1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 jasper błąd e74

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez utu85, Grudzień 8, 2014.

  1. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku wszystkich witam i proszę o pomoc. Mam Xboxa jasper (grudzien 2008) z błedem e74 (1022) i nie wiem czy robic reballing. Proszę o porade i namiar na dobry serwis w okolicy poznania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    robić,

    ja z 2m-ce temu robiłem po tym błędzie swojego Falcona, i działa pięknie...

    tylko dobry serwis znajdź!

    PS: wejdź w dział GIEŁDA / USŁUGI na tym forum - znajdziesz bez problemu kompetentną osobę.
     
  4. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    e74 to błąd szyny hsio, oznacza fizycznie uszkodzone GPU. Reballing nie jest skuteczną naprawą, tylko wymiana GPU.
     
  5. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wymiana gpu na jak długo zadziała i jaki jest to koszt? Jakie są przyczyny wystąpienia tego błędu i czy można zauważyć że się pojawia? Kupiłem konsole tydzień temu i sprzedający twierdzi ze u niego było wszystko ok.
     
  6. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To pewnie sam uszkodził i sprzedał, koszt wymianny gpu jest taki ,że to się nie opłaca tego robić.
     
  7. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No bez przesady, jasper trochę warty jest...
     
  8. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z 300-350zl. A wymiana gpu około 200zl
     
  9. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No dokładnie a jak kupisz sprawnego jaspera za 200zł to daj info do sprzedawcy chętnie kupie
     
  10. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie warto robić lepiej dołożyć i kupić nową? A napiszcie mi w jakiej sytuacji występuje błąd? Chodzi mi o to ze mi wskoczył jak konsola była ciepła. Grałem z Godzinkę wyłączyłem ja na 10 sekund i po ponownym uruchomieniu błąd. Czy to może świadczyć o grzebaniu w niej?
     
  11. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niekoniecznie było w niej grzebane. Może miała słabą wentylację (np. zamknięta w małej szczelnej szafce). Najgorsze jest to, że jeśli sprzedający miał świadomość wystąpienia takiej sytuacji (pojawiał mu się wcześniej błąd) to tylko naraził Cię na dodatkowe koszty. Ostatnio sam kupiłem jaspera za 350 zł (było sporo dodatków) i póki co jestem zadowolony. Decyzję o zakupie pozostawiam Tobie pod rozwagę. Nie masz pewności, czy czasem znowu nie kupisz jakiegoś "złoma".
     
  12. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W szafce nie była. Była na szafce kolo telewizora i z każdej strony conajmniej 20 cm przestrzeni. Prócz tego była położona poziomo na kapsalach po napojach aby był przelot od spodu. O sprzęt potrafię zadbać bo mam ps3 juz 5 lat tak samo ułożona i działa.
     
  13. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pytałeś o możliwe przyczyny (np. grzebanie). Pisałem odnośnie poprzedniego właściciela.
     
  14. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spoko, rozumiem. To tylko poprzedni właściciel wie. Dopytuje się tak bo nie chciałbym go oskarżać jeśli jest niewinny.
     
  15. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Naprawa wymiany w gpu za 200zł w jasper jest według mnie jak najbardziej opłacalna, gdyż nie da się kupić 100% działającego jaspera za 200zł a po takiej naprawie jest jeszcze gwarancja a za używanego jaspera trzeba dać 300-400 i bez gwary
     
  16. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem gdzie kosztuje 200zł. Dzwoniłem do 4 serwisów i tylko jeden to zrobi ale za 400zł.
     
  17. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Ja zrobię za 230, jednak na układ miesiąc trzeba czekać bo na stanie nie mam nic do jasperów :)
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Za 350zl kupisz slima 4gb komplet. Odliczajac pada 80zl to wychodzi 270zl za sprawna konsole z zasilaczem. Gdzie tu sens naprawiać?
     
  19. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie kupie ta konsole? U ciebie? Dajesz gwarancję? Tama konsole rozebrałem i szkoda gadać. Nie dość że była wygrzewana to pasty prawie nic i do tego i-clampy. Jedynie napet sprawny z lt 3.0
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na allegro kupisz bez problemu.
     
    1 osoba to lubi.
  21. utu85

    utu85 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak wygląda sprawa z napędem. Jak kupie innego phata to mogę przełożyć napęd i będzie działał? Czy napęd jest zabezpieczony i działa tylko z 1 konsolą.


    Edit. Juz wszystko wiem. Wujek Google mi powiedział.
     
Wczytywanie...

Poleć forum