1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Informer BETA do Pobrania !

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Neqiu, Styczeń 17, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Witam napisalem juz BETE co prawda nic w niej praktycznie nie ma sa tylko dane o konsoalch ale jesli ktos jest ciewaky to zapraszam do scigania :)

    Link : Sendspace.pl - Darmowy hosting plików

    :) i zapraszam na

    X360Informer -- Witamy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    pobrałem to i powiem no nawet w miarę,jak to dopracujesz dokładnie to będzie super.
     
  4. piowolin

    piowolin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    podoba mi się. Jak dopracujesz to będzie super :DD
     
  5. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    no wiem chcem zrobic zeby wygladalo bardzej elastycznie a jak sie poducze troche jezyka c++ w tym co pisze programy to zrobie z grafika fajna moze cos ala menu w xboxie :)
     
  6. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ale po co tu komu ? każdy wie wszystko o swoim modelu po za tym jest na necie jest cała specyfikacja techniczna każdej konsoli zdjęcia itd. więc nie wiem po co komu takie coś
     
  7. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Po co to jest ?? np dla Ludzi ktozy nie znaja sie zbytnio na tej konsoli a cvhca sie dowiedziec zamierzam wgrac do programu FAQ Xbox 360 i duzo wiecej

    seanknw jesli niechcesz nie muszisz scigac
     
  8. DateX

    DateX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mylisz się nie każdy, jest wielu świerzaków co nie więdzą nawet gdzie jest Dysk twardy, więc takie cos sie na pewno przyda. A przy okazji można było by zrobic coś ala encyklopedia x360 coi jak i gdzie. Bo naprawdę co chwile ktos mi piszę na moje gg jak nagrać jaki mam napęd. itd.
     
  9. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    no wlsanie wiec moze zmienie odrazu nazwe projektu 360 Encyklopedia . ::
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    dobry pomysł :)
     
  11. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    kilka wskazówek:
    -program musi być idioto-odporny (tj. masz do wyboru 1,2,3 ktoś wciska a i program wywala)
    -postaw szkielet programu na pętli do-while. Dzięki temu program się zapętli i nie będzie trzeba go włączać kilka razy żeby zajrzeć do wszystkich opcji.
    - używaj funkcji system("cls"); - dzięki temu program staje się o wiele bardziej przejrzysty co ułatwia korzystanie

    Póki co to było by wszystko. Wraz z nowszymi wersjami będę pisał moje wskazówki. Powodzenia! ;)

    Ad 1. funkcja do sprawdzania danych wprowadzanych z klawiatury:

    double sprawdzanie() // możesz zmienić typy zmiennych w zależności od potrzeb
    {
    double tz; // możesz zmienić typy zmiennych w zależności od potrzeb
    do
    {if (cin.fail())
    {cin.clear();
    while (cin.peek() != '\n')
    cin.get();
    }cin >> tz;
    if (cin.fail()) cout << "Blad, to nie jest liczba. Podaj wartosc jeszcze raz." << endl;
    }
    while (cin.fail());
    return tz;
    }

    umieszczasz ją PRZED głównym main-em, potem odwołujesz się do niej w następujący sposób:


    cout << "podaj a" << endl;
    a = sprawdzanie();

    Kiedy wpiszesz powiedzmy 'a' wyskoczy komunikat "Blad, to nie jest liczba. Podaj wartosc jeszcze raz."
     
  12. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    okej dzieki :)
     
  13. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bez interfejsu to nie ma sensu
    Chodzi ci o stare czy nowe?
    Spróbuj zrobić w Allegro jest dobre na początek.
    Co programowanie grafik to mogę trochę pomóc
     
  14. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrob info o samej konsoli xbox (np.jaki procesor,ile ram,itd), opisz wszystkie wersje xbox'a czyli jasper,falcon itd, napisz jakie sa akcesoria w zestawie elite,premium i arcade, Mozesz wypisac exclusiwy, no i zrobic grafikę. jezeli chcesz moge ci te wszystkie info dostarczyc, chociaz wystarczy 5min google i wszystko masz ;p. Powodzenia!

    Ps. Napisz jeszcze o Super ELITE z dyskiem 250gb.
     
  16. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Dobry pomysl. Moznaby tam napisac o całej budowie Xboxa, o tych wszystkich BGA, ANA/Hana, o wszystkich typach RODów itp itd. Powodzenia ;)
     
  17. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Okej wersje v0.1 Napisallismy zarz podam linka :)

    Witam napisialsmy juz wersje v0.01 kosztowalo mnie to 312 linjek kodu ale mysle ze Warto

    Link : Sendspace.pl - Darmowy hosting plików

    Niestety zabraklo opcij wroc
    ale w V2 chcem juz to dodac i wecej info np
    super Elite
    a wersja V3 bedzie posiadala cos ala Interfejs Xbox 360 NXe weic 3mac kciuki .
     
  18. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Brak polskich znakow drazni... nie wstawiaj ich wogole lub zrob cos
     
  19. FATAEM

    FATAEM Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    A nie za dużo tych tematów przypadkiem ?
     
  20. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Hah przydatne gówienko dla początkujących ocena 7/10 gz ja takiego czegoś to bym nie zrobił ,ale zdaje mi się że tak samo jak hacki do gier(robiłem)
     
  21. x360fb

    x360fb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dodaj polską czcionkę. Jak na razie nie ma w nim za dużo informacji praktycznie zero. I tak apropo nie wypuszcza się bety z takiego banalnego kodu co napiałeś w 15 minut ;) twoja wersja programu jest na etapie prealpha.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum