcę dokupić router by rozsyłał internet. Czy muszę mieć 2 routery, jeden do rozsyłania a drugi do konsoli(odbierania)?
    Proszę o wytłumaczenie. Ile by mnie wyniósł całkowity koszt?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak nie masz wersji slim z wbudowanym wifi, to trzeba kupić specjalny adapter MS - 170 zł (sprawdzałem przed chwilą na allegro). Jak nie masz daleko od routera do xboxa to lepiej kupić kabel za 15 zł.
     
  4. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    A jak dokładnie trzeba połączyć się przez to wifi ja mam slim i internet kablowy. Zakupiłem sobie router linksys i niby wszystko chodzi w xbox te mac itd. ustawiło automatycznie a co chwila(czasem co 1h czasem co 10 min) wywala z xbox live i muszę ponownie połączyć do xbl jak to naprawić?
     
  5. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawa wygląda tak, że modem jest w drugim pokoju i własciwie mógłbym przeciągnąć kabel ethernet przez ścianę (wkucie). Nie widzi mi się płacić 170 zł za adapter + zwykły router.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  7. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeszcze pytanko, czy taki zwykły kabel ethernet (nie ten dołączany do xboxa) 5m da rade do xboxa i modemu podłączyć?
     
  8. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Nie bardzo ma jak gubić zasięg router niby na 150m a tu nie całe 15m i by się gubił ? Niby są ściany, ale czy to by miało aż takie znaczenie? A i jeszcze jedno to samo występuje gdy xbox podłączony jest do monitora , obok którego stoi router
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Znajdz mi router ktory nadaje na antenie dookolnej 150m to chetnie kupie, 15m przez sciany juz moze byc problematyczne dla wifi zwłaszcza sciany nosne
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zawsze możesz przesłać internet przez sieć elektryczną w domu.

    dla przykładu: Internet z gniazdka elektrycznego - nowy sprzęt D-Link - TECH - WP.PL
     
Wczytywanie...

Poleć forum