1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - internet radiowy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shishmoon, Styczeń 18, 2010.

  1. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Czytałem sporo na forum o xbl ale potrzebuję precyzyjnej odpowiedzi i "planu działania" . Otóż moja sprawa wygląda tak :
    Mam neta 1mb/s radiówkę. Chciałbym podłączyć xbox live ale nie wiem jak zacząć. Dodam ze konsola jest ok 10 metrów od komputera. Czy moglibyście mnie pokierować od czego mam zacząć , jaki router wybrać (dobrze żeby był tani). Gdy już podłączę konsolę liczę na waszą pomoc w konfiguracji ;)
    Pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Podstawowe pytanie, czy kabel wchodzący do karty sieciowej jest podłaczony za pomocą skrętki RJ-45, czy koncentryka SP-SMA (wkręcana). Jeśli masz zwykłą skrętke, wystarczy zwykły router. Jeśli natomiast masz wkręcaną końcówke, tutaj sprawa jest troche bardziej skomplikowana, ponieważ potrzebujesz routera, który posiada tryb WiSP, np BlackBox...
     
  4. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słyszałem gdzieś że do jakiejś lokalnej radiówki muszę kupić specjalny router . Czy to prawda czy mogę zacząć się rozglądać za zwyczajnym routerem.

    np ten mam na oku: http://www.ceneo.pl/594485
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak ci napisał tomas89. jak masz lan to zwykly jak wkrecana koncowke to z trybem wisp
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Albo możesz kupić 10 metrowy kabel ethernetowy i podłączyć do pc jak masz wolny slot rj45. I przez pc udostępnić połączenie internetowe konsoli. Minusem jest to ze podczas gry pc musi być włączony.
     
  9. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeden slot na płycie głównej pod spodem wbudowane 2 (nawet nie wiem do czego są podłączone) i mam w szafce kartę sieciową mogę ją włożyć do kompa ale ona ma tylko 1 slot. To drugie rozwiązanie wydaje się tańsze a komp chodzi prawie non stop
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    To podepnij kartę i masz problem z głowy. Metr kabla ethernetowego kosztuje ok. 1zl. A jak postawisz konsole bliżej pc to może i ci wystarczy kabel który był w zestawie.
     
  11. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak zarobię i kupie sobie tv do pokoju to podepnę króciutkim , na razie muszę muszę targać kabel do salonu :( . Czyli tak kabel od anteny do kompa do zintegrowanej karty a kabel od klocka do tej 2giej karty (którą włożę) tak?
     
  12. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    tak, tylko w opcjach karty musisz zaznaczyć, że udostępniasz połaczenie. :) i powinno śmigać
     
  13. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    tak ;]

    Edit: spóźniłem się .
     
  14. shishmoon

    shishmoon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to wielkie dzięki:) w tym tygodniu kupię kabel i mam nadzieję że mi pomożecie w konfiguracji:)
     
  15. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Szybkie pytanko do was gdzie można podłączyć ten kabel ethernetowy w komputerze. Proszę o odpowiedź
     
  16. damcio

    damcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żary
  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz kupić kartę sieciowa bo pewnie Internet masz podpiety już.
     
  18. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Mam podpięty już. Ale chyba kupuje routera i przez niego się podłącze bez włączania komputera
     
  19. x3finder

    x3finder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    ja też mam radiówkę ze zmienną prędkością od 1,3mb do czasami nawet 4,5mb/s i żadnych lagów nie ma.
     
  21. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No do takiego połączenia PC-konsola kabel musi być ethernetowy skrosowany a nie prosty .
     
Wczytywanie...

Poleć forum