1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez killer12, Listopad 14, 2010.

  1. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napaliłem się na tą konsole tak jak pół roku temu na psp :p Mam kilka pytań, bo o tej konsoli wiem prawie tyle co nic:
    1. Jaką wersje kupić? Będe miał ok 600-700zł, używana czy nowa?
    2. Słyszałem, że za granie przerobioną konsolą dostaje się bana, nie da się tego jakoś obejść?
    3. Można przeglądać internet?
    4. Co to jest JTAG?
    5. Co to jest dash?
    6. Czy można odtwarzać filmy avi i rm/rmvb z napisami txt na konsoli?
    7. Czy pirackie dlc działają, np. tak jak były do AC2 i do GTAIV?
    8. Czy moge wykonać przeróbke w domowych warunkach?
    9. Czy można ściągniętą gre wrzucić od razu na dysk konsoli i ją uruchomić?
    10. W tym dziale był temat o jakiejś najnowszej przeróbce dzięki której można uruchamiać nowe gry, i że wyjdzie ona tylko na liteony i benq, to jaką mam konsole kupić?
    11. Można słuchać muzyki na x'ie?
    12. Można grać w gry z zwykłego xboxa, oczywiście pirackie?
    13. Istnieje emulacja innych, starszych konsol, np. NES/SNES, N64, itp.?
    14. Jakie rodzaje złącz do przesyłania obrazu posiada x360, Eurozłącz i/lub composite video i/lub component video i/lub HDMI i/lub VGA(to co w kompie), i jakie do przesyłania dźwięku chinch na stereo(???) lub s/pdif, optyczne czy rca? Mając głośniki do pc podłączane trzema mini jackami da sie to jakoś zrobić? nawet z włączonym kompem mogło by być...
    15. Czy dużo jest gier z opcją na dwóch lub więcej graczy? Wiadomo pes i fifa a jakieś inne?

    narazie wszystko, jak sie coś przypomni to napisze, wiem, że dużo, ale tak jak mówiłem prawie nic nie wiem o tej konsoli, raz widziałem tylko w sklepie i tyle miałem z nią styczności. Bardzo prosze o odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deawuide

    deawuide Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. To zależy tylko od Cb, ja osobiście kupiłem używaną i nie narzekam.
    2. Obejść się nie da ale też granie na przerobionej nie oznacza od razu bana, jedynie ryzyko
    3. Przeglądarki nie ma
    4. Przeróbka pozwalająca na dodatkowe możliwości jak np gry z dysku bez płyty (JTAG możliwy jest tylko ze starszym dashem)
    5. Oprogramowanie, interfejs konsoli
    6. Avi tak ale bez napisów, rmvb nie
    7. Jeśli masz JTAG
    8. Tak ale jednak to nie takie proste
    9. JTAG
    10. Narazie nic nie wiadomo dokładnie co do LT+
    11. Tak
    12. Tak ale wymaga emulatora
    14. za bardzo pokręciłeś;p
    15. Xbox & Xbox 360 Multiplayer Game Options

    Mam nadzieje, że pomogłem.

    P.S jak coś to niech inni mnie poprawią .
     
  4. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki :)

    W 14 chodzi mi o to czy do każdego rodzaju telewizora podłącze xboxa(mam tel. crt z złączem scart, monitor z vga) i jakie złącza do przesyłania dźwięku ma konsola i czy będe mógł podłączyć ją do kompa, żeby dźwięk szedł na głośniki 5.1

    Czyli załóżmy, że kupuje taką konsole:XBOX 360 120GB ELITE JASPER 2 GRY PO POLSKU GWARAN (1319929408) - Aukcje internetowe Allegro lub xBox 360 ELITE 120GB+ZESTAW+GW+JASPER +GRA+SKLEP+ (1313095953) - Aukcje internetowe Allegro czy da się ją przerobić włącznie z tym jtagiem? Mówisz, że JTAG jest możliwy tylko na konsolach ze starszym dashem, skąd mam wiedzieć przy kupowaniu jaki ma dash konsola

    A z tym rmvb to wielka szkoda :( W ogóle to każdą konsole arcade premium i elite da sie przerobić włącznie z jtagiem?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    tak można podłączyć do crt jtag możesz wgrać na każdej nowej konsoli ale musisz powiedzieć sprzedawcy żeby nie wgrywał NXE ani żadnych aktualizacji standardowo konsola ma odpowiedni dashboard pamiętaj że jtag oraz iextreme jest nie legalny i jeśli wyjedziesz sprzedawcy z "chcę ją przerobić i proszę nie wgrywać nxe" to zapukają ci do drzwi panowie w mundurach dlatego najlepiej nie przerabiać.

    Poprawka do 2 pkt nie da się ominąć bana i jest on 100% że będziesz go miał z jtag na 1000% więc przerobienie konsoli = ban a więc nie będziesz mógł grać online , pobierać dodatków, patchy .
     
  6. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jak będe się pytał co mam napisać? Czy nie były wgrywane żadne aktualizacje czy jak? Bo coś takiego jak NXE to nie wielu chyba rozumie...
     
  7. deawuide

    deawuide Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja używam kabla vga (z niego masz 2 chinche od dźwięku), co do 5.1 szukaj na forum. Co do JTAGa to nie takie proste poza tym najpierw pomyśl czy jest Ci niezbędny bo musiałbyś kupić konsolę najlepiej już gotową. W ogóle poczytaj na tym na forum.

    A rmvb to też właśnie mi tego brakuje ;)
     
  8. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    temat utonął więc prosze jeszcze raz odpowiedź na pytanie z poprzedniego posta
    Altres
    Więc nie ma na razie sposobu w granie online bez ryzyka bana? A gdzie jest większe prawdopodobieństwo dostania bana, na jtagu czy przy zmienionym firmware?
    Załóżmy, że będe korzystał z xbox live i co od razu ban? Czy dopiero przy którymś razie wejścia do tego live'a wyskoczy błąd i dopiero mi wszytko poblokuje? Jeśli to drugie to da sie jakoś sprawdzić czy się dostało bana nie podłanczając konsoli do live'a(żeby nie stracić profilu)?
    edit
    Jeszcze takie pytanko: Jtag wymaga starszego dasha, a taki Assassins creed brotherhood podobno wymaga nowszego, to da sie tą gre uruchomić na jtag

    A i mając jtag nie moge wgrac nowego dasha tak? Trace coś na tym?
     
Wczytywanie...

Poleć forum