1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Jtag - Problem z chłodzeniem. Pomocy !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamilradom1910, Wrzesień 15, 2011.

  1. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam was drodzy forumowicze. Mam problem. Otóż po około 2 h gry mój xbox robi się gorący. Jest to prawdopodobnie Falcon. Data produkcji 2008-04-10. Konsola jest z Jtagiem. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale przez to ciepło obraz nie jest prawidłowo wyświetlany i są takie kwadraciki kolorowe gdzieniegdzie. Co to może być ?? Myślę że to wina wiatraków ponieważ we freestyle dashu w opcji poświęconej wiatrakom na tym suwaku są od razu wyłączone na świeżej wersji fsd. Chodzić niby chodzą bo patrzyłem ale wydobywa się z nich bardzo ciepłe powietrze. W starym xboxie bez jtaga też Falcon z wiatraków wiał chłodek a konsola wogule się nie nagrzewała. Wie ktoś co mogło się stać ??

    PS. RRODA nie ma jak do tej pory
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak masz artefakty na ekranie, to pewnie wina układu ANA/HANA. Wiatraki zawsze możesz przeczyścić i zobaczyć, czy problem będzie dalej występował.
     
  4. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiatraki wyczyściłem i wieje chłodne powietrze. Ale artefakty dalej wystepują i teraz nawet po 2 min. Czy to może być wina kabla video ?? Mam nieoryginalny-component.

    PS. Mam dashboard 2.0.13599.0. Chcę wgrać avatary. Czyli ściągam oryginalny MS 2.0.13599.0 with avatars i aktualizuję ?? Nie uwali to jtaga ??
     
  5. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Może być wina:

    Kabla, Ana/Hana, GPU, Ram.
     
  6. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Oczywiście że oryginalny dash uwali ci Jtag'a :)
     
  8. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no to jak wgrac te avatary ?? bo z tego co wyczytałem to właśnie tak, bynajmniej tak zrozumiałem tylko chciałem się upewnić
     
  9. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niczego nie uwali jak masz rebooter w takiej samej wersji.

    czyli 13599 - aktualka 13599
    12611 - 12611 aktualka

    -

    Co do wiatraków, to normalka w fsd - nie są one wyłączone tylko ustawione na auto, możesz je zmienić na 60-80% ale zrobi się suszarka. Ja jestem zwolennikiem wywalenia napędu przy jtagu, wstawieniu drugiego radiatora z cpu na gpu, uszczelnieniu tunelu i wrzuceniu dwóch 120mm fanów / jednego 200mm na górę. W twoim przypadku może być za późno i trzeba będzie się bawić w reballing.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba samemu sobie usawic predksc.coolerow, bo auto nie dziala jesli sie samemu w nand nie ustawi odpowiednich obrotow do temp. Zobaczysz e74.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. szmelc

    szmelc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    109
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    oczywiscie ze nic uwali ci jtaga tylko aktualizacja musi byc ta sama co twoj dasz. dogra avatary i tyle
     
  12. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    albo smaży GPU :D

    we FSD wiatraki defaultowo są ustawione na ''Auto''. W czym problem to zmienić?
     
  13. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No i stało się. Konsola wyświetla rroda. Błąd E74. Chciałem zobaczyć czy to wina kabla i podłączyłem przez HDMI i od razu rrod. Teraz nawet przez component nie działa. Jak to teraz naprawić ?? Opłaca się czy lepiej w nowego X-a zainwestować ??
     
  14. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najlepiej wysłać do kogoś na reballing, tylko reballing a nie ściema.
     
  15. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    układ ANA/HANA, przegrzany albo uszkodzony.
     
  16. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ile moze kosztowac naprawa tego ??
     
  17. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  18. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Zależy od serwisu, 60-120zł
    czyli E74
    Sprawdź jeszcze kabel AV bo również może ten błąd spowodować
     
  19. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  20. kamilradom1910

    kamilradom1910 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dodam jeszcze ze jak odepne kabel calkowicie to roda nie ma. co moglo pasc ??
     
  21. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Więc pozostaje serwis nic nie kombinuj.
    http://www.iksboks.eu/shipping.php
    i edytuj posty
     
Wczytywanie...

Poleć forum