1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 instalacja RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daro1986, Październik 15, 2013.

  1. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Posiadam Xboxa 360 (sądząc po wejściu zasilania jest to FALCON) MFR Date 2008-06-09 Interfejs główny to 2.0.16203.0 DVD-ROM to Lite-on dg-16d2s z wgranym LT 3.0.
    Chciałbym go przerobić na RGH i mam kilka pytań:
    1) Czy muszę się pozbyć LT 3.0. (wgrać orginalny firmware do DVD) czy LT 3.0. może zostać i nic nie będzie przeszkadzać jak już zrobię RGH?
    2) Jaki chip RGH na dzień dzisiejszy będzie najlepszy?Znalazłem na allegro NAJLEPSZY CHIP RGH XECUTER COOLRUNNER REV.C TANIO! (3626209501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy to jest dobre?Sprzedawca piszę że na życzenie może zaprogramować chipa pod daną płytę (jak mi go zaprogramuje to czy będę musiał jeszcze dokupić programator Nand X / JR-Programmier?)Znalazłem jeszcze coś takiego CoolRunner Rev.D RGH Xbox360 (3628567608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy to będzie lepsze?Nie orientuje się czy coolrunner będzie najlepszy do RGH ale jest na forum artykuł do coollrunera, lutowanie myślę że nie sprawi mi problemu gdyż posiadam już jakieś umiejętności, z toturialem myślę że jestem w stanie sam zrobić tą przeróbkę.
    3) No i co z tym programatorem Nand X / JR-Programmier czy go trzeba jak sprzedawca zaprogramuje chipa czy nie? Jeżeli trzeba to jaki kupić np. taki PROGRAMATOR NAND XBOX 360 MATRIX SPI USB TANIO! (3614991523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może być czy można kupić coś tańszego?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    1. Moze zostać
    Ale nie polecam inwestować w falcona...

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jednak zainwestuje a właściwie to kolega zainwestuje bo to jego xbox zresztą myślę że lepiej wydać te 100 zł na RGH niż kupić 10 płyt verbatima tym bardziej że na jedną nową grę czasami trzeba zmarnować kilka płytek , znasz może odpowiedzi na pytania 2 i 3?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do rgh 2.0 dla falcona najlepiej będzie kupić Cr lite, najłatwiejszy montaż

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    falcony z tak wysokim dashem trzeba robić w rgh 2. A rgh 2 na tych płytach to koszmar. długie booty, brak boota, niestabilne w dashu i cała reszta przypadłości rgh 2 na falconach.

    no ale jak chcesz.
    Ad 1 lt może zostać.

    Ad 2 cr lite bo ma wszystkie rezystory i kondki do poprawy boota na pokładzie

    Ad3 do zaprogramowania nandu konsoli potrzebujesz Nand X / JR-Programmier( polecam) lub matrix spi ale tym ostatnim nie zaprogramujesz cr lite, a przy rgh2 trzeba próbować kilku wsadów dla optymalizacji boota.
     
  8. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    uważaj bo na falconie tak jak u mnie rgh może nie działać
     
  10. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A od czego to zależy czy będzie działał czy nie?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Od konsoli :p

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
    1 osoba to lubi.
  12. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    a zwłaszcza od CB. miałem takiego z cb 5774 bodajże, nie szło nic z nim zrobić.
     
  13. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Szkoda ze zakupiles tego cr bo po moich ostatnich testach (i sluchaniu rad naszego forumowego kolegi) okazalo sie ze dla falcona (5774) najlepszym chipem jest matrix (ja mam v1). Na cr nie wstal ani razu za to na matrixie za pierwszym strzalem...zawsze wstaje:)...boot time od 5-30s. Matrix zaprogramowany wsadem RGH2 E...wszystko da rade zrobic przy uzyciu dwoch kabli LPT wiec inwestycja w programator jest nieoplacalna. Chociaz najlepszym rozwiazaniem byloby zainstalowanie r-jtag alee to juz nieporownywalnie wiekszy koszt...
     
    1 osoba to lubi.
  14. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie przyszedł CR3 lite i programator SPI. Co to te cb 5774 szukałem na necie i nie ma informacji. Jest to wersja softu jakiegoś?
    @edit
    A wiecie może gdzie jest jakaś instrukcja od tego LT3 lite bo przysłali mi tego chipa bez instrukcji.A na tym chipie jest sporo przełączników że nawet nie wiem jak je ustawić.
     
  15. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    jakie masz cb to się dowiesz jak zgrasz nand. w j-runner będzie pokazane.
     
  16. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podłączyłem programator wgrałem sterowniki w menadzerze wykrywa programator pod nazwą "PRUFTECHNIK USB DEVICE" "XECUTER NAND-X USB" przylutowałem kable odpaliłem J-Runner klikam Read Nand i wyskakuję:
    Version: 01
    Flash Config: 0x00000000
    Can not Continue

    i nic się nie dzieję.
    Czy w czasie z czytywania NAND konsola musi być włączona?
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Wyłączona ale z wpiętym zasilaczem
     
  18. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zaraz spróbuję ale mam jeszcze pytanie.
    Po z czytaniu NAND mam kliknąć create ECC potem writte ECC potem wlutować CR3 lite wylutować programator MTX, uruchomić konsole pod telewizorem i spisać CPU KEY później wlutować programator MTX i wgrać NAND z CPU KEY?
     
  19. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak będziesz miał klucz to stworzonego freeboota wgrasz przez xella, nie musisz lutować i wgrywać przez programator.
     
  20. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podczas odczytywania NAND wyskoczyło:
    Flash Config: 0x01198010
    CB Version: 5774
    Falcon/Opus
    Reading Nand to C:\Users\Darek\Desktop\RUN\J-Runner\output\nanddump1.bin
    Reading Nand
    Error: 250 reading block 171
    Error: 250 reading block 22C
    Done!
    in 6:28 min:sec

    Reading Nand to C:\Users\Darek\Desktop\RUN\J-Runner\output\nanddump2.bin
    Initializing nanddump1.bin..
    Falcon/Opus
    Jtag Selected
    Nand Initialization Finished
    Reading Nand
    Error: 250 reading block 171
    Error: 250 reading block 22C
    Done!
    in 6:28 min:sec

    Reading Nand to C:\Users\Darek\Desktop\RUN\J-Runner\output\nanddump3.bin
    Comparing...
    Bad Block ID 0171 Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
    Bad Block ID 022C Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
    Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 0171 [Offset: 0x5F2200]
    Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 022C [Offset: 0x8F5800]
    Bad Blocks Remapped
    Reading Nand
    Bad Block ID 0171 Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
    Bad Block ID 022C Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
    Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 0171 [Offset: 0x5F2200]
    Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 022C [Offset: 0x8F5800]
    Bad Blocks Remapped
    Nands are the same
    Error: 250 reading block 171
    Error: 250 reading block 22C
    Done!
    in 6:28 min:sec

    Comparing...
    Bad Block ID 0171 Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
    Bad Block ID 022C Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
    Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 0171 [Offset: 0x5F2200]
    Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 022C [Offset: 0x8F5800]
    Bad Blocks Remapped
    Bad Block ID 0171 Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
    Bad Block ID 022C Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
    Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 0171 [Offset: 0x5F2200]
    Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 022C [Offset: 0x8F5800]
    Bad Blocks Remapped
    Nands are the same

    Czy coś jest nie tak przez te error blocki?
     
  21. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wszystko ok, bad blocki się zdarzają masz info że zostały remapowane. Nie ma się czym przejmować.
     
Wczytywanie...

Poleć forum