1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360(Jasper) ROD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 07000800, Marzec 18, 2010.

  1. 07000800

    07000800 Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,jakieś 10 minut temu grałem,w Far Cry 2 na moim xbox'ie 360,nagle w domu zrobiło się zwarcie i nie było prądu przez jakieś 5 sekund.
    Oczywiście jak już wrócił prąd chciałem kontynuować grę na xbox'ie 360,lecz wyskoczył mi ROD(trzy czerwone diody)
    Na xbox'ie gram 1-3 h dziennie,może raz na tydzień coś ok 4-5 h.
    Mój kod błędu to: 0001
    Model konsoli: Jasper
    Uwaga: Dioda zasilacza świeci się na czerwono.
    Z tego co zobaczyłem na stronie o kodach błędów w xbox'ie 360,wydaje mi się że po prostu mój zasilacz się spalił.
    Jeżeli ktoś ma jakiś inny pomysł to proszę go tutaj "śmiało" przedstawić.
    Z poważaniem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    0001 to albo zasilacz albo uszkodzone kondensatory na plycie glownej. W twoim przypadku wszystko wskazuje na zasilacz.
     
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Jak masz gwarancje to oddaj ja na gware a jak nie to kup nowy zasilacz.
     
  5. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    czemu od razu kupować nowy zasilacz? przejdź się do znajomego co by mógł mieć xboxa, sprawdź na innym zasilaczu bo wywalić w błoto 50zł to tez nie sztuka :)
     
  6. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Na 100% zasilacz ,nie jest to wielki wydatek
    jak kolega wyżej napisał pożycz od kumpla i sprawdź czy będzie działało
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie kupuj tylko dzwoń do m$ masz na to gwarancję, w najgorszym wypadku przyjedzie po niego kurier i do tygodnia(max10 dni) będzie nowy
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Pierwsze co to sprawdź konsole na innym zasilaczu (np. u kolegi), jak będzie działała to dzwoń do MS aby reklamować zasilacz :)
     
  9. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Mój xbox (Falcon) przeżył ze trzy zwarcia czy powinienem się martwić że się zepsuje?
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak konsola chodzi bez zarzutu, to nie ma obaw że się zepsuje :)
     
  11. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak na zasilaczu się swieci czerwona dioda to zasilacz padł ;/
     
  12. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    wy odrazu zasilacz do wymiany... a może dociśnie mocniej . ... mi sie kiedyś tak zdarzyło
     
  13. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Bo co po zwarciu wtyczka się odłączyła? Ale zawsze można spróbować.
     
  14. fifty

    fifty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Inowrocław
    pożycz zasilacz od kumpla i obczaj czy będzie działać jak nie to na gwarancje jeżeli ją masz i jedziesz dalej ;p
     
  15. 07000800

    07000800 Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,zasilacz po odłączeniu na 3h znów działa.
    Pozdrawiam.


    Temat do zamknięcia.
     
  16. Xbox_Gamer

    Xbox_Gamer Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No wlasnie mialem to napisac :) Raz tez tak mialem i zasilacz na czerwono sie swiecil. Wystarczylo odpiąć go od konsoli i od sieci na jakies 2-3min i podlaczyc ponownie i wszystko dzialalo :) Zasilacz po prostu ma w sobie zabezpieczenia - jesli poplynie gdzies wyzsze napiecie lub jest nie stabilne to bezpiecznik "wywala" i trzeba go odpiąc na chwilę :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum