1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 kilka pytań odnośnie przerabiania.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez QQxQ, Czerwiec 23, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Witam
    Nie wiem czy w dobrym dziale jak coś nie tak to przepraszam.
    Rozmyślam o kupieniu Xbox'a 360.
    Od razu bym go przerobił więc nie wiem czy nówkę czy używany.
    Mam PS3 ale nie mam kasy żeby wydawać po 200zl na grę która po jednym miechu tracą połowę ceny.
    Wiec pomyślałem żeby kupić Xboxa i grac w piraty a na PS3 tylko w te gry których nie ma na Xboxa.
    Czy to ma sens?
    Jaka wersję Xboxa 360 kupić?
    Jakie są sposoby na przerobienie?
    Czy po przerobieniu zagram we wszystkie gry nawet te najnowsze?
    Czy Nagrywarka LG GH22LP20 wypali DL?
    W PS3 w padzie mam wbudowaną baterię a w Xboxie?
    Czy trzeba nagrywać gry na płyty czy też można wgrać na pendrive a później zgrać na dysk w konsoli?



    A wiadomo już coś o Slimie czy da się przerobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Najlepiej kupić Arcade + dysk minimum 60GB HDD lub Elite ze 120GB lub 250GB dyskiem
    Przerobić jest bardzo trudno, zwłaszcza te nowe modele. Lepiej dać te 50-80zł i mieć zrobione przez fachowca.
    Tak zagrasz we wszystkie.
    Nie mam pojęcia czy ci wypali.
    W Padzie Xbox'owym możesz wyjąć baterie, grać na alkalicznych itd.
    Żeby grać z pendrive lub z HDD na usb trzeba posiadać JTaga (więcej google lub forum).

    Slim dopiero wyszedł, więc na 100% jeszcze nie;]
     
  4. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    dla pena (max 16gb) wystarczy najnowsza aktualizacja
     
  5. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Ale nie zgrasz ISO gry na Pendrive'a i nie zagrasz BEZ płyty.
     
  6. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    To już nie da się podłączyć pod sata w Pc i zflashować?
     
  7. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Znaczy te starsze napędy tak. Ale w tych nowych Lite-On to trzeba coś tam lutować. Widziałem jak gościu robił to mojemu koledze i powiem, że na łatwe to nie wyglądało o0
     
  8. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Czyli nie da się grac bez wypalania płyty?;p
    Są jakieś poradniki jak przerabia się te nowe konsole?
    Będę miał z jakieś 1000zl do wydania więc jeśli muszę przerobić u kogoś to -100zl i nagrywarka nowa to tez jakieś 100zl bo ta moja to nie wiem czy da rade nagrać DL.
    No i zostaje 800zl a za to elite nowego nie kupie.
    I najlepiej Jaspera brać?
     
  9. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Nowego może nie. Ale jakbyś dobrze poszukał to może byś nawet znalazł używanego Jaspera, a to już coś. Na forum są poradniki jak sprawdzić czy nagrywarka wypala DL i jak przerobić każdy napęd. Poszukaj.;]
     
  10. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    A tak jak pisałeś trafiają się takie napędy których nie da się w domu samemu przerobić ale to tylko w elite czy w arcade czy w obu?
    Przerabianie konsoli polega tylko na ingerencji w napęd?
    No i nadal nie wiem czy można gry z pendriva wgrac do konsoli i odpalić czy musi być na płycie.

    I czy coś muszę mieć (Jakieś urządzenie czy tylko PC i sata?) żeby samodzielnie przerobić konsolę ?
     
  11. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    W obu. Tak, trzeba coś tam lutować.

    Musi być płyta, chyba że zrobić JTag.

    Do przerobienia jest potrzebny chyba Xecuter czy coś takiego, chociaż nie jestem pewien.
     
  12. misiu610

    misiu610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Twoja nagrywarka wypali płyty w DL.
    Za 550 zł jest nowy xbox w carfur'ze.
    550zł(konsola) + 50zł(przeróbka) + 100zł(dysk) + 120(dodatkowy pad) + 100zł (25 płyt Verbatim) = 920 zł
    Jak widać za 920zł masz zestaw do grania. Płyta Verbarima kosztuje nawet 10zł, więc lepiej kupić z internetu. Są też tańsze płyty, za 1-2zł, ale to zwykłe "krzaki"
     
  13. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    No ale wolał bym elitke kupić.A bez otwierania pudełka da się jakoś w sklepie rozpoznać czy to wersja Jasper?
    Czyli nie ważne jaki mi napęd się w konsoli trafi muszę coś lutować?
     
  14. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ogolny-faq-12395.html
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum