1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Jasper ? warto ?

Temat na forum 'Co kupić?' rozpoczęty przez bazgroupl, Grudzień 20, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bazgroupl

    bazgroupl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam możliwość zakupu Xboxa 360 tylko mam wątpliwości jaką to wersja. Posiadam tego Xboxa na tydzień testowy zrobiłem zdjecia. Mógłby mi ktoś napisać jaką to wersja i jeżeli xbox został zakupiony w Anglii to czy mogę kupować gry w PL i grać ? ps.zaraz dodam link zdjęcia ponieważ post dodaje z telefonu :)
    I moje drugie pytanie , grałem przez jakiś czas w gre i po jakimś czasie głośniej zaczęła pracować konsola , to dobrze czy zle?
    Zdjęcia :
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    To Jasper .Zależy za ile ja dał bym max 400.Jak konsola pracuje to jest "w miarę słyszalna" norma .Jak z angli to pal czyli tak jak u nas :)

    Edit: Bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd nie zwróciłem uwagi na to że jest to data serwisowania :(
     
    imvho lubi to.
  4. bazgroupl

    bazgroupl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cena to 200zł za Konsolę + PAD. Tylko mam jeszcze jedno małe pytanie , czy brać go za tą kwtoe ? Czy jest opcja że się szybko zepsuję "RROD" i czy można gdzieś sprawdzić jaką wersje konsoli mam ? PAL czy też inna ? Bo nie wiem gdzie była zakupiona czy Wielka Brytania czy Irlandia. Mam tylko do niej przejściówkę (do gniazda) i wiem tyle że nie była zakupiona w Polsce. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wesołych Świąt !
     
  5. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    za 200 jaspera łykam w ciemno. Ja mam mojego od 2009 , później jeszcze rhg ZORO problemów.
     
    imvho lubi to.
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Gdzie Ty niby widzisz tego jaspera ? Jak nie wiesz to nie pisz. Na zdjęciach jest falcon do tego po serwisie.
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pewnie kolegę zmyliła data, a nie zwrócił uwagi na wtyk zasilania i moc (14.2A). To niestety falcon i jak pisze @tel na zdjęciach da się dostrzec ślady ingerencji (otwierania obudowy). Pytanie tylko po co i co było robione? Jeśli tylko np. wymiana pasty termoprzewodzącej to można zaryzykować te 200 zł. Sam pad w dobrym stanie jest wart kilkadziesiąt złotych...
     
  8. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokladnie to nie jest Jasper (12.1 A, 150W zasilacz) tylko Falcon (14.2A, 175W zasilacz) po serwisie (Service Date), jak za 200zl (mozesz jeszcze ponegocjowac :D) to mozesz sie zastanowic jak nie szkoda Ci kasy, bo nie masz pewnosci ze konsola nie padnie np. po miesiacu grania.

    Konsola na pewno nie pojechala do serwisu na wymiane pasty :p
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Jest to falcon, data na konsoli to service date.
    nie opłaca się
     
  10. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No w sumie tak, ja za zbanowanego Jaspera z padem i okablowaniem dalem 270zl czy tam 280zl z wysylka :)
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ja za Jaspera NTSC niezbanowanego z 16 oryginalnymi grami i 2 padami dałem 250,- więc jak się poszuka to na pewno się znajdzie.
     
  12. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zonk Ty to w ogole miales farta i masz niezlego sasiada, gratki ::)

    Taki sprzet wyrwales za tak smieszna kase :D
     
  13. bazgroupl

    bazgroupl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli krótko mówiąć nie opłaca mi się go brać ? A czy znajdę może slima do 400 zł ?
    i Pytanie mam ten xbox któego posiadam to często ma tak że nie chce się otworzyć napęd , słychać tylko szum i nic więcej i czasami po 5 próbach się udaje go otworzyć.
    PS. Falcon jest gorszy od Jaspera?
     
  14. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Falcon jest bardziej awaryjny. Jasper prawie wcale, chociaż zawsze coś może się zdarzyć. Problem z otwieraniem tacki rozwiązuje wymiana gumki lub po prostu czasem jej wyczyszczenie. Da radę kupić gołego slima do 400 zł. Trzeba tylko trochę poszukać.
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to była pierwsza konsola, drugą miałem za friko hehe ;D

    nie, nie opłaca się.
    problem z napędem jest banalny, wystarczy po wysunięciu tacki zdjąć gumkę i ją wyczyścić.
    tak, falcon jest gorszy od Jaspera - jaspery nosza miano bezawaryjnych, MS dopracował tę konsolę do tego stopnia że bardzo mało sztuk lądowało w serwisach (biorąc pod uwagę poprzednie wersje typu np. falcon, opus czy xenonowy piekarnik).
    jeśli zamierzasz kupić konsolę to tylko od jaspera wzwyż.
     
  16. bazgroupl

    bazgroupl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK Dzięki za info Temat do Zamknięcia. //
    Wesołych Świąt !
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum