1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 + kineskop (brak dzwięku na wejściu component)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez banans, Styczeń 26, 2009.

  1. banans

    banans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam mały problem.
    Podłączyłem xbox'a do telewizora kineskopowego TOSHIBA (kablem zielonym niebieskim i czerwonym) do wejść Y Pa/Ca Pr/Cr odpowiednio kolorami
    A dźwięk (kable nr 1) próbowałem podłączać do wszystkich 3 wejść zaznaczonych na zielono. Obraz wygląda lepiej niż przez EURO ale niestety nie ma dźwięku. Pomóżcie :(
    Przy przejściówce euro jest i obraz i dźwięk ale niestety obraz troszkę faluje, jest zakłócony (da się zauważyć przy prostych liniach)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Podłącz biały i czerwony (kanały audio) do euro, ale bez żółtego. Zamiast niego component do tv. Powinno być. Jeśli nie to popróboj z Audio in a nie out!
     
  4. banans

    banans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zamiast żółtego jeden z tych co w ręce trzymam ?
    A poza tymi wejściami audio co zaznaczyłem to nie ma innych
     
  5. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    możesz wrzucić zdjęcie całego tylnego panelu? i może na przedzie też masz jakiś?
     
  6. banans

    banans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc cały panel tylni wygląda dokładnie tak
    [​IMG]
    [​IMG]
    Za niebieskim kablem euro już nic nie ma.
    Na froncie też jest wejście pod audio i video ale jak widać na ostatnim zdjęciu wszystkie wejścia są oznaczone od 1 do 4 i 5 na froncie więc podłączając obraz kablem component do 4 a audio z przodu do 5 to mi i tak nic nie da bo wtedy dźwięk będę miał na AV5 a obraz na AV4 :( Mi się wydaje że audio powinno być podpięte zaraz przy wejściach component tak jak jest te 5 wtyków wziętych w jedną szarą ramkę i oznaczonych "4". Ale nie działa :(
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    Twoje przypuszeczenia co do podłączenia są słuszne, i dziwne że nie działa. a tv ma jeszcze jakieś dodatkowe ustawienia? próbowałeś coś pokombinować w ustawieniach tv? ale znowu z drugiej strony skoro obraz jest to pownien być dzwięk. masz jakieś inne urządzenie np dvd które możesz połączyć za pomocą componenta?
     
  8. erbeka

    erbeka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź/Niewiadów
    Podłącz czerwony biały i żółty do przedniego panelu, będziesz miał dźwięk i obraz powinien być bez zakłóceń.
     
  9. banans

    banans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przy podłączeniu przez component nadal jakość jest lepsza niż przy wtykach z przodu więc będę próbował coś z ustawieniami tv
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum