1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360- Kilka pytań.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Oski1919, Lipiec 17, 2011.

  1. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam.
    Dziś zakupiłem Xbox'a 360 wraz z grami Red Dead Redemption oraz Fight night Champion. Gram na dość stary telewizorze (32" cale), lecz obraz jest dość nie wyraźny, gram na PAL-50, czy jeżeli zmienię na PAL-60 to jakość będzie lepsza? Najbardzie denerwują mnie napisy, po prostu są nie czytelne. Czy nic się nie stanie z telewizorem jeżeli przełączę na 60?

    Za 2 miesiące mam zamiar zakupić kabel aby podlączyć Xbox'a 360 do monitora (22" Full HD) oraz do głosników 5.1 Logitech. W jaki sposób podpiąć ten kabel od dźwięku?U mnie do komputera są podpięte jednym gniazdkiem (Takim jak kabel Compositiv). Czy trzeba jakąś przejściówkę z dwóch na jeden?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam kineskopowy stary i gram na pal 60 ale wyraźistośc napisów zależy raczej od gry. Np w alan wake są bardzo nie czytelne a w splinter cell conviction juz lepsze
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nic się nie stanie. Domyślam się, że masz na myśli kineskopa 32". W takich tv to normalne, że napisy są, w niektórych grach nieczytelne, obrazu też rewelacyjnego nie uzyskasz więc nie masz się, co dziwić. Do podpięcia głośników potrzebna będzie przejściówka.
     
  5. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ogólnie producenci gier mają gdzieś tv crt 4:3, rzadko kiedy czcionka jest ok, gdzie na panoramicznych będzie ok, na twoim miejscu bym nie czekał i od razu się przerzucił na ten monitor, dobrze radzę.
     
  6. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Panie, leć od razu kupować kabel HDMI, nie ma co się męczyć na starym telewizorze a różnica jakości między zwykłym a HD będzie kolosalna.
    a jeśli chodzi o dźwięk to robisz tak że kabel composit/component rozwalasz plastiki od strony gdzie kabel idzie do Xboxa
    taśmą izolacyjną owijasz i mieszczą ci się kabel hdmi i na głośniki.

    Sam tak gram, mam monitor IIyama 22" FULL HD i głośniki Creative Inspire A500 i jest miodnie.

    Pozdrawiam :)
     
  7. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tyle, że mam wejście D-SUB, niestety, gdy go kupowałem nie interesowało mnie zbytnio HDMI.

    Ma on w sobie wbudowane głośniki(Mam kabel który wpinam do komputera, a potem do monitora i dziala). Tak się zastanawiam, że odpuszczę sobie moje głośniki 5.1 i podłączę do monitora wszystko.

    Tylko, czy teraz potrzebuję samego kabla VGA i przejściówki? Proszę o w miarę szybką odpowiedź, mam zamiar juz teraz zamówić w sieci.
     
  8. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Słuchajcie, moglibyście podać linki do Allegro na aukcje co muszę kupić aby podłączyć go do monitora?

    P.S Sorka za Re.
     
Wczytywanie...

Poleć forum