1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grifinders, Sierpień 25, 2010.

  1. grifinders

    grifinders Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !!
    Mam pytanie. Czy jak do mojej konsoli x360 zainstaluje JTAG bede mogl w pelni korzystac z xbl ?? Gdzies czytalem ze odrazu jest ban za JTAG.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    i dobrze czytałeś
     
  4. grifinders

    grifinders Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie ma szans na zainstalowanie JTAG i granie online ?
     
  5. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    bana nie dostaniesz wciągu 5 sekund możesz pograć sobie 2 godziny - 2 tygodnie - 3 miesiące kto wie ale bana dostaniesz na 101 %
     
  6. grifinders

    grifinders Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A innej mozliwosci niz JTAG nie ma do odpalenia gier arcade?
     
  7. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Można je kupić... np za punkty z allegro , które są 10 000 za 100 zł co daje nam , że przeciętna gra po 800 kosztuje cię 8 zł , czyli myślę , że można się porwać na taką inwestycję...
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    przy jtag ban na live to kwestia godziny
     
  9. BioComp

    BioComp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale trzeba się zalogować na XBL żeby dostać bana czy wystarczy że konsola "zgłosi się" w sieci czyli np. wykryje ustawienia ip routera (i pokażą się nowe internetowe zakładki w dasboardzie)? (Założony przeze mnie temat -> http://xboxforum.pl/online-f56/jtag...-konta-na-xbox-live-ban-65468.html#post532678 - gdybym wiedział że ten istnieje, nie zakładał bym - niestety, wyszukiwarka w vBulletin spisuje się tak sobie). Bo jeśli wystarczy że tylko połączy się z routerem, to niestety moja już to zrobiła - prawdopodobnie mogę więc mieć bana - i nawet nie zdążyłem ściągnąć kodeków do DivX ;(
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ban dopiero jak polaczysz sie z live. Wejdz w ustawienia kontroli rodzicielskiej w konaoli i zablokuj dostep do xbox live. Wtedy bedzie dzialala siec a nie bedzie sie konsola laczyc z xbox live. A kodeki jak masz jtaga mozna skopiowac bez live :p
     
  11. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    a takie pytanie z innej beczki..
    dlaczego microsoft tak latwo wykrywa jtagi i banuje?
     
  12. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    To już tajemnica Microsoftu ;)
     
  13. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    to wujaszki, ale przeciez w przypadku jtag nie przerabiamy napedu (jesli sie myle poprawcie mnie) wiec jak !?
     
  14. Exe222

    Exe222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    no prosze was, banuja za stary dash!?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    myslisz ze dla ms to problem sprawdzic cos takiego? Wykrywaja zmieniona zawartosc pamieci tak samo jak zmienione fw w napedach.
     
  17. Exe222

    Exe222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak,bo normalnie nie da rady się połączyc z xbl bez nowego Dasha
     
  18. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    a no chyba, ze tak! a takie pytanie, dlaczego jtag nie jest kompatybilny z np. 9199?
     
  19. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Nie przerabiasz napędu, ale grzebiesz w pamięci NAND, gdzie jakby nie patrzeć są pliki systemowe, dashboard i w ogóle wszystko. :p To wydaje mi się, że to łatwiej wykryć niż fw w napędzie...

    EDIT:
    Spóźniłem się :p Za dużo zakładek pootwieranych...

    @exe222: a myślisz, że jtaga da się normalnie podpiąć do neta? Wydaje mi się, że wyskoczy komunikat o aktualizacji.
    @dziend0bry: nie jest kompatybilny, bo M$ od dasha 8xxx spalił kolejny efuse, co blokuje downgrade.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiście że tak, konsola zapewne inaczej się raportuje nawet. Co do dasha emuluje najnowszy, no i łatwo im wykryć efuse nie spalony jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum