1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 jasper, przeróbka, widzi ale nie wczytuje gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MKocon19, Marzec 9, 2015.

  1. MKocon19

    MKocon19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam ! Kupiłem sb używanego xboxa na płycie jasper. Przerobionego (właściciel nie wiedział co jest tam dokładnie wgrane). W zestawie był nfs shift i skate 3 (wszystko chulało), a od kolegi pożyczyłem prototype 2, gta v i forze (przeróbki pod lt). Odpalałem gta v według jego rad. Pliki na dysk, muzyczka w tle :D, płyta w napędzie. Wyświetlało komunikat że musze zaktualizować soft. Podłączyłem do neta i zrobiłem to (był przy tym problem bo wyskoczył jakiś błąd ale po kodzie doszedłem jak sb z tym poradzić). Teraz kiedy wkładam płyte gta v, prototype i forze xbox ją normalnie wykrywa i próbuje załadować ale przy każdej próbie z powrotem wywala do menu głównego. Nie ma żądnych napisów z gry tylko przez chwile czarny ekran po tem spowrotem kafelki ;D. Jesli włoże płye z nfs shift to najpierw pisze odczytywanie płyty (czy jakoś tak :p) i potem tylko wysuń płyte. Napęd jest raczej ok bo kinect adeventures działa. Jak myślicie czego to wina i jak to naprawić ?
     
    Saintx lubi to.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Pewnie było stare lt i po aktualizacji dasha Ci wywalilo przerobke. Przerób jeszcze raz konsole na lt3 i bedziesz mial zglowy
     
  4. MKocon19

    MKocon19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok :D a dam rade sam czy nie bardzo ? w zmiane systemu na tel z andkiem sie bawiłem. I jeszcze jak sprawdzić jaki mam napęd ?
     
  5. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  6. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Tylko branie zasilania napędu z konsoli to się różnie kończy, można uwalić napęd. A kupowanie np. xctractora dla jednego napędu jest nieopłacalne. A za przeróbkę napędu w serwisie zapłacisz max 50zł. Więc nie wiem czy się opłaca ryzykować. No chyba ze dla własnej satysfakcji :)
     
  7. MKocon19

    MKocon19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Myślałem że to bd coś na zasadzie andka ;) podłączam pod usb i jazda :p ale widze że troche to zabawy jest to sie nie bd podejmował :D
     
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    No jak masz sprzęt to nie jest to jakiś problem. Tylko dla jednego napędu nie opłaca się sprzętu kupować, zwłaszcza że już chyba nic nowszego od lt+3.0 nie wyjdzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum